NFV & Carrier SDN is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Hans Raj Nahata

Service Provider Keynote: Network Slicing the Next Step

Verizon Communications

7:00am - 7:30am

Registration & Breakfast

More
7:30am - 8:30am
Info

Women in Comms Breakfast Workshop: 5G – a Bigger, Better Network – but Will It Be a Boon or Barrier to Women in Comms?

5G promises not only faster speeds, but lower latency and the networking foundation for significant progress in emerging technologies like AI, automated vehicles, IoT, smart cities and more. The tech and communications industries expect 5G to deliver new opportunities for service providers and equipment manufacturers, but how will 5G impact the engineers and network architects at these organizations? What impact will 5G have on hiring decisions, future employment opportunities and for women in comms to break or bump into the glass ceiling? This panel will address the many potential benefits and opportunities 5G brings to the network, new technologies, organizations and employees – but also takes an honest look at potential barriers 5G could present to women in comms, and how to prepare for those challenges.

  • Moderator Kelsey Ziser - Editor, Upskill U & Senior Editor, Light Reading
  • Panelist Mireille Helou - Chief Executive Officer, Orange Silicon Valley
  • Panelist Christina Cheng - Assistant Vice President, Enterprise Mobility, AT&T Business
More
9:00am - 9:05am
Welcome Back
Info

Welcome Back

  • Phil Harvey - US News Editor, Light Reading
More
9:05am - 9:25am
Info

Service Provider Keynote: Network Slicing the Next Step

  • Hans Raj Nahata - Director: Strategy & Technology Architecture, Verizon Communications
More
9:25am - 9:40am

Super Platinum Keynote: Sales Models are Shifting - Are CSPs?

More
9:40am - 10:25am
Info

Keynote Panel: Why the shift to Opex better suits Network Operators (Not Vendors)

·         Is the move to NFV/SDN also virtualizing shareholder value?

·         How do spending cycles change as we move the focus from capex to opex?

·         What are the implications of a shift? What kind of companies will grow in size and value as this takes hold?

·         Is the opex-focused model the better approach? 

  • Moderator Ray Le Maistre - Editor in Chief, Light Reading
More
10:25am - 10:40am

Super Platinum Keynote: The Edgey Road to El Dorado - Preparing for Business at the Edge

More
10:40am - 11:00am

Coffee Break & Tabletop Displays

More
11:00am - 11:15am
Info

Keynote Fireside Chat: The Autonomous Operator - Fact or Phantom?

  • Moderator Phil Harvey - US News Editor, Light Reading
More
11:15am - 11:30am

Super Platinum Keynote: Closing the Loop in Automation

More
11:30am - 12:20pm
Info

Lightning Talks - Transformation to Automated Networking - Where are We on the Journey?

Communications service providers have been on long journey in network automation from human-operated switchboards to software-based networking. But automation is a never-ending journey. Humans are still integral to the management and operation of networks and they are struggling to cope as network traffic increases and technologies become more complex. This series of lightning talks will explore the adoption of NETCONF/YANG to automate device configuration, the use of telemetry to automate network monitoring, intent/policy and service assurance to implement closed-loop automation and artificial intelligence to enable adaptive and predictive automation.

Up to 6x 5 min. presentations; 10-15 min. discussion; 10 min. Q&A

  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst – OSS/BSS Transformation, Heavy Reading
  • Presenter Kevin McBride - Principal Architect, SDN & NFV Technologies, CenturyLink
More
12:20pm - 1:30pm

Lunch, Networking & Tabletop Displays

More
Showing of Streams
3:30pm - 3:45pm

Super Platinum Keynote: 5G is Here - How we ensure NFV/SDN Keeps Pace

More
3:45pm - 4:30pm
Info

Closing Keynote Panel: Implementing NFV 2.0: The Next Tech of NFV

Now that we've cracked cloud-native and the business challenges operators and vendors face with SDN and NFV, what's next?

·         What's the next disruption for NFV?

·         What's next for the SD-WAN market?

·         What challenges remain in deploying cloud-native applications?

·         Is the conversation around virtualization shifting from a primary focus on technology to business outcomes?

  • Moderator Phil Harvey - US News Editor, Light Reading
  • Panelist Prayson Pate - Chief Technology Officer of Edge Cloud, ADVA
  • Panelist Sue Rudd - Director, Strategy Analytics
  • Panelist Sanjay Srinivasan - Vice President and Chief Architect, Vonage
More
4:30pm - 4:35pm
Close of Conference

Close of Conference

More
7:00am - 7:30am 30 mins
Registration & Breakfast
7:30am - 8:30am 60 mins
Info
Women in Comms Breakfast Workshop: 5G – a Bigger, Better Network – but Will It Be a Boon or Barrier to Women in Comms?
  • Moderator Kelsey Ziser - Editor, Upskill U & Senior Editor, Light Reading
  • Panelist Mireille Helou - Chief Executive Officer, Orange Silicon Valley
  • Panelist Christina Cheng - Assistant Vice President, Enterprise Mobility, AT&T Business

5G promises not only faster speeds, but lower latency and the networking foundation for significant progress in emerging technologies like AI, automated vehicles, IoT, smart cities and more. The tech and communications industries expect 5G to deliver new opportunities for service providers and equipment manufacturers, but how will 5G impact the engineers and network architects at these organizations? What impact will 5G have on hiring decisions, future employment opportunities and for women in comms to break or bump into the glass ceiling? This panel will address the many potential benefits and opportunities 5G brings to the network, new technologies, organizations and employees – but also takes an honest look at potential barriers 5G could present to women in comms, and how to prepare for those challenges.

9:00am - 9:05am 5 mins
Welcome Back
  • Phil Harvey - US News Editor, Light Reading
9:05am - 9:25am 20 mins
Service Provider Keynote: Network Slicing the Next Step
  • Hans Raj Nahata - Director: Strategy & Technology Architecture, Verizon Communications
9:25am - 9:40am 15 mins
Super Platinum Keynote: Sales Models are Shifting - Are CSPs?
9:40am - 10:25am 45 mins
Info
Keynote Panel: Why the shift to Opex better suits Network Operators (Not Vendors)
  • Moderator Ray Le Maistre - Editor in Chief, Light Reading

·         Is the move to NFV/SDN also virtualizing shareholder value?

·         How do spending cycles change as we move the focus from capex to opex?

·         What are the implications of a shift? What kind of companies will grow in size and value as this takes hold?

·         Is the opex-focused model the better approach? 

10:25am - 10:40am 15 mins
Super Platinum Keynote: The Edgey Road to El Dorado - Preparing for Business at the Edge
10:40am - 11:00am 20 mins
Coffee Break & Tabletop Displays
11:00am - 11:15am 15 mins
Keynote Fireside Chat: The Autonomous Operator - Fact or Phantom?
  • Moderator Phil Harvey - US News Editor, Light Reading
11:15am - 11:30am 15 mins
Super Platinum Keynote: Closing the Loop in Automation
11:30am - 12:20pm 50 mins
Info
Lightning Talks - Transformation to Automated Networking - Where are We on the Journey?
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst – OSS/BSS Transformation, Heavy Reading
  • Presenter Kevin McBride - Principal Architect, SDN & NFV Technologies, CenturyLink

Communications service providers have been on long journey in network automation from human-operated switchboards to software-based networking. But automation is a never-ending journey. Humans are still integral to the management and operation of networks and they are struggling to cope as network traffic increases and technologies become more complex. This series of lightning talks will explore the adoption of NETCONF/YANG to automate device configuration, the use of telemetry to automate network monitoring, intent/policy and service assurance to implement closed-loop automation and artificial intelligence to enable adaptive and predictive automation.

Up to 6x 5 min. presentations; 10-15 min. discussion; 10 min. Q&A

12:20pm - 1:30pm 70 mins
Lunch, Networking & Tabletop Displays
1:30pm - 1:45pm 15 mins
Edge Business Services
The Top 3 Things to get Right in Edge Monetization
1:30pm - 1:45pm 15 mins
Automating Operations
How Many Architects does it take to Automate a Light Bulb? The Role of Open Working in Achieving Network Automation
1:45pm - 2:00pm 15 mins
Edge Business Services
Heavy Reading Presentation
  • Sterling Perrin - Principal Analyst, Optical Networking & Transport, Heavy Reading
1:45pm - 2:00pm 15 mins
Automating Operations
Heavy Reading Presentation
  • James Crawshaw - Senior Analyst – OSS/BSS Transformation, Heavy Reading
2:00pm - 2:45pm 45 mins
Info
Edge Business Services
Breakout Panel: Revolutionizing the Edge with SDN
  • Moderator Sterling Perrin - Principal Analyst, Optical Networking & Transport, Heavy Reading
  • Panelist Rupesh Chokshi - Assistant Vice President, Edge Solutions Product Marketing Management, AT&T Business

Network operators don't want SDN and white box hardware everywhere in their networks, but Heavy Reading research shows that an area of keen interest for both is in edge networks, particularly at the IP layer. With leading edge network operators – including AT&T – sending a clear message to their suppliers that access and edge routing should be disaggregated, a new crop of startups is emerging to address the requirements. Incumbent vendors, meanwhile, must address their messaging and their product lines for this trend. 5G is a major driver for white box routers, but not the only one. This session will address the primary drivers for disaggregated routers at the edge as well as the pros and cons of this approach compared to traditional coupling of proprietary hardware and software.

2:00pm - 2:45pm 45 mins
Info
Automating Operations
Breakout Panel: Automation & Orchestration for NFV - What is Holding up Adoption
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst – OSS/BSS Transformation, Heavy Reading
  • Panelist Jason Gadsby - Assistant Vice President, Product Management - Edge Solutions, AT&T Business

A recent Heavy Reading survey found that less than a quarter of respondents' virtualized networks currently use orchestration to automate services; the rest depend on manual operations. Clearly this is not sustainable; without orchestration CSPs will not experience the levels of automation they want and will not be ready with their telco cloud offerings for the 5G market. One factor that is causing the delay in adoption is the difficulty of orchestrating across SDN, NFV and OSS domains. Another issue is confusion about the open source initiatives ONAP and OSM. Should operators build their orchestration platforms around one or both of these, or should they stick to commercial offerings that are ready to deploy today? This panel will debate the challenges to orchestration for NFV and the potential solutions. 

2:45pm - 3:00pm 15 mins
Edge Business Services
Honing the Edge - Where can Operators make Money now
2:45pm - 3:00pm 15 mins
Automating Operations
Cutting Across the Layers in Network Automation - How Deep can you go?
3:00pm - 3:15pm 15 mins
Edge Business Services
Fireside Chat with Service Provider: Engaging the Verticals - How do We Crack the Language Barriers and Drive Adoption of Edge Services?
  • Moderator Sterling Perrin - Principal Analyst, Optical Networking & Transport, Heavy Reading
3:00pm - 3:15pm 15 mins
Automating Operations
Fireside Chat with Service Provider
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst – OSS/BSS Transformation, Heavy Reading
3:15pm - 3:30pm 15 mins
Edge Business Services
Coffee Break
3:15pm - 3:30pm 15 mins
Automating Operations
Coffee Break
3:30pm - 3:45pm 15 mins
Super Platinum Keynote: 5G is Here - How we ensure NFV/SDN Keeps Pace
3:45pm - 4:30pm 45 mins
Info
Closing Keynote Panel: Implementing NFV 2.0: The Next Tech of NFV
  • Moderator Phil Harvey - US News Editor, Light Reading
  • Panelist Prayson Pate - Chief Technology Officer of Edge Cloud, ADVA
  • Panelist Sue Rudd - Director, Strategy Analytics
  • Panelist Sanjay Srinivasan - Vice President and Chief Architect, Vonage

Now that we've cracked cloud-native and the business challenges operators and vendors face with SDN and NFV, what's next?

·         What's the next disruption for NFV?

·         What's next for the SD-WAN market?

·         What challenges remain in deploying cloud-native applications?

·         Is the conversation around virtualization shifting from a primary focus on technology to business outcomes?

4:30pm - 4:35pm 5 mins
Close of Conference