Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 19
Show Filter
08:00 - 09:00 60 mins
Main agenda
Registration & Networking
08:00 - 08:50 50 mins
Info
Invitation Only
BUSINES BREAKFAST FOR THE MVNOS LEADERS
  • Moderator Dario Talmesio - Practice Leader, Europe, Ovum

An exclusive meeting place for the MVNO Founders and leaders to discuss the most burning issues under Chatham House rules and help each other to grow the MVNOs business. The meeting is modelled on the entrepreneurs’ business breakfasts that are gaining popularity across Europe. All participants will be encouraged to share their recent endeavours and ask their peers for recommendations or provide recommendations to them. 

 

Invitation only – MVNOs only

 

Please ask Justyna.Topczewska@informa.com  for more details

08:50 - 09:00 10 mins
Main agenda
Chair’s Opening Remarks
  • Chairman Dario Talmesio - Practice Leader, Europe, Ovum
09:00 - 09:20 20 mins
Info
Main agenda
The overview of the global MVNOs market
  • Dario Talmesio - Practice Leader, Europe, Ovum


  • Is the MVNOs market still growing? Which regions present the most opportunities?
  • Which countries in the APAC region are leading the MVNOs growth?
  • What are the global trends shaping the MVNOs market? To what extent are they influencing the APAC market?

 


09:20 - 10:00 40 mins
Info
Main agenda
PANEL DISCUSSION: How has the MVNOs market evolved? What to keep an eye on?
  • Danny Sritharan - Director of International Expansion, Circles Life
  • Futoshi Sasaki - Deputy Manager of Technology Planning Office, Internet Initiative Japan
  • Girish Trivedi - Co-Founder, Director, Monk Consulting
  • Moderator Dario Talmesio - Practice Leader, Europe, Ovum


  • Have any new countries in the region regulated their telco market in favour of MVNOs? Has anything changed in your market?
  • Do you see new MVNOs coming to the market? If so, what types of business models do they deploy?
  • Is the telco market consolidating from what you can see? If so, why is that?
  • What new technologies will you be deploying this year and which technologies are you following closely? IoT, Blockchain, Fintech, AI, e-SIM/i-SIM?
10:00 - 10:20 20 mins
Info
Main agenda
How can the “unnatural marriage” of the media and telco gives rise to a new kind of MVNOs – The M-MVNO?
  • Matt Jones - CEO, OVO


  • Should Telcos invest in content production or should they rather partner with content providers?
  • How to manage the “unnatural marriage” of media and telco
  • Searching for something incredibly unique that’s also truly valuable to customers – and isn’t necessarily main stream
  • Developing new type of wholesale engagement with the network provider
10:20 - 10:40 20 mins
Info
Main agenda
Reinvent the value of Voice, Text and Data through MVNO
  • Hurman Mok - MVNO Director – Innovative Business, China Mobile, Hong Kong


  • The industry is facing tremendous pressure to sustain the value of connectivity services, what should be the right MVNO approach?
  • How MVNO design its product proposition?
  • Case Study: China Mobile MVNO
10:40 - 11:00 20 mins
Info
Main agenda
The journey of Lebara brand in Australia
  • Ash Saini - General Manager, Lebara (owned by Vodafone Hutchison Australia)


  • The history of the brand in Australia prior to sale to VHA. What changed? What stayed the same after the sale?
  • Ensuring best of both worlds – creating an MVNO owned & operated by an MNO. Muscle of MNO and agility of MVNO
  • Who are Lebara’s customers? Product and distribution footprint including web
  • Australia’s competitive landscape


11:00 - 11:40 40 mins
Main agenda
Networking Break & Speed Networking
11:40 - 12:20 40 mins
Info
Main agenda
PANEL DISCUSSION: With everything becoming digital – How do operators need to adjust to the all-digital customers?
  • Sebastiano Galantucci - CCO, Dime - Juiker
  • Max Azarov - CEO, Cloudike
  • Farid Yunus - Project Head, Yoodo
  • Harsh Mittal - Head of Engineering, Circles Asia
  • Moderator Navonil Roy - Managing Partner, Blue Sky Thinking


  • Is it necessary to be able to provide all services online?
  • What services do consumers want from an operator? Do they want new services or just want the current services to be delivered in an easier way?
  • To what extent the physical presence of a brand is needed?

 


12:20 - 12:40 20 mins
Info
Main agenda
The growing popularity of 2nd brands amongst operators
  • Farid Yunus - Project Head, Yoodo


  • How to use a 2nd brand to cater better for customer needs
  • Launching a 2nd brand to overcome legacy systems?
  • How does it change the dynamics in the market? New partnership opportunities with MVNOs or enhanced competition?
  • Are big telcos able to become agile and flexible like MVNOs?
12:40 - 13:00 20 mins
Info
Main agenda
Be different to win in the Asian 2 billion subscriber market
  • Gary Bunney - CEO, MDS Global


  • Attract 600m (yes 600m!), price-sensitive unconnected subscribers.
  • Be unique as a MVNO like fast-expanding peers versus mobile network operators.
  • Address underserved market segments worth billions
  • Establish a winning formula that minimises CAPEX and enables you to grow
13:00 - 13:20 20 mins
Main agenda
The opportunities of the 5G enrolment for the telco ecosystem and MVNO business
  • Ivan Landen - Chief Wireless Officer, Blue Wireless
13:20 - 14:20 60 mins
Main agenda
Lunch & networking
14:20 - 14:40 20 mins
Info
Main agenda
The unconventional sales approach for MVNO in competitive Malaysian market
  • Ben Teh - CSO, RedOne


  • From retails partner to individual sales advisors
  • From short term incentive perspective to long term perspective in building partner loyalty
  • Building Online to Off-line sales strategy

 


14:40 - 15:20 40 mins
Info
Main agenda
PANEL DISCUSSION: Everyone is talking about IoT, how can MVNOs get the piece of the pie?
  • Daniel Chun - Board Member, Smart City Consortium
  • Eleph Kwong - Director, TesTime
  • Moderator David Ratner - senior consultant, Pioneer Consulting Asia
  • Renato Andrade - Independent MVNO consultant, Acqua Telecom


  • Business case: Can any MVNO start offering IoT services? When does it make the most sense to expand your offering by IoT services?
  • Technology: What platform and systems do you need to have in place to be able to offer IoT services?
  • Customers: With the IoT market being so saturated what services could MVNOs offer that no one else does?

 


15:20 - 15:40 20 mins
Info
Main agenda
Why IoT Needs a Global MVNO Approach?
  • Mick Higgins - Vice President, Mobility & UCC Enablement, Tata Communications

Success in IoT requires flexibility, so that you can adapt to changing requirements and achieve faster time-to-revenue.
This discussion addresses the reasons why IoT needs a global virtual network approach and how to achieve it.

  • Mobile virtual enablement requirements for IoT
  • Changing MVNO / MNO relationships
  • Case study example
  • Virtualisation, APIs, eSIM and Cloud - the future, now

 

 

Tata Communications Senior Representative

15:40 - 16:20 40 mins
Main agenda
Afternoon break & networking
16:20 - 16:40 20 mins
Info
Main agenda
Using eKYC and eSIM to create a MVNO service customers love
  • Vegard Aas - VP, Head of Internet Access, Telenor Digital


  • What are the key customer pains and disadvantages of current mobile services?
  • How how can we improve this with a globally scalable solution?
  • Why will eKYC and eSIM be key enablers?
16:40 - 17:00 20 mins
Info
Main agenda
IoT opportunities from the viewpoint of visualization of movements/behaviours
  • Yas Matsuda - COO, Enterprise Business, BIGLOBE


  • Three steps explained:

-visualization of people's/equipment's movement/action/behavior with various sensors

-gathering/analyzing data

-providing solution, such as more efficient operation, predicting incidents, etc

  • Examples of usage as in factory, hotel, etc
  • How can IoT help to resolve social issues, such as aging-society problems in Japan

 


17:00 - 17:40 40 mins
Info
Main agenda
ROUNDTABLE DISCUSSIONS: What technologies will have the most profound effect on the telco market?


  • e-SIM
  • IoT
  • Fintech
  • Blockchain 


The room will be divided into 4 groups each discussing the technology of interest. At the end of the session the table leaders will present back to the audience.

17:40 - 19:40 120 mins
Info
Main agenda
Networking Party

Drawing on the success of the networking party at the event last year, we are delighted to announce that the MVNOs party returns to Singapore. This event – jointly hosted by MDS and KNect365 – is free for all delegates and we encourage everyone to join us for drinks and nibbles. It promises to be a great evening, don’t miss out! The Bird, Marina Bay Sands – only 5 minutes’ walk from the conference room