Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 26
Show Filter
08:00 - 09:00 60 mins
Main agenda
Registration & Networking
08:00 - 08:50 50 mins
Invitation Only
BUSINES BREAKFAST FOR THE MVNOS LEADERS
  • Moderator Renato Andrade - Independent MVNO consultant, Acqua Telecom
more

An exclusive meeting place for the MVNO Founders and leaders to discuss the most burning issues under Chatham House rules and help each other to grow the MVNOs business. The meeting is modelled on the entrepreneurs’ business breakfasts that are gaining popularity across Europe. All participants will be encouraged to share their recent endeavours and ask their peers for recommendations or provide recommendations to them. 

 

Invitation only – MVNOs only

 

Please ask Justyna.Topczewska@informa.com  for more details

08:50 - 09:00 10 mins
Main agenda
Chair’s Opening Remarks
  • Chairman Dario Talmesio - Practice Leader, Europe, Ovum
more
09:00 - 09:20 20 mins
Main agenda
APAC telecoms market overview – what has changed in the regulatory environment over the last year?
  • Danny Sritharan - Regional Director MNO Partnerships – Asia Pacific, Lycamobile
more


  • Providing the market overview of the whole APAC region – comparison of the different markets
  • Which countries in the APAC region are leading the MVNOs growth?
  • How to expand in the Asian market?  Which business models provided to be the most successful?
  • What are the new emerging countries for MVNOs?

 


09:20 - 09:45 25 mins
Main agenda
Launching sustainable MVNOs in developing markets through partnerships
  • Arvind Balakrishnan - Head - Marketing, Plintron
more
  • Launching MVNOs in many developing markets is a key challenge since regulatory norms, operator requirements are all continuously evolving
  • Many developing markets have fierce price competition between the operators themselves- hence running an MVNO in a sustainable manner is a challenge
  • Case Study: MVNO launch challenges in Brazil and India
09:45 - 10:30 45 mins
Main agenda
PANEL DISCUSSION: How can MVNOs and operators help regulators to establish the regulations that are beneficial for everyone?
  • Danny Sritharan - Regional Director MNO Partnerships – Asia Pacific, Lycamobile
  • Mike Magpily - Vice President for Consumer Marketing, Globe Telecom
  • Farid Yunus - Chief MVNO Officer, Celcom Axiata
  • Moderator Dario Talmesio - Practice Leader, Europe, Ovum
more


  • What lesson have been learned in the new MVNO markets?
  • How to avoid wholesale price regulation enabling MVNOs to compete at the same time?
  • Are operators more willing to work with MVNOs nowadays? Do they see the benefits of working together?
10:30 - 10:50 20 mins
Main agenda
Launching in the region as an international company – an update on the latest launches of FreedomPop
  • Nicholas Constantinopoulos - CEO –Europe, FreedomPop
more


  • How to adjust your proposition to the local market?
  • How does the relationship with the local operators and distributors look like?
  • Are you able to launch your product without having a local presence?
  • Which market are expected to deliver the most growth over the next year?
10:50 - 11:50 60 mins
Main agenda
Networking Break & Speed Networking
11:50 - 12:10 20 mins
Main agenda
How does it work in practice? Physical vs. Virtual Sim
  • Ankit Jogi - Technical, Samsung
more


  • Who will be in charge of the roaming agreements when eSim is in place? Will software providers have to enter roaming agreements with operators or SIM providers?
  • How will distribution strategies change if there is no physical SIM that can be distributed in stores? Will all the businesses have to move to enter the e-Commerce space?
  • How will operators manage eSIM connectivity and guarantee a seamless end user experience?
  • Will the eSIM create a need for independent connectivity management?
12:10 - 12:30 20 mins
Main agenda
International numbering resources for MVNOs, MVNEs and IoT
  • Frederic Werner - Senior Communications Officer, International Telecommunication Union (ITU)
more
  • Overview of international numbering resources
  • Opportunities and challenges related to international numbering
  • Non-geographic specific numbers and sims
  • Non-traditional players acquiring numbers
12:30 - 12:50 20 mins
Main agenda
Exploring alternative Over-the-top business models
  • Pascal Prot - CEO, Legos
more
  • Improving quality of OTT services for customers
  • Is owning an application a necessity?
  • How to use an OTT platform to grow margins
  • Is the network ready for the enhanced data usage?
  • What services can be embedded in the OTT platform?
12:50 - 13:10 20 mins
Main agenda
Mobility Product Topic: LTE - New Value from Virtualisation
  • Mick Higgins - Vice President, Mobility & UCC Enablement, Tata Communications
more


  • What are the new commercial opportunities presented by VoIMS?
  • How to simplify LTE deployment overcome new infrastructure and resources issues?
  • How can virtual models remove the barriers to multi-service LTE deployment?
  • How to gain control and visibility of your business and create billing plans on the fly
  • A short guide to service differentiation enabled by a new customer experience – how to win the battle for the consumer
  • RCS, IoT and more – creating a joined up service proposition for humans and machines
13:10 - 13:30 20 mins
Main agenda
Launching a virtual MVNO: How can you set up an MVNO without an operators’ involvement?
  • Donald Chan - Director, International, Circles Asia
more


  • Addressing the connectivity issue? Can you rely on WiFi connection only?
  • How to guarantee the traffic and revenue as an OTT-MVNO?
  • Ensuring reliability of service and preventing customers’ churn
13:30 - 14:30 60 mins
Main agenda
Lunch & networking
14:25 - 14:30 5 mins
Main agenda
Chair's Remarks
  • Charles Ashley - Director, Infonics, Thailand
more
14:30 - 14:50 20 mins
Main agenda
How can an MVNO utilise the business models and services offered by the OTT service providers?
  • Ng Kok Heng - Group Chief Executive Officer, XOX
more


  • Providing scalability and deceasing time to market
  • What services apart from the online chat does the new model enable?
  • If you cannot fight them – join them! How to source OTT partners
14:50 - 15:10 20 mins
Main agenda
Virtualisation of services: How to became a fully digital telco player?
  • Gregory Steer - CEO, Oasis Systems
more


  • How are MVNOs leveraging digital technologies to enhance their marketing and distribution strategies?
  • Is the market ready for fully digital players? Are the customers ready for completing their customer journey fully online?
  • Is the infrastructure prepared for the increased mobile usage spike?
15:10 - 15:30 20 mins
Main agenda
Competing with the Google Fi project as an MVNO
  • Jason Lo - CEO, Tune Talk
more


  • Update on TuneTalk’s project timelines and milestones
  • How will the project revolutionise telecoms market in Malaysia?
  • How will the project influence the ongoing consolidation of the Malaysian market?
15:30 - 15:50 20 mins
Main agenda
MVNO OnDemand - Seize The Day!
  • Gary Bunney - CEO, MDS
more


  • Growing in a saturated B2C market
  • The business of family and things - the hidden opportunities of family, SME, SOHO and IoT
  • Innovation and Agility - the USPS of MVNOs
  • Be more Uber, less MNO
15:50 - 16:10 20 mins
Main agenda
The rationale behind the setting up an MVNO in Vietnam
  • Tran Nam Trung - CEO, VTV Broadcast and Telecom service company - VTV Broadcom
more
  • What does the Vietnamese telecom market look like?
  • VTV Broadcom’s value proposition
  • How does an MVNO fit in the future business strategy?
16:10 - 16:35 25 mins
Main agenda
Afternoon break & networking
16:35 - 16:55 20 mins
Main agenda
Smart MVNO: How to build an effective business with CPaaS strategy in the highly competitive telecom market
  • Amit Bhayani - COO & Co-Founder, TeleStax
more


  • How can a Communications Platform as a Service (CPaaS) that is cloud based solution enable MVNOs to offer real time communications capabilities such as video, video, messaging to their customer base?
  • Using CPaaS to develop and launch innovative solutions for the ever-demanding customers in the highly competitive telecom market
  • Sharing uses cases on how the global MVNOs launch new CPaaS enabled services to increase margin, improve customer experience, gain customer satisfaction, boost sign up rate and reduce churn


16:55 - 17:15 20 mins
Main agenda
Juiker as a unique B2B and B2C Telecom grade ICP (Integrated Communication Platform)
  • Paul Huang - CEO, Juiker (Lofotech)
more


  • Exploring unconventional go to market and distribution strategies
  • Setting up new services and establishing the rates
  • Developing go-to-market and advertising strategies appropriate to this market
  • Unifying the Government, Telco and Enterprise messaging and communication
17:15 - 17:35 20 mins
Main agenda
QUESTIONS & ANSWERS: How to expand your customer reach beyond the traditional B2C model?
  • Ivan Landen - Chief Wireless Officer, Blue Wireless
  • Paul Huang - CEO, Juiker (Lofotech)
more
  • Unified communications: What infrastructure is need to service the enterprise customers?
  • Which services are in demand?
  • What strategies developed in the B2C market can be applied to the B2B market?
18:00 - 20:00 120 mins
Main agenda
Networking Party at Violet Oon Satay Bar & Grill
more

Drawing on the success of the networking party at our MVNOs World Congress in Nice in April, we are delighted to announce that we are holding a similar party in Singapore. This event – jointly hosted by MDS and KNect365 – is free for all delegates and we encourage everyone to join us for drinks and nibbles. It promises to be a great evening, don’t miss out!


Venue:

Violet Oon Satay Bar & Grill

3B River Valley Rd, #01-18, Clarke Quay, Singapore 179021