Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
09:00 - 09:30 30 mins
Plenary
How does investment and roll out of new technology change work culture?
  • How has technology changed the job of a first responder?
  • How much do public safety organisations need to cater to millennials?
09:30 - 10:15 45 mins
Plenary
What emerging tech will be truly mission critical?
  • AI: How big is the opportunity for public safety?
  • Will push-to-video revolutionise the emergency services?
  • How vital is cloud infrastructure in the future of public safety? 
  • Does IoT have a place in a mission critical world?
10:45 - 11:15 30 mins
Plenary
What will the emergency services look like in 5 years’ time?
  • Future crimes: Do we move too slowly to meet the demands of evolving crime?
  • How much do organisations need to change to meet the ever-changing demands of the job
10:45 - 11:30 45 mins
Main agenda
Morning refreshments and opportunity to visit the exhibition
11:30 - 12:00 30 mins
Back-end Innovation: Command & Control
Stream Keynote: The future command & control centre: super control rooms vs virtual control rooms
  • What have been the drivers in merging control rooms?
  • What are the major challenges to address when merging?
  • When are virtual control rooms appropriate?
12:00 - 12:20 20 mins
Back-end Innovation: Command & Control
Situational awareness: getting a clear picture on the front line
  • How are fire stations deploying technology to get a better picture of the scene?
  • Is there such a thing as too much information?
12:20 - 13:00 40 mins
Back-end Innovation: Command & Control
Panel debate - Big data: how do you dig out what’s useful?
  • What can public safety learn from other industries when it comes to big data?
  • Becoming proactive rather than reactive
11:30 - 12:00 30 mins
Front-end Innovation: Wearable tech
Stream Keynote: The age of the connected officer: the LAPD case study
  • Understanding the drivers behind the connected officer
  • How has the trial been received by those on the frontline?
  • What does the business case look like?
12:00 - 12:20 20 mins
Front-end Innovation: Wearable tech
Maximising the return of BWV – what have been the tangible results?
  • How has the rollout of BWC effected operations in London?
  • What were the challenges in rolling out the tech?
  • What’s next?
12:20 - 13:00 40 mins
Front-end Innovation: Wearable tech
The challenge: Is augmented reality for real?
  • How has augmented reality been deployed in public safety?
  • What have been the results?
13:00 - 14:15 75 mins
Main agenda
Lunch break and opportunity to visit the exhibition
14:15 - 14:35 20 mins
Back-end Innovation: Command & Control
How is social media analytics helping to keep the public safe?
  • How has social media changed society’s relationship with the emergency services?
  • How is social media being leveraged to support operations?
14:35 - 15:00 25 mins
Back-end Innovation: Command & Control
Should we be shifting our infrastructure to the cloud?
  • Why has the public safety industry been hesitant of cloud storage?
  • Should the cloud be outsourced or in-house?
15:00 - 15:20 20 mins
Back-end Innovation: Command & Control
Data Safety – how can we ensure security of our networks?
  • How unsecure are our networks?
  • What do we need to do differently to mitigate the risk of cyber frailties 
14:15 - 14:35 20 mins
Front-end Innovation: Wearable tech
Devices in the field: are they business critical or mission critical?
  • How do we truly define mission critical?
  • Is voice still the only mission critical application?
14:35 - 15:00 25 mins
Front-end Innovation: Wearable tech
Evaluating the impact of push-to-video in reality
  • Will PTV have the same impact as PTT?
  • What are the cost implications?
15:00 - 15:20 20 mins
Front-end Innovation: Wearable tech
How will the connected officer change operational procedure?
  • How will the connected devices change public safety’s reaction time to incidents?
15:20 - 16:00 40 mins
Main agenda
Afternoon refreshment break and opportunity to visit the exhibition
16:00 - 16:20 20 mins
Back-end Innovation: Command & Control
Video analytics: realising the potential that video surveillance hints at
  • How has video analytics already impacted public safety?
  • How important is machine learning when making use of video data?
16:20 - 17:05 45 mins
Back-end Innovation: Command & Control
Panel debate - Converging emergency services: The benefits of sharing infrastructure
  • How much should emergency service organisations overlap in terms of infrastructure?
  • What if anything should be kept separate?
17:05 - 17:30 25 mins
Back-end Innovation: Command & Control
Should Humans always make the decision?
  • Can we use AI/machine learning to offset some of the work and decision making?
  • How much of an impact does human error have on operational performance?
16:00 - 16:45 45 mins
Front-end Innovation: Wearable tech
Panel debate - Innovation: does the impetus lie with vendors or end users?
  • Who should be driving new ideas and innovations?
  • How should the industry be working with academia?
16:45 - 17:10 25 mins
Front-end Innovation: Wearable tech
App development: in-house or outsourced?
  • The benefits and pitfalls of developing apps in-house
  • How are the vendor community meeting app demands?
17:10 - 17:30 20 mins
Front-end Innovation: Wearable tech
How mission critical are location based services?
  • How valuable is precision when it comes to responder location?
  • Overcoming the challenge of altitude on in-building location