Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:50 09:00 (10 mins)

Main agenda

Chair’s Opening Remarks

  • President at Northern Sky Research Christopher Baugh - President, Northern Sky Research

09:00 09:30 (30 mins)

Main agenda

Ofcom Discuss: Designing the Space Spectrum Strategy

- New applications put a lot of pressure on existing resources: How can we use spectrum most efficiently?
- Designing a Space spectrum strategy to enable growth in satellite applications
- Satellite connectivity for broadband, critical infrastructure, emergency communications, navigation and positioning, TV and more
- Satellite and space science applications for 2020 and beyond 

  • Justin Moore - Head of Space and Science, Ofcom

09:30 10:05 (35 mins)

Main agenda

Case Study: Bringing LEO to Life…

- The status of LEO:Investment? Progress?

- Timelines for LEO; How will the technology develop over the next 12-18 months

- Key challenges that need to be overcome before LEO becomes a reality

- Examining the business case: price points, ROI and services for LEO

  • Chief Commercial Officer at LeoSat Ronald Van der Breggen - Chief Commercial Officer , LeoSat

10:05 11:10 (65 mins)

Main agenda

Morning Refreshments Break and Speed Networking

11:10 11:50 (40 mins)

Main agenda

Panel Discussion: How will Satellite be used in the 5G Environment

- How must thesatellite industry innovate in order to be ready for 5G?

- The mobile and satellite world intersecting to form 5G: Forming acomplete network

 - How will satellite fit into the ecosystem?

- New drivers to drivesatellite capacity: IOT, M2M

  • Vice President, PLM and Business Development VSAT and Modem Products, Advantech Wireless John Landovskis - Vice President, PLM and Business Development VSAT and Modem Products
  • Vice President – Global Engineering, RigNet Jesus Hector Jimenez - Vice President – Global Engineering, RigNet
  • Mike Thompson - Director for Technical Development, Access Partnership
  • Renato Goodfellow - Head of Global Satellite, BT Global Services

11:50 12:10 (20 mins)

Main agenda

CaseStudy: OneWeb – Innovation in Space

-What is the strategic rationale behind OneWeb’s LEO development- Examining the OneWeb constellation– developing the constellation,challenges and opportunities- What does the ground segment technology look like for LEO?- When will high speed satellite broadband be available for consumers?

  • Tony Azzarelli - VP International Regulatory and Policy Affairs, OneWeb

12:10 12:40 (30 mins)

Main agenda

The Satellite, Terrestrial and Mobile Fit: How BT Brings Them Together

  • Renato Goodfellow - Head of Global Satellite, BT Global Services

12:40 14:10 (90 mins)

Main agenda

Networking Lunch and Hosted Lunch Tables

  • Spectrum strategy Tony Azzarelli, VP International Regulatory and Policy Affairs, OneWeb
  • Connecting the unconnected: What’s possible?
  • Guido Neumann, General Manager and Co-Founder, CETel GmbH
  • Satellite for IOT Jesus Hector Jimenez, Vice President – Global Engineering, RigNet
  • Bringing LEO to life Ronald van der Breggen, Chief Commercial Officer at LeoSat
  • What do end-users require from a satellite service provider? Nigel Green, Business Development Manager, Marlink
  • Tony Azzarelli - VP International Regulatory and Policy Affairs, OneWeb
  • Jesus Hector Jimenez - Vice President – Global Engineering, RigNet
  • Guido Neumann - General Manager and Co-Founder, CETel GmbH
  • Ronald Van der Breggen - Chief Commercial Officer , LeoSat
  • Nigel Green - Business Development Manager, Marlink

14:10 14:30 (20 mins)

Main agenda

Delivering Consumer Broadband via VSAT

- Consumer broadbandvia satellite: current state of play - quality of service vs. price point

- Can HTS lower prices enough to make VSAT competitive enough to compete?Speed? Price?

- Will satellite broadband only serve rural areas?

- Can the satellite industry ever deliver latency low enough to compete with wireline or wireless? In rural areas?

- Ka-band for consumers

Senior Representative, Marlink

  • Business Development Manager, Marlink Nigel Green - Business Development Manager, Marlink

14:30 14:40 (10 mins)

Main agenda

Panel Intro: The Role of Satellites in the Hospitality Sector

- What are the opportunities for satellite in the hospitality sector

  • Chief Executive Officer at Onlime Group Paul Ziegler - Chief Executive Officer, Onlime

14:40 15:20 (40 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Delivering a Personalised High Quality of Service to End-Users

- Key SatelliteMarkets Examined: Maritime, Aero, Oil and Gas, Energy, Hospitality, etc

- Satellites integrating into new markets to provide additional revenue opportunities

- Tailoring capacity to deliver a better service to end-users

- As the industry changes, are service providers effectively show casing long-term value and sustainability?

Senior Representative, Marlink

  • Chief Executive Officer at Onlime Group Paul Ziegler - Chief Executive Officer, Onlime
  • General Manager and Co-Founder, CETel GmbH Guido Neumann - General Manager and Co-Founder, CETel GmbH
  • Vice President, Global Connectivity & Shipboard Technology Operations, Carnival Corporation Reza Rasoulian - Senior Vice President, Mobility Systems, Comtech EF Data
  • CEO, Hungaro DigiTel António Felizardo - CEO, Hungaro DigiTel
  • Editor-in-Chief, Satellite Markets and Research Virgil Labrador - Editor-in-Chief, Satellite Markets and Research
  • Nigel Green - Business Development Manager, Marlink
  • Jon Harrison - VP Global Satcom, Intellian Technologies

15:20 15:40 (20 mins)

Main agenda

Revolutionizing Maritime Mobility

- How are innovations in satellite technology impacting the maritime business?

- Delivering a managed service network to Maritime

- How are improvements in connectivity improving the lives of ship workers?

Senior Representative, SES

  • Stephen Conley - Senior Product Manager, Mobility, SES

15:40 16:10 (30 mins)

Main agenda

Afternoon Refreshments Break

16:10 16:30 (20 mins)

Main agenda

Addressing Maritime Cybersecurity

- Defining the risks of maritime cybersecurity 

- Customer challenges with adoption

- Identifying security gaps within the network

- How to create a culture of cybersecurity 

- Keys to a solid cybersecurity solution

  • Managing Director, BlueTide Communications Corporation Emil Regard - Chief Executive Officer and Managing Director, BlueTide Communications Corporation

16:30 17:00 (30 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Mobility: Still the Biggest Growth Sector?

- Analysing current mobility trends: Aero, Cruise and Maritime

- Growth opportunities for mobility: new business models

- Delivering improved mobility services at a lower cost

- Innovations in infrastructure to improve mobility services

  • VP, COTM Services, UltiSat Garr Stephenson Jr - VP - COTM Services, UltiSat
  • John Stoltz - Vice President, Network Innovations
  • Tracey Haslam - President, Harris CapRock Communications
  • David Hartshorn - Secretary General, GVF
  • Jon Harrison - VP Global Satcom, Intellian Technologies
  • Simon McLellan - Chief Engineer and Head of Research and Development, Global Eagle Entertainment’s Aviation Connectivity Division

17:00 17:20 (20 mins)

Main agenda

Battle of the Bands: The pros/cons of Ka vs Ku bands

  • John Stoltz - Vice President, Network Innovations

18:00 20:00 (120 mins)

Main agenda

VSAT Stellar Awards

Join us for a glamourous evening of entertainment and celebration at the VSAT Industry awards. Recognise the key individuals and companies leading the satellite industry into the future.

Awards categories 

- Service Provider of the Year 

- Best Ground Segment Technology 

- Up in the Air Awards for Inflight Connectivity Innovation 

- The Seven Seas Award for Maritime Mobility Innovation 

- The Changing Lives Award