Network Virtualization & SDN Europe is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:55 - 09:00 5 mins
Keynotes
Chair's Opening Remarks
  • Thomas Magedanz - Head of NGNI, Fraunhofer Fokus
09:00 - 09:20 20 mins
Info
Keynotes
Network Automation to Autonomic Network-Journey enabled by AI/ML
  • Neeraj Pandey - VP Network Engineering & Delivery, Vodafone

-         AI & Machine Learning are some of the hottest buzz words in Network Automation, but how far is AI merely augmented intelligence, and is Machine Learning more Hype than reality?

-         Yet with 5G on the way these solutions are needed to improve the organization and efficiency of the networks more than ever

-         This talk will dive past the buzz words to the solutions beyond, and the experience of using them to transform the network

09:20 - 09:40 20 mins
Info
Keynotes
Are we ready for Edge & 5G?
  • Tony Dempsey - Intel ® Network Builders Ecosystem Marketing Manager, Network Platforms Group, Intel

Since the inception of NFV, the industry has made admirable progress virtualizing the network to build scale and flexibility. But how close are we really to the agile, cloud-based networks of the future that will fuel the 5G and edge inflection? And how soon will the use cases of the future demand that transformation? We’ll dive into several critical attributes of next-generation networks and examine the most pressing work ahead of us to deliver the infrastructure of tomorrow.

09:40 - 10:00 20 mins
The Next Step in Virtualization - Monetizing Network Slicing & The Edge
Slicenet: Working towards AI/ML in MEC
  • Mark Roddy - Senior Researcher, Cork Institute of Technology
10:00 - 10:20 20 mins
The Next Step in Virtualization - Monetizing Network Slicing & The Edge
Edge, Network Slicing & Cloud Lightning Talks
  • Michele Zarri - Technical Director , GSMA
  • Jens Kuehlers - Cloud Solution Architect, Google
  • Ildiko Vancsa - Ecosystem Technical Lead, OpenStack Foundation
10:20 - 11:00 40 mins
The Next Step in Virtualization - Monetizing Network Slicing & The Edge
Networking Coffee Break
11:00 - 11:20 20 mins
The Next Step in Virtualization - Monetizing Network Slicing & The Edge
Edge Computing, an IoT perspective
  • John Davies - Chief Researcher, BT
11:20 - 12:00 40 mins
Info
The Next Step in Virtualization - Monetizing Network Slicing & The Edge
Panel: Cutting Edge – Discussing the key developing use cases and deployments
  • Prakash Siva - Vice President Technology & Strategy, Radisys
  • Ian Pattison - International CTO, Mavenir
  • Moderator Thomas Magedanz - Head of NGNI, Fraunhofer Fokus
  • Tony Dempsey - Intel ® Network Builders Ecosystem Marketing Manager, Network Platforms Group, Intel

With 5G services and applications on the horizon, communications service providers will need to support high-performance and ultra-low latency requirements. Network Slicing and Edge Computing become critical in this new hyper-connected world. This panel will discuss: 

·         The key business drivers for edge computing and which use cases will be the first to deploy 

·         How network slicing innovation will enable service providers to leverage virtualization to support specific 5G use cases such as connected cars, smart factories and more  

·         How the access architecture will shift to leverage open reference architectures built from a multi-vendor ecosystem to break vendor lock-in, reduce costs, and accelerate service introduction 

·         Lessons learned from initial trial deployments 

12:00 - 13:00 60 mins
Networking Lunch
13:00 - 13:20 20 mins
Info
Achieving Automation
Operationalising Ochestration
  • Helmut Zuerner - Senior Manager Network Technology and Strategy, Verizon
  • Improving Zero Touch Automation in Telco Networks is not just a matter of perfecting your Architecture Algorithms & AI
  • This automation entails Business Transformation from your orchestration level to your C-level, but how far can you go?
  • This talk will look at how to prepare both your Network and your Business for the transformation that automation is bringing, and lessons learned from the journey so far
13:00 - 13:20 20 mins
Making NFV Cloud Native
Telekom Srbija Cloud Journey
  • Zeljko Janosevic - Head of ICT Services Department, Telekom Srbija
13:20 - 13:40 20 mins
Info
Achieving Automation
The Future of Service Assurance: Building Assurance into Automated Systems
  • Jean-Marius Antonica - Product Manager, Anritsu

·         The anatomy of an autonomous system

·         Do Autonomous systems even need Assurance?

·         The path to Seamless Service Assurance (as a Service)

13:20 - 13:50 30 mins
Making NFV Cloud Native
Panel: Commercial Advantages and Consequences of Cloud Native Design
  • Jens Kuehlers - Cloud Solution Architect, Google
  • Moderator Jim Hodges - Principal Analyst, Cloud & Security, Heavy Reading
  • Joanna Newman - Principal Cloud Transformation Manager, Group Technology Strategy & Architecture, Vodafone
  • Carl Jonas Adebring - Cloud IP - Business and Technology development, Tieto
13:40 - 14:00 20 mins
Achieving Automation
Quickfire Q&A - Automation & AI
  • Moderator George Debbo - Independent Telecommunications Consultant , George Debbo Telecom (Pty) Ltd
  • Neeraj Pandey - VP Network Engineering & Delivery, Vodafone
  • Mark Roddy - Senior Researcher, Cork Institute of Technology
13:50 - 14:10 20 mins
Info
Making NFV Cloud Native
Cloud Native NFVi – How suitable for 5G Services?
  • Ian Pattison - International CTO, Mavenir
14:00 - 14:30 30 mins
Info
Achieving Automation
Panel: Telco Automation in the Cloud
  • Lukasz Mendyk - SDN/NFV Product Manager, Comarch
  • Moderator George Debbo - Independent Telecommunications Consultant , George Debbo Telecom (Pty) Ltd
  • Özge Gure - Expert Telco Cloud Engineer, Turkcell
14:10 - 14:30 20 mins
Info
Making NFV Cloud Native
Cloud Native Core Network for 5G Deployment
  • Akik A K M Fazlul Haque - Senior Marketing Consultant, Huawei

Cloud Native is the foundation of core network transformation to 5G.

- Software architecture is the key for Cloud Native & system reliability

- Only Cloud Native can handle multi-point failure of the network

- Cloud Native is one of the key elements for autonomous driving core network

- Cloud Native is must to support smooth evolution to 5G 

14:30 - 15:00 30 mins
Networking Coffee Break
15:00 - 15:20 20 mins
Info
Keynotes
‘Access 4.0’ – A 5G-ready Solution for Broadband Internet Access & Edge Cloud Services
  • Manuel Paul - Senior Standardization Expert, Deutsche Telekom AG
15:20 - 16:00 40 mins
Info
Keynotes
Panel: Virtualization’s Next Year – SDN, NFV, Cloud, Automation, Open Source, Edge & Slicing – How do you bring it all together 5G?
  • Moderator Chris Silberberg - Conference Producer, InformaTech
  • Sue Rudd - Director, Strategy Analytics
  • Jim Hodges - Principal Analyst, Cloud & Security, Heavy Reading
  • Ignacia Garcia-Carrillo - Global Hybrid IT Telco Business Development Lead, HPE
  • Manuel Paul - Senior Standardization Expert, Deutsche Telekom AG
16:00 - 16:10 10 mins
Keynotes
Chair's Summary & Close of Conference
Showing of Streams
Showing of Streams
12:00 - 13:00

Networking Lunch

More
Showing of Streams
14:30 - 15:00

Networking Coffee Break

More
Showing of Streams