TechXLR8 Asia is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 18
Show Filter
Showing of Streams
09:00 - 17:00 480 mins
Info
Eclipse IoT Day - Sands A 5002
Eclipse IoT Day (Location: Sands A 5002)
  • Benjamin Cabé - Enthusiast and Evangelist, Eclipse Foundation
  • Ian Craggs - Software Engineer, IBM
  • Kilton Hopkins - Co-founder and CEO, Edgeworx
  • Oliver Meili - Head of IoT Development and Operations, Bosch Software Innovations
  • Erle Mantos - Senior Software Engineer, Bosch Software Innovations
  • Erik Boasson - Senior Technologist, ADLINK Technology

The Eclipse IoT Day Singapore, taking place Sept. 18, 2018, is all about open source and open standards for building IoT solutions. Attendees will learn about the software needed to build devices, gateways, and IoT cloud platforms. Eclipse IoT Day is a 1-day event organized by the Eclipse IoT Working Group, an Eclipse Foundation initiative.

09.15 Welcome Session

9.30 Eclipse IoT - State of the Union

In this session, we will look back at the growth of the Eclipse IoT community, from just a couple open source projects in 2011, to a vibrant ecosystem of over 45 companies working on the open source technology used in some of the world’s leading IoT systems today. 

We will give an overview of the Eclipse IoT technology portfolio and see how it is being used today to solve some real business cases such as asset tracking management or industrial production performance management. 

We will conclude with a look at what’s in store for the next few months, and give some insight into the overall roadmap of the Eclipse IoT Working Group.

Benjamin Cabé, IoT Program Manager, Eclipse Foundation


10.25 Where Next for MQTT?

The OASIS standardization process for MQTT 5.0, the follow on to 3.1.1, is coming to an end. I will describe the improvements that have been made between these versions, illustrated with the implementations that already exist in the Eclipse Paho project.

I will show how you can experiment with MQTT 5.0 right now, and how it can be used in your IoT projects. I will also touch on the work we have done in Paho, and are considering in OASIS, to apply MQTT to non TCP transports, based on IBM's existing MQTT-SN specification.

Ian Craggs, Software Engineer, IBM


11.40 Open Source, IoT, and the Big Monster

 Software has been eating the world for a number of years already. Traditional manufacturing companies like Bosch are at risk of losing the competitive edge unless they find winning strategies to embark on the software journey. This talk will highlight the road Bosch has chosen in order to implement a successful IoT platform and solutions based on Eclipse IoT projects and Open Source Software.

Oliver Meili, Head of IoT Development and Operations, Bosch Software Innovations


12.30 Lunch


13.45 Full-Scale Edge Computing with Eclipse ioFog: A Case Study

Edge computing comes with unique challenges at scale. Beyond the proof-of-concept phase, it is important to address solution management, security, and data provenance.

This talk illustrates how these challenges are overcome through the use of Eclipse ioFog by walking through a real implementation with a customer.

Kilton Hopkins, Co-founder & CEO, Edgeworx


14.40 One Model to Rule Them All

One of the problems facing IoT implementers today is the plethora of platforms that they have to contend with. A device that only runs on one platform misses a lot of opportunities. 

This talk is about overcoming that problem by modeling devices in Vorto: a platform-neutral ecosystem that includes a DSL, a community for sharing models, and a facility for generating platform-specific artifacts. This talk will also give a brief tour on using Eclipse Vorto to create an IoT implementation based on open source technologies like Eclipse Paho, Hono, and Ditto.

Erle Mantos, Senior Software Engineer, Bosch Software Innovations


15.55 Eclipse Cyclone DDS: Data Sharing in the IoT Age

Making the right data available at the right time, at the right place, securely, efficiently, whilst promoting interoperability, is a key need for virtually any IoT application. After all, IoT is about leveraging access data – that used to be unavailable – in order to improve the ability to react, manage, predict and preserve a cyber-physical system.

The Data Distribution Service (DDS) is a standard for interoperable, secure, and efficient data sharing, used at the foundation of some of the most challenging Consumer and Industrial IoT applications, such as Smart Cities, Autonomous Vehicles, Smart Grids, Smart Farming, Home Automation and Connected Medical Devices.

In this presentation we will (1) introduce the Eclipse Cyclone DDS project, (2) provide a quick intro that will get you started with Cyclone DDS, (3) present a few Cyclone DDS use cases, and (4) share the Cyclone DDS development road-map.

Erik Boasson, Senior Technologist, ADLINK Technology Inc

To register to attend this workshop, please select "Eclipse IoT Day Workshop" on the booking page HERE

09:00 - 09:10 10 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Welcome Speech
  • Zhou Jianjun - Vice President of Carrier Network BG (Emerging Market VP), Huawei
09:10 - 09:30 20 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Eliminate the digital divide, Evolution to 5G
  • Jake Saunders - MD & VP, Asia-Pacific & Advisory Services, ABI Research
09:30 - 09:50 20 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Build a Better Connected Yangon
09:50 - 10:10 20 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Tower Company
  • Gayan Koralage - Director, Group Strategy & Commercial, edotco Group
10:00 - 10:30 30 mins
Info
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Name Badge Collection & Coffee

The Intel ® Network Builders Summits Program has delivered a multi-year engagement plan to accelerate the development, deployment and adoption of solutions that are transforming the network and connecting the world. As our mature ecosystem of partners work together to meet the vision of a network transformed, Intel is also dedicated to working with Communication Service Providers (Co SPs) as a trusted advisor and help define their roadmaps, deliver the needed technical education to accelerate adoption, and connect operators from around to globe with the technologies that are opening doors to new business opportunities.

To support this endeavor, Intel Network Builders has launched an Innovation Summit Series. These summits, focusing exclusively on Co SPs and delivering NDA content that is timely and pertinent to their needs, have been carefully designed with a combination of senior technologist presentations, Co SPs keynotes, and open forum discussions on the following topics:

•  Accelerating your path to 5G

•  Network Edge & Telco Cloud

•  Network Slicing

•  Cloud Native and Containers

•  AI and Machine Learning

•  NFV Security

10:10 - 10:30 20 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Networking & Coffee Break
10:30 - 10:40 10 mins
Info
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Opening Address & Intel Executive Keynote
  • Chandresh Ruparel - Speaker, Intel

The session will kick-off the event with a brief overview of challenges communications service providers are having in transforming their networks and ways in which Intel and the ecosystem are addressing these needs.

10:30 - 10:50 20 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Site construction experience sharing
10:40 - 11:10 30 mins
Info
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Telco Cloud Transformation
  • Wei Yang Toh - Speaker, Intel

Network transformation stages, VNF re-architecting, industry readiness. Progress and enablement, challenges and recommendations

10:50 - 11:10 20 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Digital indoor system towards 5G
11:10 - 11:40 30 mins
Info
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
5G Realization – Achieving a Shared Goal
  • Alex Quach - VP, Data Center Group and GM of the 5G Strategy & Program Office, Intel

Join Intel's Network Platforms Group Vice President and General Manager of 5G Strategy, Alex Quach, for a keynote presentation to explore Intel’s strategies to accelerate the industry on the path to 5G. As a trusted partner and advisor, Intel is guiding a mature ecosystem of solution providers and delivering optimized and tested solutions that are transforming the network . In this presentation, region Communication Services Providers will hear in an NDA setting about Intel’s strategies to accelerate solution deployments and deliver 5G as a shared industry goal.

11:10 - 11:30 20 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Inspiring consumer mobility business
  • Margaret Hu - President of B2C Consulting and Solutions, Huawei Technologies Co., Ltd
11:30 - 12:00 30 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Site Ecosystem Ceremony
11:40 - 12:10 30 mins
Info
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Artificial Intelligence (AI) for Comm SP – Unveiling Technical Innovations
  • Thomas Sennhauser - Speaker, Intel

With the evolution of the communications infrastructure and the explosion in data, IoT and next generation mobile networks, artificial intelligence is key in the strive to achieve cognitive networking and enable enhanced service offerings. This session will illustrate the current landscape and typical use cases of Artificial Intelligence (AI) applications in the Telco domain. Attendees will also be introduced to Intel’s strategy and products for Network AI, including focus areas, hardware portfolio, software stacks and ecosystem enablement.

12:00 - 14:00 120 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Lunch and networking break
12:10 - 13:05 55 mins
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Lunch
13:00 - 13:45 45 mins
Info
The Vision for 5G Networks - Sands A 5001
5G Service Evolution: How is the service provider responding to the 5G demand and how does the future of networks look?
  • Martin Taylor - Chief Technical Officer, Metaswitch
13:05 - 13:15 10 mins
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Welcome Back
  • Alan Lee - Speaker, Intel
13:15 - 14:00 45 mins
Info
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
5G & Network Slicing
  • Daniel Seo - 5G Technical Sales Specialist, Intel

This session will provide a high-level view of 5G and discuss target services for 5G networks. The concept of network slicing will also be covered and how it can be used in 5G networks. Network slicing is the use of NFV and SDN to create a virtualized network that meets a set of requirements. Slicing can be described as separating the network into different domains, enabling distinct management of different parts of the network that are used for different services.

13:45 - 14:30 45 mins
Info
The Vision for 5G Networks - Sands A 5001
Trillion $ B2C Opportunity: Native Dialer vs. the OTT
  • Somu Kandukuri - Director, Mobile Solutions, Metaswitch

The mobile industry has made major investments to transform networks, focusing on improving connectivity. In the same period, OTT apps such as WhatsApp have captured mindshare at the application layer, and successfully meet widespread market demand for group communication use cases for families and small businesses – through simple and effective user experience. This session will show you how mobile operators can leverage their key USP – the QoS and ubiquity of their networks – combined with exceptional user experience design, to deliver differentiated group communication applications to your mass-market.

14:00 - 14:45 45 mins
Info
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Network Edge Strategy & Ecosystem
  • Kevin Hong (Huisuk) - Speaker, Intel

What is the Network Edge and how is Intel defining this? This presentation will examine what the Network Edge is, the potential benefits of the network edge and how the industry is looking to address this opportunity for Communication Service Providers. The presentation will also talk about how Intel’s Network Builders ecosystem will support partner companies that have or who are developing Network Edge based products and solutions and how partners and communication service providers can benefit from this dedicated Network Edge Ecosystem.

14:00 - 16:30 150 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
The Second Global Site Forum 2018 Tracks
14:30 - 15:00 30 mins
The Vision for 5G Networks - Sands A 5001
Networking and refreshment break
14:45 - 15:15 30 mins
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Break
15:00 - 15:45 45 mins
Info
The Vision for 5G Networks - Sands A 5001
The Smarter Network
  • Martin Taylor - Chief Technical Officer, Metaswitch

Networks in 2018 are not the static constructions of years gone by. Now, with virtualization, the modern network is both self-healing and self-scaling. Automation, network slicing and highly-scalable, elastic data planes are all key to any future service infrastructure.

15:15 - 16:00 45 mins
Info
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
NFV Characterization Best Known Methods – Performance Measurement and benchmark
  • Hariprasad Reddy - Technical Sales Specialist, Intel

The lack of a standards-based testing framework has hindered the planning, procurement and deployment of virtualized networks and functions. Intel launched the Network Services Benchmarking (NSB) program to address this issue by developing a common framework for Network Function Virtualization Infrastructure (NFVI) and Virtualized Network Functions (VNFs) characterization.

15:45 - 16:30 45 mins
The Vision for 5G Networks - Sands A 5001
Q&A Panel
16:00 - 16:30 30 mins
Info
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Wrap up - Network Transformation from Planning to Reality
  • Chandresh Ruparel - Speaker, Intel

This session will recap the ways that Intel can assist with your network transformation from technology, training and ecosystem connection. You will also learn the best ways to engage with Intel on your network transformation journey.

16:30 - 17:45 75 mins
Network Virtualization & SDN Asia (Sands A 5101)
Evening Reception
16:30 - 19:30 180 mins
Huawei - The 2nd Global Site Forum 2018
Gala Dinner