Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
09:00 - 09:10 10 mins
Keynotes
Chair's Opening Remarks
09:10 - 09:30 20 mins
Info
Keynotes
Preparing the City for Smart Mobility
  • Paul Copping - CIO, Digital Greenwich

There are huge variances in readiness for introducing smart mobility across the globe. Take the city view and explore how to accelerate the move.

  • Evaluate pilot schemes and user cases
  • Join the dots. Create seamless integration of transport modes through in depth analysis and provider collaboration
  • Examine how to optimise integration with active and public transport
  • Identify how to prepare streets for communication between vehicles and public transports
09:30 - 09:50 20 mins
Info
Keynotes
Realising the Opportunities of Blockchain through your Smart Mobility Network
  • Understand the role of blockchain to provide the most secure and cost effective platform for creating trust, openness and immutable data across the ecosystem 
  • Identify the real world applications for blockchain tech across the MaaS ecosystem

Forecast the development of this blockchain to understand where you need to be investing R&D resources and the critical path

09:50 - 10:10 20 mins
Keynotes
Midlands Future Mobility
  • Paul Jennings - Project Lead, WMG
10:10 - 10:40 30 mins
Info
Keynotes
The Electric City
  • Francisco Carranza - Managing Director, Renault-Nissan Energy Services
  • Vincent Schachter - Head of Energy Services, Enel X
  • Paul Gadd - Head of Transport, Innovate UK

EV and hybrids led to a proliferation of charging points that don’t support the infrastructure needed for the next breed of AV and an electric mobility network. Explore how the electrified city will look and work to support demand.

  • Standardise approaches to electrification. Explore options to ensure capacity meets demand
  • Reimagine the physical realm. Collaborate with councils and developers for
  •   urban planning
  • Assess how pioneering governments are driving adoption in cities
10:40 - 11:30 50 mins
Keynotes
Networking Coffee Break
11:30 - 11:50 20 mins
Info
Keynotes
Advances in autonomous driving platforms
  • Overview of developments within the autonomous driving software market
  • Understand the variances within platform software and how to determine the optimum platform for the vehicle
  • Analyse different open source software option
11:50 - 12:10 20 mins
Info
Keynotes
Who is holding all the ACES?
  • Sebastian Peck - Managing Director, InMotion Ventures

The new ACES industry paradigm – autonomous, connected, electrified and shared – is changing the competitive dynamics in the automotive industry. New entrants are challenging the industry’s incumbents, new alliances are formed, and the footprint of the industry is changing. Jaguar Land Rover is pursuing its ACES strategy through a variety of different innovation tools – strategic alliances, research projects and venture capital – to deliver the premium mobility experience of the future. To illustrate how JLR innovates through collaboration, Sebastian will provide insights into how the CAV4 ServCity project in London, the recent investment in Silicon Valley-based self-driving taxi start up Voyage, and the partnership with Waymo help to shape Jaguar Land Rover’s vision of a driverless future, and the automotive industry's future boundaries

12:10 - 12:30 20 mins
Info
Keynotes
C-V2X: Presenting the opportunities on the horizon

This session sets out the latest developments in C-V2X technology

  • Understand how C-V2X can be integrated into both new and legacy vehicles
  • Assess the potential of C-V2X: current and long term opportunities from improving road safety to managing traffic flow
12:30 - 13:00 30 mins
Info
Keynotes
Marketing the Connection
  • Sebastian Lasek - Head of Connectivity, Skoda
  • Peter Leavy - IoT Portfolio Manager - Connected Cars, Vodafone Business
  • Mikael Fallgreen - Project Manager, 5GCAR

5G Connectivity is on the horizon, pushing the boundaries of opportunities for connected vehicles and smart mobility. Be ready for the next generation of connectivity.

  • Understand what will be available to enable connection between autonomous vehicles and the surrounding ecosystem
  • Assess progress towards cellular V2X deployment
  • Identify technical requirements and system architecture that is needed to support heighted levels of connectivity
  • Evaluate current solutions - networked clouds, wireless deployment models – and what they offer
  • Preparing for market: Explore the testing procedures and trial results to understand potential, opportunities and weaknesses of technology
13:00 - 14:00 60 mins
Keynotes
Networking Lunch
14:00 - 14:20 20 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
The Move to Electrification

Delivering the infrastructure to support electrification is an essential pillar to achieving smart transportation and mobility. Explore the progress and next steps to delivering your E power chain.

  • Bridge the divide: Assess global progress and learnings from pilots driving adoption and proliferation of electrification
  • How robust is your e power chain? Audit your back end to ensure it supports EV deployment
  • Avoid the black out: Examine how new technology is creating intelligent change to meet peak and trough demand
  • The car as a battery: exploring how EV can be used to deliver energy in the home and the potential for energy trading
14:00 - 14:20 20 mins
Info
ADAS & Autonomous Vehicles
AI and deep learning: when is enough?
  • Alex Kendall - Co-Founder, Wayve

With AV still making progress in the classroom, explore what needs to be done to ensure that autonomous driving systems will be ready to reliably avoid accidents and harm.

  • Examine how much data is required for AV deep learning to tackle every potential scenario
  • Assess the consequences of a potential AI winter on AV development and deployment
  • Analyse the critical path, key challenges and milestone to confidently certify passenger safety
14:20 - 14:40 20 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Optimising Smart Transport networks through intelligent data and modelling
  • Harnessing date to optimise routes across the entire system
  • Reduce congestion through adaptive routing
14:20 - 14:40 20 mins
Info
ADAS & Autonomous Vehicles
Realising the potential of IoT in the supply chain
  • Explore IoT enabled smart solutions to optimise the supply chain
  • Access real time data to increase efficiency and improve efficiency
14:40 - 15:00 20 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Battery 2.0
  • Graeme Purdy - Chief Executive, Ilika

Batteries are the battleground for OEMs. Significant investment is being made from both public and private organisations in the race to win.

  • Gain a global market overview of investment and development
  • Explore the tech developments in battery refuelling
  • Tacking the environmental concerns for the batteries in their after life
14:40 - 15:00 20 mins
Info
ADAS & Autonomous Vehicles
Data Driven Transport
  • Clare Linton - Researcher (Policy), Urban Transport Group

Don’t let data be a blocker to commercial success.

  • Ensure data compliance: Understand how data needs to be managed and shared to meet legislation
  • Overcome privacy and trust concerns from customers through transparency
  • Dissect IP: In the world of connectivity, who ultimately owns the data?
  • Understand what how to create an open data systems that facilitates the right data sharing with multiple partners to inform services, plan infrastructure and safeguard passengers
15:00 - 15:30 30 mins
Shared Mobility & Transportation
Hydrogen Fuel Cell Developments
  • Chris Dudsfield - Chief Technology Officer, Intelligent Energy
15:00 - 15:30 30 mins
Info
ADAS & Autonomous Vehicles
Safeguarding the vehicle
  • Nick Fleming - Market Development Manager, BSI

Ultimately the autonomous vehicle increases passenger safety but with over 300 vulnerable sports where security can be breached – getting security right is paramount.

  • Understand the steps you need in place to safeguard your vehicles
  • Overcome the challenges of implementing security across the supply chain
  • Learn how the UK are addressing cybersecurity through new regulation and guidance
  • Realise the potential of blockchain as a security solution using cryptology and advanced algorithms
15:30 - 16:30 60 mins
Info
Shared Mobility & Transportation
Regulating the mobility environment
  • Kent Eric Lang - Deputy Chief, RISE Research Institutes of Sweden
  • Iwan Parry - Head of Insurance, Transport Research Laboratory
  • Jessica Ugaccioni - Automated Vehicle Review, Lead Lawyer, Law Commission

A vital step in the critical path to smart transportation is the development of regulations both in testing and on the road. Debate what regulations need to be in place to ensure both safety and flexibility in delivering a smart mobility network

  • Assess what the industry is looking for from regulation
  • Hear progress from countries ahead of curve, on their steps towards to regulation
  • Consider cross border use of connected cars. Will CAVs be permitted outside of home turf?
15:30 - 16:00 30 mins
Info
ADAS & Autonomous Vehicles
Collaborate to innovate: surviving the tsunami of disruption
  • Lars Klawitter - Executive Director, Strategic Business Unit InMotion Ventures, Jaguar Land Rover

In the new world order, OEMs must re-establish their position in the value chain. In a highly competitive market, explore mechanism to ensure you come out on top.

  • Re-establish your position in the value chain to stay ahead of the crowd
  • Collaborate! Identify key partners, from government to start ups to stay ahead of the crowd
  • Nurture and grow! Develop the right organisational culture, attract the right skills to support innovation and diversification
Showing of Streams