Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 25
Show Filter
8:00am - 8:50am 50 mins
Registration & Welcome Coffee
8:50am - 9:00am 10 mins
Welcome
  • Ray Le Maistre - Editor in Chief, Light Reading
more
9:00am - 9:20am 20 mins
Service Provider Keynote
9:20am - 9:40am 20 mins
Diamond Sponsor Keynote: Huawei
9:40am - 10:30am 50 mins
Keynote Panel: Monetizing Virtualization at the Edge
  • Moderator Ray Le Maistre - Editor in Chief, Light Reading
more

Now that many service providers are well underway on their journeys toward network virtualization, what's next? How will operators differentiate services enough to significantly boost the top line, and what will be the operational impact of moving resources closer to the edge? This panel will examine shifting business models and new opportunities as virtualization efforts mature, as well as operational challenges for managing distributed resources.

10:50am - 11:05am 15 mins
Break
11:05am - 11:20am 15 mins
Principal Sponsor Keynote: Ericsson
  • Rodrigo Beyer Fernandez - Head of Portfolio & Offerings SA Managed Services IT, Business Area Managed Services, Ericsson
more
11:20am - 12:15pm 55 mins
Keynote Panel: Automation & Applications for Advanced Operations
  • Moderator Jim Hodges - Principal Analyst – Cloud & Security, Heavy Reading
  • Panelist Rodrigo Beyer Fernandez - Head of Portfolio & Offerings SA Managed Services IT, Business Area Managed Services, Ericsson
  • Panelist Kevin McBride - Principal Architect, SDN & NFV Technologies, CenturyLink
more

2017 will be remembered as the year that automation achieved widespread support as a key tenet of service providers' cloud evolution strategies. 2018 will be remembered as the year in which the detailed requirements of shifting tasks from humans to software were defined. Panelists will discuss why automation is attractive from an operational perspective, what key applications operators are looking to automate, how they will integrate automation into their SDN and NFV networks to achieve seamless end-to-end service delivery and what barriers remain in committing to network automation.

12:15pm - 2:00pm 105 mins
Lunch, Networking and Tabletop Displays
2:00pm - 2:10pm 10 mins
AUTOMATION & THE DISTRIBUTED EDGE
Sponsor Presentation
2:00pm - 2:10pm 10 mins
BREAKING DOWN FUTURE BUSINESS MODELS
Sponsor Presentation
2:10pm - 2:30pm 20 mins
AUTOMATION & THE DISTRIBUTED EDGE
Heavy Reading Presentation
  • Roz Roseboro - Principal Analyst, Cloud Infrastructure and Management, Heavy Reading
more
2:10pm - 2:30pm 20 mins
BREAKING DOWN FUTURE BUSINESS MODELS
Heavy Reading Presentation
  • Jim Hodges - Principal Analyst – Cloud & Security, Heavy Reading
more
2:30pm - 3:30pm 60 mins
AUTOMATION & THE DISTRIBUTED EDGE
Breakout Panel: Operations at the Edge: More Locations, More Problems
  • Moderator Roz Roseboro - Principal Analyst, Cloud Infrastructure and Management, Heavy Reading
  • Panelist Rich Boyer - Chief Information Security Officer and Chief Architect for Security, NTT Innovation Institute, Inc. (NTT i3)
more

Telcos are looking to deploy processing power closer to the edge of the network to better support latency-sensitive applications and reduce transport costs. Central offices, basestations and the customer premises will soon see more compute, network and storage resources. While the benefits are clear, the operational impact promises to be significant. Service providers and organizations such as OpenStack are raising the alarm now in an effort to get the industry thinking about how to manage so many more resources in so many more -- sometimes orders of magnitude more -- locations. This session will discuss the challenges that have already been identified and the concerns yet to be addressed.

2:30pm - 3:30pm 60 mins
BREAKING DOWN FUTURE BUSINESS MODELS
Breakout Panel: The Emergence of the Universal Service Provider
  • Moderator Jim Hodges - Principal Analyst – Cloud & Security, Heavy Reading
more

Cloud adoption by service providers has been disruptive on a technical level, and to business processes and strategies. In response, progressive service providers are taking bold steps to monetize their cloud business such as moving application development in-house to ensure application differentiation, and focusing aggressively on new business areas such as IoT and connected car. This session will consider the changes that service providers must make to be successful in the cloud, and the business implications and network slicing capabilities from 5G. The session will also address CSPs' potential to become Universal Service Providers (USPs) capable of delivering more impactful and higher value services for all the network slices running on their networks.

3:30pm - 3:45pm 15 mins
AUTOMATION & THE DISTRIBUTED EDGE
Break & Tabletop Displays
3:30pm - 3:45pm 15 mins
BREAKING DOWN FUTURE BUSINESS MODELS
Break & Tabletop Displays
3:45pm - 3:55pm 10 mins
AUTOMATION & THE DISTRIBUTED EDGE
Sponsor Presentation #2
3:45pm - 3:55pm 10 mins
BREAKING DOWN FUTURE BUSINESS MODELS
Sponsor Presentation #2
3:55pm - 4:15pm 20 mins
AUTOMATION & THE DISTRIBUTED EDGE
Service Provider Breakout Presentation
3:55pm - 4:15pm 20 mins
BREAKING DOWN FUTURE BUSINESS MODELS
Service Provider Breakout Presentation
4:15pm - 5:15pm 60 mins
AUTOMATION & THE DISTRIBUTED EDGE
Breakout Panel: Performance Trifecta: How The Convergence of T&M, CEM & Service Assurance Impacts Automation
  • Moderator Denise Culver - Online Research Director, Heavy Reading
  • Panelist Bill Walker - Senior Director, Strategy & Advancement, CenturyLink
more

As digital transformation redefines the roles of service providers, it's changing the way vendors address test and measurement, customer experience and service assurance. Once considered three separate solutions with little overlap, many vendors are evolving their portfolios to incorporate all three. The convergence of these solutions impacts the entire service lifecycle, including design, deployment and operations. It's especially important as operators grapple with issues derived from virtualization, which lays the foundation for automation. This panel discusses the benefits and challenges of this new paradigm, what it means for emerging technologies and how this shift in technology can address key issues that continue to plague operators, including churn, the creation of new services and capacity management.

4:15pm - 5:15pm 60 mins
BREAKING DOWN FUTURE BUSINESS MODELS
Breakout Panel: SD-WAN 2.0: Defining Service Provider Business Models for Success
  • Moderator Sterling Perrin - Principal Analyst, Optical Networking & Transport, Heavy Reading
more

SD-WAN has taken the industry by storm, and for good reason -- the dynamic, software-based approach to connectivity has proven a perfect fit for the enterprise cloud model, particularly for branch offices. As the market has matured, enterprises now face an array of technology options as well as multiple ways to consume SD-WAN, including full do-it-yourself, via reseller/systems integrators; or contracting with a network operator for managed services. Against this backdrop, network operators face the challenge of proving to enterprise customers that operator-managed services are the best route for consuming SD-WAN, and demonstrating value and differentiation among the many carriers competing in this approach. This panel steps back from the technology discussions to deliver a business-focused assessment of SD-WAN, from the perspective of the network operator.

5:15pm - 5:30pm 15 mins
AUTOMATION & THE DISTRIBUTED EDGE
Daily Wrap Up
  • Roz Roseboro - Principal Analyst, Cloud Infrastructure and Management, Heavy Reading
more
5:15pm - 5:30pm 15 mins
BREAKING DOWN FUTURE BUSINESS MODELS
Daily Wrap-Up
  • Jim Hodges - Principal Analyst – Cloud & Security, Heavy Reading
  • Sterling Perrin - Principal Analyst, Optical Networking & Transport, Heavy Reading
more
5:30pm - 6:30pm 60 mins
Networking Reception & Tabletop Displays
8:00am - 8:50am

Registration & Welcome Coffee

8:50am - 9:00am

Welcome

  • Ray Le Maistre - Editor in Chief, Light Reading
more
9:00am - 9:20am

Service Provider Keynote

9:20am - 9:40am

Diamond Sponsor Keynote: Huawei

9:40am - 10:30am

Keynote Panel: Monetizing Virtualization at the Edge

Now that many service providers are well underway on their journeys toward network virtualization, what's next? How will operators differentiate services enough to significantly boost the top line, and what will be the operational impact of moving resources closer to the edge? This panel will examine shifting business models and new opportunities as virtualization efforts mature, as well as operational challenges for managing distributed resources.

  • Moderator Ray Le Maistre - Editor in Chief, Light Reading
more
10:50am - 11:05am

Break

11:05am - 11:20am

Principal Sponsor Keynote: Ericsson

  • Rodrigo Beyer Fernandez - Head of Portfolio & Offerings SA Managed Services IT, Business Area Managed Services, Ericsson
more
11:20am - 12:15pm

Keynote Panel: Automation & Applications for Advanced Operations

2017 will be remembered as the year that automation achieved widespread support as a key tenet of service providers' cloud evolution strategies. 2018 will be remembered as the year in which the detailed requirements of shifting tasks from humans to software were defined. Panelists will discuss why automation is attractive from an operational perspective, what key applications operators are looking to automate, how they will integrate automation into their SDN and NFV networks to achieve seamless end-to-end service delivery and what barriers remain in committing to network automation.

  • Moderator Jim Hodges - Principal Analyst – Cloud & Security, Heavy Reading
  • Panelist Rodrigo Beyer Fernandez - Head of Portfolio & Offerings SA Managed Services IT, Business Area Managed Services, Ericsson
  • Panelist Kevin McBride - Principal Architect, SDN & NFV Technologies, CenturyLink
more
12:15pm - 2:00pm

Lunch, Networking and Tabletop Displays

Showing of Streams
5:30pm - 6:30pm

Networking Reception & Tabletop Displays