Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

7:30 am 8:30 am (60 mins)

BREAKFAST BRIEFING

Analyst Breakfast Briefing

Join 6 leading analysts for an invite-only breakfast briefing, covering the key technologies and services that will shape and define 5G.

Sponsored by NetNumber

8:45 am 8:55 am (10 mins)

Conference Headliners

Official Welcome – 5G Americas Market Overview

  • Chris Pearson, President, 5G Americas

9 am 9:20 am (20 mins)

Conference Headliners

Plotting the course to 5G – Leading Carrier 5G Trials Update

  • End to end autonomous network slicing results
  • How network slicing can be used in the RAN, data center and transmission networks
  • Allocating the right amount of network resource for each slice
  • Roadmap to 5G deployment
  • Drivers and opportunities for growth and expansion

9:20 am 9:40 am (20 mins)

Conference Headliners

Keynote reserved for sponsor

9:40 am 10:20 am (40 mins)

Conference Headliners

PANEL: Use cases driving next generation network development

  • Emerging use cases that will drive investment in 5G – xMBB, mMTC, uMTC
  • Key user, network and service requirements to enable use case scenarios
  • Technology enablers
  • Connectivity challenges for each sector
  • The role of the carrier in enterprise digital transformation

10:20 am 10:40 am (20 mins)

Conference Headliners

Spectrum for 5G

  • Identifying the optimum spectrum bands for 5G
  • Analysing the use of spectrum from 6 to 100GHz
  • How will 2G / 3G spectrum be used in the future?

10:40 am 10:50 am (10 mins)

Conference Headliners

Coffee break

10:50 am 11:25 am (35 mins)

Conference Headliners

PANEL: Evaluating the Technology choices to support IoT Connectivity

  • 5G network evolution and the importance of network flexibility in the IoT era
  • Which technology is best placed to serve different IoT requirements?
  • One size fits all or utilising multiple network technologies to support different IoT use cases?

11:25 am 11:45 am (20 mins)

Conference Headliners

LTE Evolution for Narrow-Band IoT

  • Analysing the technological choices for servicing the IoT networks
  • Different technologies for different devices or one-size-fits-all?
  • The role of LTE in IoT connectivity

11:45 am 12:05 pm (20 mins)

Conference Headliners

Analysing the business case behind a 5G deployment

  • Justifying the 5G investment with future revenue streams
  • How are business models evolving to capitalize on the 5G potential?

12:05 pm 12:30 pm (25 mins)

Conference Headliners

3GPP Road to 5G Update

  • Core & Radio updates
  • Enhanced MBB Use-cases
  • 5G for Fixed Wireless

12:30 pm 2:15 pm (105 mins)

Main agenda

Demo Hall Opens, NIA’s NFV Interoperability Demo & Lunch

2:15 pm 2:20 pm (5 mins)

IoT Connect

Track chair’s opening remarks

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

IoT Connect

IoT market evolution

  • Where are we today and what will the connected everything look like by 2020?
  • How different wireless networks will support IoT
  • What new demands will the internet of things place on mobile networks in 2020 and beyond?

2:40 pm 3:10 pm (30 mins)

IoT Connect

Panel: Industrial IoT – The key benefactor of 5G?

  • Identifying requirements of the key industrial IoT vertical markets
  • How will 5G help enable a new generation of industry?
  • Analysing the technologies that will help industry build on 5G’s potential – AI, Robotics, VR/AR

3:10 pm 3:30 pm (20 mins)

IoT Connect

LoRA / SigFox / Bluetooth

  • What role will different wirelesss technologies play in delivering a seamless IoT experience for the user?
  • How best carriers can capitalise on the strengths of each technology

3:30 pm 3:50 pm (20 mins)

IoT Connect

Connecting the Automotive industry – the role of 5G V2X

  • Why the automotive industry is charging ahead in the race to be connected everywhere
  • What specific network demands does the connected car place on cellular networks?
  • What is the role of mobile edge computing with the autonomous car?

3:50 pm 4:20 pm (30 mins)

IoT Connect

PANEL: Data Analytics behind IoT

  • Using IoT Data Analytics as a new revenue stream
  • How can carriers capitalise on the data boom linked to the internet of things?
  • What new services will IoT data analytics trigger?

4:20 pm 4:40 pm (20 mins)

IoT Connect

Connecting the Healthcare Industry

  • What is the most important aspect of a 5G network for the healthcare industry? Ultra low latency, ultra high-bandwidth ultra reliable or a combination of these?
  • How is the healthcare market evolving and building on the IoT ecosystem?
  • Patient data – how to effectively store and manage patient data in the IoT era?

2:15 pm 2:20 pm (5 mins)

5G Business Models and Drivers

Track chair’s opening remarks

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

5G Business Models and Drivers

Thinking disruptively – key considerations for the 5G market

  • How are carriers evolving their business models to move effectively into the 5G era?
  • What new capabilities will 5G create and how do carriers need to think differently to capitalise on them?

2:40 pm 3:10 pm (30 mins)

5G Business Models and Drivers

Panel: Building the 5G Ecosystem

  • How to engage with third parties who will be driving new types of network traffic
  • The importance of capturing network requirements when building 5G ready networks
  • Examples of effective collaborations between carriers and 3rd parties

3:10 pm 3:30 pm (20 mins)

5G Business Models and Drivers

Panel: Cable Operators and 5G

  • What role will the cable industry play in 5G?
  • How existing cable infrastructure can benefit 5G service delivery
  • Complementing 5G mobile services with a fixed line offering

3:30 pm 3:50 pm (20 mins)

5G Business Models and Drivers

Spectrum Sharing Impacts

  • How spectrum sharing will help support fiber-like experiences
  • How the wider ecosystem can benefit through spectrum sharing technologies
  • How can you guarantee QoS?

3:50 pm 4:20 pm (30 mins)

5G Business Models and Drivers

PANEL: Evolving Content Delivery Channels

  • Why must carriers re-think their existing content delivery strategies
  • Purchase or partner – with cable and OTT, how is the market set to evolve?
  • Will quality of service be guaranteed for certain partners or certain consumer services?

4:20 pm 4:40 pm (20 mins)

5G Business Models and Drivers

Workforce Evolution – preparing for 5G

  • Staff readiness & training
  • Preparing a workforce for 5G network requirements
  • Investing in evolving skill demands

2:15 pm 2:20 pm (5 mins)

5G Trials

Track chair’s opening remarks

2:20 pm 2:40 pm (20 mins)

5G Trials

Fixed wireless trials: Demonstrating the potential of mmWave

  • Outlining the potential of mmWave and cmWave spectrum
  • Use of innovative 5G air interface technologies
  • Beam steering – switching the antenna signal between beams
  • Beamforming – effective use of MIMO technology

2:40 pm 3:10 pm (30 mins)

5G Trials

PANEL: Open 5G Trial Specification Group

  • International partnership to help drive the common 5G specification
  • Timelines and takeaways from early tests
  • Providing the platform to maximise the value of global 5G trials around the world

3:10 pm 3:30 pm (20 mins)

5G Trials

The Use of 3.5GHz spectrum

  • Using 5G Radio test-beds to demonstrate VR video content delivery
  • Low-latency networking for industrial IoT use cases

3:30 pm 3:50 pm (20 mins)

5G Trials

5G Trials – Out of the Lab, onto the road

  • 5G tests at high-speeds – what can be achieved?
  • The role of MIMO technologies and beamforming to deliver high data speeds in fast-moving vehicles

3:50 pm 4:20 pm (30 mins)

5G Trials

PANEL: 5G standards debate

  • Do we need to wait for 5G standards to be deploying next gen network technology?
  • When will we be see the first true 5G network commercially deployed?
  • What impact does this have on the consumer and how do we ensure they receive what they expect?

4:20 pm 4:40 pm (20 mins)

5G Trials

Preparing 5G for the Winter Olympics

  • How is South Korea preparing for the 2018 Winter Olympics?
  • 5G field trial results
  • Analysing the services which will run over 5G at the Winter Olympics

4:40 pm 6:30 pm (110 mins)

Main agenda

Happy Hour in Demo Hall, NIA’s Interoperability Demo & Drinks Reception

6:30 pm 6:30 pm (0 mins)

Main agenda

Close of 5G North America Day 1

7 pm 10 pm (180 mins)

Main agenda

Kick-off Party @ The Container Bar

The Container Bar is located at:

90 Rainey Street, Austin TX 78701


http://austincontainerbar.com/