Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Day 1 - Tuesday, 16 of October
Show Filter
8:00am - 9:00am 60 mins
Main agenda
Registration opens
9:00am - 9:10am 10 mins
Main agenda
Chairman’s Conference Welcome
  • Chairman Scott Allan - Former General Manager - Ting, Independent Consultant
9:10am - 9:55am 45 mins
Info
Main agenda
Panel Discussion: The North American Market – Are there too many cooks in the kitchen?
  • Moderator Whitey Bluestein, Bluestein and Associates
  • Speaker David Glickman - CEO, Ultra Mobile & Mint Mobile
  • Speaker Gregory Gundelfinger - CEO, Telna
  • Speaker Justen Burdette - CEO, Mobi
  • Speaker Mattias Karlsson - Head of Americas – Wholesale Roaming, Telefonica
  • Speaker Peter Adderton - Director, Boost Mobile
  • Discussing the telco market, market share between industry players, and the shift in the value chain
  • It is harder for MVNOs to get off the ground – Is there too much competition?
  • Are more stringent regulations across the board needed?
    • LifeLine programme – Should it continue or does it need more service quality and device activation regulations?
    • More affordable wireless services – more supportive MVNO regulations for MNOs
    • Greater wholesale price capping?
  • How will these changes affect the market and ultimately the customer experience?
  • In the upcoming mmWave and 3.5GHz CBRS spectrum auctions, are cable providers and other OTT players interested in licensed or unlicensed portions of the CBRS spectrum to compliment MVNO strategies?
9:55am - 10:25am 30 mins
Info
Main agenda
Debate: The Real Story – What they aren’t telling you about the T-Mobile/Sprint Merger
  • Speaker David Glickman - CEO, Ultra Mobile & Mint Mobile
  • Speaker Peter Adderton - Director, Boost Mobile
  • Are 3 MNOs in the U.S. better than 4?
  • How will the New T-Mobile position itself within the industry once this merger is confirmed?
  • Will MVNOs benefit from the T-Mobile & Sprint merger?
  • What impact will the merger have on spectrum use, wholesale prices, technological advances (5G, eSIM, IoT), etc.?
10:25am - 11:25am 60 mins
Main agenda
Morning Networking Break
11:25am - 11:45am 20 mins
Info
Main agenda
Navigating the terrain with MNO’s - The number one priority of MVNOs
  • Speaker Ernest Cunningham - CEO, Globalgig
  • Discussing global MNOs practices that impede MVNO growth
  • Highlighting the business strategies for MVNO’s to combat impeding practices
  • Understanding the Impact of eSIM and possible areas of interest of the antitrust inquiry
  • Moving to 5G - Will MVNO’s be shut out?
11:45am - 12:05pm 20 mins
Info
Main agenda
MVNOs and ETCs – What they have in common and their potential consolidation
  • Speaker David Dorwart - Chairman, National Lifeline Association
  • How do customer service, customer experience, applications and value added services compare between MVNOs and ETCs?
  • In line with regulatory discussions - Will ETC’s be able to transition into MVNO models?
  • What will it take for both entities to merge?
  • What will MVNOs be looking for and how will this influence MVNO partnerships, niche focuses and market share?
12:05pm - 12:50pm 45 mins
Info
Main agenda
Panel Discussion: Identifying business opportunities in the IoT & M2M markets
  • Moderator Craig Bachmann - Senior Director, IoE, Digital Ecosystems and Applied Innovation, TM Forum
  • Speaker Jeff Holley - Co-Founder, BOOM! Mobile
  • Speaker Douglas Wilson - Partnership Development and Internet of Things Specialist, Verizon Wireless
  • Speaker Jeff Bak - Vice President of Americas Enterprise Mobility, Tata Communications Ltd.
  • Speaker Allan Kelman Ajuz - CEO, Telecall
  • Speaker Ahmad (Al) Fares - Founder & CEO, CeliTech
  • Speaker Emil Liedtke - Business Development & Strategy, MVNO & IoT,, T-Mobile
  • Discussing the DNA of IoT and the categories of LTE
  • Reviewing the current telco involvement within the IoT & M2M space
  • Discussing profitable opportunities for MVNOs to explore
  • Who is already thinking outside the box and leading the way for MVNOs in this space?


12:50pm - 1:10pm 20 mins
Info
Main agenda
Why IoT needs a global MVNO approach
  • Speaker Jeff Bak - Vice President of Americas Enterprise Mobility, Tata Communications Ltd.
  • Reviewing the market potential for the IoT MVNO sector
  • Identifying the mobile virtual enablement requirements for IoT
  • Discussing IoT customer and MVNO challenges
  • Virtualisation, APIs, eSIM, cloud – the recipe for IoT MVNO
1:10pm - 1:30pm 20 mins
Info
Main agenda
International Numbering Resources for global M2M and IoT connectivity
  • Speaker Frederic Werner - Senior Communications Officer, International Telecommunication Union
  • An overview of international numbering resources
  • Discussing the opportunities and challenges related to international numbering
  • Highlighting the non-geographic specific numbers and sims
  • Why are non-traditional players acquiring numbers?
1:30pm - 2:30pm 60 mins
Main agenda
Lunch
2:30pm - 2:50pm 20 mins
Info
Main agenda
Smart buses, educational promotion and additional benefits
  • Speaker Daniel Neal - CEO & Founder, Kajeet & Arterra Mobility
  • Providing an IoT solution that solves the problem and other surrounding problems - How did we do it?
  • How IoT is positively influencing education
  • What are the key factors required to develop IoT MVNO models?
  • What are the next steps?
2:50pm - 3:10pm 20 mins
Main agenda
Most successful vs least successful approaches to launching an IoT, eSIM and standard SIM MVNO
  • Speaker Christian Borrman - Founder & CEO, Conecto
3:10pm - 4:10pm 60 mins
Info
Main agenda
TM Forum Workshop: Focusing on IoT stack and where MNVOs can play
  • Speaker Thandi Demanet - Business Analyst, IoE & Digital Ecosystems, TM Forum
  • Speaker Craig Bachmann - Senior Director, IoE, Digital Ecosystems and Applied Innovation, TM Forum
  • What are the challenges in taking on these roles?
  • Identifying capabilities needed to fulfil the various roles put forward
  • Evaluating investment requirements - Which role is the easiest to take on and which require more effort?
  • Where do we think the value lies in the stack?
  • Identifying the risks i.e. financial, regulatory, data, sustainability, competition, etc.
  • What support is needed and from who?

All participants will be asked to share their initial thoughts on the topics listed via. Sli.do. Once this is completed, the audience will be asked to discuss these answers with their peers and present their results to the rest of the audience.

4:10pm - 4:35pm 25 mins
Main agenda
Afternoon Break
4:30pm - 5:10pm 40 mins
Info
Main agenda
Panel Discussion: How to be the people’s choice every time
  • Moderator Frederic Haumesser - Co-Founder & CSO, Ready Wireless
  • Speaker Michael Goldstein - Vice President of Sales and Marketing, Ting
  • Speaker Jeff Holley - Co-Founder, BOOM! Mobile
  • Speaker Matthew Bauer - CEO & Co-Founder, Sparrow Mobile
  • Speaker Joshua Gordon - CEO, RedPocket Mobile
  • Audience participation - Rank your top 3 North American MVNOs and what they are commended for
  • What has pushed the mentioned MVNOs to the top of the ranking?
  • Discussing alternative offerings and new target audiences
  • How have the top ranked MVNOs adapted to change?
  • Analysing a greater demand for specialisation and vertical integration
5:10pm - 5:30pm 20 mins
Info
Main agenda
Bridging the gap as MVNOs meet TV/video
  • Speaker Justin Siegel - CEO, ROK Vision
  • How to become an aggregator for online content
  • Discussing recent MVNO and OTT partnerships
  • Discussing the customer concern of reliability - how can MVNOs guarantee a trust worthy service?
  • How will 5G influence the growth into this sector?
  • Audience participation: Could video distribution be a greater VAS than IoT services? Discuss Sli.do results.
5:30pm - 7:30pm 120 mins
Info
Main agenda
MVNOs North America Exhibition Networking Drinks

After a long day of insightful content and speedy networking, join us for some informal networking and some well-deserved drinks.