Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:50 - 09:10 20 mins
Shared Keynotes with Smart Cities
Chair's Opening Remarks
09:10 - 09:30 20 mins
Info
Shared Keynotes with Smart Cities
The Future of Automotive in a Smart Cities World
  • Sally Leathers - Chief Engineer Electrical, Aston Martin
  • An overview of the challenges and opportunities facing the automotive industry
  • Aston Martin Lagonda’s approach to electric, connected and autonomous technology
  • What’s needed to accelerate Smart Cities
09:30 - 09:50 20 mins
Info
Shared Keynotes with Smart Cities
Building the smart city - facilitating effective city spaces through tactical and efficiency-driven investment
  • Barbara Kressler - Director of Professional Lighting, Signify
  • Getting started with smart city design: What bespoke and sustainable solutions can make the city work together
  • Through working towards operational efficiency, how can new technologies help tackle old problems that hinder government from delivering value to citizens?
  • Lighting the way to new possibilities: How can connected lighting help a city with actionable collected data and connected IoT systems
09:50 - 10:10 20 mins
Info
Shared Keynotes with Smart Cities
Driving smart cities through smart mobility solutions and infrastructure
  • Understanding how smart mobility opens opportunities to deliver the smart city
  • Exploring the technology solutions available to support cities and partners on the journey to a sustainable and intelligent transport network
  • Dissecting the road map to success: Securing key partners, capturing intelligent data and navigating the critical path to delivery
10:10 - 10:40 30 mins
Info
Shared Keynotes with Smart Cities
Joining the smart city with smart mobility: Creating cross-sector collaboration for innovative cities of tomorrow
  • Stephen Lorimer - Smart London Strategy Officer, Greater London Authority
  • Gustaf Landahl - Head of Department, City of Stockholm
  • Building trust across partnerships and establishing common ways of working between private and public organizations. Understanding the bureaucratic differences that can hinder public-private partnerships.
  • Solution driven over product driven: how can local authorities find the right ROI through leveraging partnerships towards a common goal, not a sales pitch
  • Key learnings from successful collaborations across the globe
10:40 - 11:25 45 mins
Shared Keynotes with Smart Cities
Break & Networking
11:35 - 11:40 5 mins
Shared Mobility & Transportation
Chair's Opening Remarks
  • Lukas Neckermann - Managing Director, Neckermann Strategic Advisors
11:40 - 12:25 45 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Maturing Mobility as a Service
  • Moderator Annie Reddaway - Research Analyst, Ptolemus Consulting Group
  • Mar Pallas Poy - VP Europe Market Development, Scoot
  • Ivo Cré - Director of Policy and Projects, Polis
  • George Economides MCIHT - Team Leader for Connected and Autonomous Vehicles, Oxfordshire County Council
  • Dr Anna Bonne - Transport Lead, Institute of Engineering and Technology
  • Gain a critical overview of market development to optimise your value position
  • Get to grips with the new launches across the global, their successes and failures
  • Identify an archetype: examine the commonalities across regions that see new modes of transport succeed
  • Evaluate first and last miles solutions and the potential for MaaS beyond urban border
  • Agree and analyse the data needed across multiple partners to build the network and platform
  • Enable equity and social benefit through service planning and delivery
12:25 - 13:00 35 mins
Shared Mobility & Transportation
Keynote Address
  • Andy Grau - Project Lead for Innovation Management, Porsche
  • Risto Vahtra - CEO, High Mobility
13:00 - 14:10 70 mins
Shared Mobility & Transportation
Networking Lunch
14:10 - 14:30 20 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Navigating the Critical Path to a New Reality and Commercial Success
  • Mark Westwood - Chief Technology Officer, Connected Places Catapult

Tech is no longer the stumbling block for delivering autonomous cars. Assess what milestones need to be in place to make CAVs and smart transportation a reality.

  • Evaluate industry progress and readiness to market: when should level 3 / 4 operate on the road?
  • Identify where autonomous vehicle can complement, rather than compete with, the transportation system
  • Understand the application, tech and architectures challenges that still need to be overcome to accelerate adoption of new modes of transport
  • Work with governments and councils to prepare the physical realm for the introduction of CAV
  • Create a transition plan and identify the blockers to progress: what needs to be done as a business and an industry to move to level  5 CAVs?
  • Develop the after market: how can legacy vehicles continue to play a role
14:30 - 14:50 20 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Winning Hearts and Minds
  • Ben Coulter - Head of Sustainability, London Legacy Corporation
  • Catherine Faiers - Operations Director, Autotrader
  • Tim Smith - Global Auto and Mobility Director, ustwo
  • Moderator Fergie Miller - UK Smart Cities and Intelligent Transport Lead, EIT Digital

CAV deployment plays a critical role in the delivery of smart transportation and mobility but a lack of public trust remains one of the biggest obstacles for the industry to move forward.

  • Understand the role CAVs will play for passengers in the future, from increasing productivity, entertainment options to luxury services, the vehicle will no longer just get you from A to B
  • Bridge the human machine interface through user case examples and pilots
  • Turn the tide on negative public perception: Create an industry movement to drive acceptance by promoting safety first and the social and environmental benefits
  • Terminologies confuse more than inform and confuse consumers
14:50 - 15:10 20 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
The new UX - Beyond Smart Vehicles
  • Seiya Ohta - Design Director, Global and Strategic Studies, Volvo Group Product Design

In the future, automobiles are envisioned to become mobile showrooms, hotels and offices, or collaborative robots on wheels executing tasks autonomously without human operators. Disruptive technologies being developed in a breakneck pace are enabling scenarios today that used to belong in science fiction movies. The future is here now and we have an opportunity to define our path forward.

  • Take back the cities for people – Future of public transport and commercial vehicles
  • Drive prosperity and equity through smart transport solutions
  • Move towards sustainable transport and society – Roles designers can play in changing behaviours
15:10 - 15:40 30 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Agile Business Models: Moving to Service Provision
  • David Wong - Technology and Innovation Manager, SMMT

New mobility and services will challenge the traditional business model for OEMs – but with disruption comes opportunity! The underlying questions remain – what is the product and how do you make money?

  • Ensure flexibility in business models to navigate a highly competitive and changing market
  • Make the move to service provision. Evaluate opportunities to create on demand and subscription services
  • Diversify your business model by fuelling the appetite for infotainment

15:40 - 16:10 30 mins
Shared Mobility & Transportation
Afternoon refreshments and networking
16:10 - 16:30 20 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Rewriting the Rules of Automotive Design
  • Cyriel Diels - Deputy Director, Royal College of Art Intelligent Mobility Design Centre
  • John Routledge - Consultant, Independent Design Consultant
  • Moderator Fergie Miller - UK Smart Cities and Intelligent Transport Lead, EIT Digital

Traditional car design means styling cars from the outside in. Autonomous cars reimagine the design of the vehicle for both form and function, but ultimately must meet customer expectations.

  • Create a customer centric environment: From reclining beds to a drinks service, how can design support the new role for automotive?
  • Explore the human factors that influence the interior environment across different demographics for enhanced user experience
  • Evolution of cockpit technology: how are designers supporting passenger safety assurance through design
16:30 - 16:50 20 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Keys to Success in Launching a Shared Mobility Service
  • Michael Casson - Business Development, Vulog

While the opportunity of shared mobility as a service is attracting an eclectic mix of new market entrants, there are some pivotal considerations to take into account to ensure success.

  • The key partnerships to seek when setting up operations
  • Leveraging data to optimize live demand and improve profitability.
  • Marketing the service to grow a significant user base
16:50 - 17:20 30 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Autonomous Vehicles within a Public Transport Strategy
  • Jean-Baptiste Latil D’Albertas - Area Manager – Benelux & UK, NAVYA
  • How can autonomous (shared / electric) vehicles be integrated as part of an urban transport strategy?
  • Advantages of autonomous shuttles as first/last mile solutions
  • Current and future use cases for autonomous shuttles in public transport
17:20 - 17:40 20 mins
Shared Mobility & Transportation
Networking Drinks
17:40 - 17:50 10 mins
Shared Mobility & Transportation
People's Choice Award Announcement
Showing of Streams