Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
May 15
Show Filter
7:30am - 8:55am 85 mins
Analyst Breakfast Briefings
Roundtables
  • Jon Lejardi - Senior Director, Global Solutions Architecture, NetNumber
  • Susan Welsh de Grimaldo - Director, Strategy Analytics
  • Berge Ayvazian - Principal Consultant, Wireless 20/20
more

Roundtable 1: Hype vs. Reality

Roundtable 2: 5G Investment & Revenue Opportunities 

Roundtable 3: Spectrum for 5G

8:55am - 9:00am 5 mins
Keynotes
Knect365 Opening Address
9:00am - 9:10am 10 mins
Keynotes
Chairperson’s Opening Remarks
  • Iain Gillott - Founder & President, iGR
more
9:10am - 9:30am 20 mins
Keynotes
AT&T Keynote: Why 5G—How Do We Build It, What Do We Get with It, and How We Are Seeing It Work in Trials
  • Igal Elbaz - Senior Vice President, Wireless Network Architecture and Design, AT&T
more

Bolstering OTT services with 5G

Trials in Indianapolis and Austin

Achieving download speed of 1 Gbps

Plans for the future

9:30am - 9:50am 20 mins
Keynotes
Verizon Keynote: Trialling Fixed-Wireless Broadband Using Millimeter Wave
  • Nicola Palmer - Chief Network Engineering Officer and Head of Wireless Networks, Verizon
more

5G as a replacement for home broadband connections

Progress made so far and plans for the future

The role beam-forming technology will play in tackling technical challenges

9:50am - 10:20am 30 mins
Keynotes
CxO Panel: 5G as a Game Changer
  • Nicola Palmer - Chief Network Engineering Officer and Head of Wireless Networks, Verizon
  • Kevin Crull - Chief Strategy Officer, Sprint
  • Karri Kuoppamaki - Vice President of Radio Network Technology Development and Strategy, T-Mobile USA
more

Defining 5G

5G’s impact on businesses

Bridging the gap from LTE to 5G

10:20am - 11:10am 50 mins
Keynotes
Coffee Break
11:10am - 11:30am 20 mins
Keynotes
T-Mobile Keynote: Gearing Up for 5G with Advanced Lab Trials
  • Karri Kuoppamaki - Vice President of Radio Network Technology Development and Strategy, T-Mobile USA
more

Un-Carrier mission

Nationwide 5G depoloyments by 2020

Leveraging 600 MHz for Commercial 5G Roll-Outs by 2019

11:30am - 11:50am 20 mins
Keynotes
First with 5G: How the U.S. will lead
  • Magnus Ojert - Vice President, Networks Division, Samsung
more
  • Preparing the LTE network for 5G
  • 5G architectural options and US carrier direction
  • Future paths
11:50am - 12:10pm 20 mins
Keynotes
Sprint Keynote: Sprint’s Race to Mobile 5G
  • Kevin Crull - Chief Strategy Officer, Sprint
more

Sprint’s mobile 5G deployment strategy

Key enabling technologies for mobile 5G

5G ecosystem partners and use cases

12:10pm - 12:30pm 20 mins
Keynotes
The 5G NR Technology Roadmap to Further Expand the 5G Ecosystem
  • Durga Malladi - SVP, Engineering, Qualcomm
more

Expanding the reach of 5G NR to new industries, new deployment and business models, and new ecosystem participants

Building on a solid foundation established by the completed 5G NR Release-15 standard

How private 5G NR network can enable advanced Industrial IoT use cases

How 5G NR Spectrum Sharing brings opportunity for a revolutionary path and significant benefits

How 5G NR based Cellular-V2X targets new use cases for autonomous driving

12:30pm - 1:30pm 60 mins
Keynotes
Lunch, Networking Break
1:30pm - 1:50pm 20 mins
5G Core & Transmission
5G Journey: Progress and Key Learnings
  • Caroline Chan - VP and GM, 5G Infrastructure Division, Network Platform Group, Intel
more

5G will be an innovation engine, bringing disruptive change across industries and society. With 5G on the horizon, companies are already actively developing and testing designs for this next generation technology. Join Caroline Chan, Vice President and General Manager of Intel's 5G Infrastructure Division, as she shares Intel’s vision for 5G Network Transformation end-to-end and the progress and key learnings from recent Intel 5G trials.

1:30pm - 1:50pm 20 mins
5G Radio Access
5G (R)evolution Next Steps
  • Javan Erfanian - DMTS, Bell Canada & NGMN 5G Initiative
more
1:30pm - 2:00pm 30 mins
5G Services & Monetization
Verizon's Public Safety Services
  • Samuel Kroack - , Sr. Market Manager - Public Sector, Verizon
more
1:50pm - 2:20pm 30 mins
5G Core & Transmission
Panel Discussion: Latest in 5G Backhaul: Opportunities Challenges and Developments
  • Moderator Berge Ayvazian - Principal Consultant, Wireless 20/20
  • Tommy Siniard - CTO & Co-Founder, 3-GIS
  • Chetan Sharma - CEO, Chetan Sharma Consulting
  • Rami Yaron - Co-chair, Global Marketing & Education Committee, MEF
more
  • Backhaul, fronthaul, midhaul and crosshaul
  • Densification driving backhaul evolution
  • Deploying Dark Fiber for 5G Backhaul
  • Cost effective strategies for fiber deployments
  • Role packet microwave radio will play
1:50pm - 2:20pm 30 mins
5G Radio Access
Panel Discussion: Opportunities Made Available through CBRS Shared Spectrum Band
  • Moderator Monica Paolini, Senza Fili Consulting
  • Preston Marshall - Technical Program Manager, Spectrum Access Technology, Google
  • John Baker - SVP Business Development, Mavenir
  • Mark Gibson - Director, Business Development, Comsearch
  • Amy Moini - SVP Marketing & Sales, QuadGen
more
  • The neutral host model
  • The momentum behind CBRS
  • Spectrum sharing scenarios
  • Using 3.5 GHz for small cells and LTE
  • Challenges to overcome
2:00pm - 2:20pm 20 mins
5G Services & Monetization
5G Enterprise Use Cases
  • Derek Johnston - Director Marketing, Samsung
more
  • Building on fixed wireless access
  • Public and private transport
  • Smart cities and public safety
2:20pm - 2:40pm 20 mins
5G Core & Transmission
Virtualization, 5G Network Slicing & SDN
  • Narothum Saxena - Vice President, Advanced Technology and System Planning, U.S. Cellular
more
  • A more intelligent way to segment networks to support services
  • Network Slice use cases
  • SDN, NFV and network orchestration tools
  • Creating new network topologies by creating new multiple hierarchies 
  • The separation of control and user planes
  • The growing need for agility
2:20pm - 2:40pm 20 mins
5G Radio Access
Standalone 5G NR in Unlicenced Spectrum
  • Rasmus Hellberg - Senior Director, Technical Marketing, Qualcomm
more
  • Unlicensed/shared spectrum with a licensed anchor and a standalone operation in unlicensed/shared spectrum
  • NR unlicensed (NR-U)
  • NR-U’s ability to co-exist and share spectrum fairly with other technologies, such as LTE-U/LAA, MulteFire, and Wi-Fi
  • What is possible if we would take a more revolutionary approach and explore new sharing paradigms targeting greenfield shared/unlicensed spectrum?
2:20pm - 2:40pm 20 mins
5G Services & Monetization
Service Delivery in a 5G World: Rapid Service Creation, Real-Time Analytics, Network Slicing
  • Hassan Ahmed - Chairman and CEO, Affirmed Networks
more
  • New killer applications over the new network
  • Creating new services over a 5G mobile core
  • Live demo
2:40pm - 3:20pm 40 mins
5G Core & Transmission
Panel Discussion: The Migration Plan to 5G NR
  • Moderator Berge Ayvazian - Principal Consultant, Wireless 20/20
  • Jeorge Hurtarte - Product Manager, LitePoint
  • Jim McEachern - Principal Technologist, ATIS
  • Rasmus Hellberg - Senior Director, Technical Marketing, Qualcomm
  • Raghu Rao - Principal Architect and Director of Strategic Marketing for Wireless Products, Xilinx
more
  • Providing flexible backhaul access to the core using Xhaul
  • Backhaul, fronthaul, midhaul and crosshaul
  • Cost effective strategies for fiber deployments
  • Role packet microwave radio will play
2:40pm - 3:20pm 40 mins
5G Radio Access
Power Panel: The Evolution of RAN
  • Moderator Chris Nicoll - Principal Analyst, ACG Research
  • Udayan Mukherjee - Intel Fellow, Network Platform Group and Chief Technologist, 5G Infrastructure Division, Intel
  • Kashif Hussain - Director of Marketing, Viavi Solutions
  • Sinan Akkaya - Director of RAN Engineering, AT&T
  • Nivi Thadasina - Senior Director of Engineering, Samsung
  • Eran Bello - Corporate CMO & GM, ASOCS
more
  • Cloud RAN Architecture for 5G
  • Centralized RAN, baseband functional splitting, enterprise RAN and vRAN
  • RAN sharing to increase coverage
  • Latest in R&D
2:40pm - 3:00pm 20 mins
5G Services & Monetization
Towards a Fully Automated Driving Experience
  • John Kenney - Director and Principal Researcher, Toyota InfoTechnology Center
more
  • Collaborations with international carriers
  • 5G as the enabling technology to make self-driving vehicles a reality
  • Monitoring surrounding movement
  • Trials and pilots
3:00pm - 3:20pm 20 mins
5G Services & Monetization
3-Dimensional Value in 5G: OSM
  • Ofer Gottfried - CEO, Flash Networks
more
  • Optimize, secure and monetize 5G
  • 5G traffic types and challenges
  • New network capabilities
3:20pm - 4:20pm 60 mins
5G Core & Transmission
Coffee Break & LeadersIn 5G Executive Summit
3:20pm - 4:20pm 60 mins
5G Radio Access
Coffee Break & LeadersIn 5G Executive Summit
3:20pm - 4:20pm 60 mins
5G Services & Monetization
Coffee Break & LeadersIn 5G Executive Summit
4:20pm - 5:00pm 40 mins
5G Core & Transmission
Panel Discussion: Ensuring Simultaneous Dense Urban and Rural Deployments
  • Moderator Berge Ayvazian - Principal Consultant, Wireless 20/20
  • Jim McKenna - President and CEO, Redzone Wireless
  • Ryan Hamilton - Product Manager, Elevation, DigitalGlobe
  • Leo Lundy - Group CTO, Imagine Communications Group
  • Jason Caliento - Sr. Vice President, Network Strategy, Mobilitie
more
  • Ensuring basic signal connectivity
  • Geographical challenges
  • Establishing dependable connectivity
  • Backhaul challenges
4:20pm - 5:00pm 40 mins
5G Radio Access
Panel Discussion: Beamforming Challenges and Solutions at 28 GHz and 39 GHz
  • Moderator Monica Paolini, Senza Fili Consulting
  • Eric Black - CTO, Pivotal Commware
  • Darren Hart - Senior Solutions Consultant, Ranplan
  • Haig Sarkissian - Principal Consultant, Wireless 20/20
  • Michael Brobston - Director of Advanced Technology, CommScope
more
  • Overview of 5G millimeter wave use cases
  • Propagation and penetration challenges
  • Commercial viability
  • Leading beamforming technologies
4:20pm - 4:40pm 20 mins
5G Services & Monetization
Unlocking the Potential of AR and VR 360 VR
  • Vinay Narayan - Vice President, HTC VIVE
more
  • Time-sliced video services
  • 5G’s ability to preserve battery life and
  • mitigate latency issues related to VR
  • headsets
  • 5G meeting the speed and capacity
  • requirements of AR and VR
  • Integration of AI
4:40pm - 5:00pm 20 mins
5G Services & Monetization
Private LTE: Looking Beyond Public Safety
  • Mark Noe - Senior Director of Business Development, NetNumber
more
  • Extending advanced communications to all
  • Not your typical edge node
  • Looking forward to 5G
5:00pm - 5:20pm 20 mins
5G Core & Transmission
Role of AI in 5G and Beyond
  • Ali Imran - Director BSON Labs, The University of Oklahoma
more
  • The importance of AI for 5G
  • AI for traffic and hotspot prediction
  • AI for next generation proactive mobility management
  • AI for next generation proactive self-haling
  • AI for joint CCO-LB
  • AI for proactive energy savings
5:00pm - 5:20pm 20 mins
5G Radio Access
Densification and Small Cells
  • John Baker - SVP Business Development, Mavenir
more
  • Reducing latency and increasing capacity
  • Centimetre wave and millimeter wave
  • Unlicensed 60 GHz (V band)/sub 6 GHz backhaul
5:00pm - 5:20pm 20 mins
5G Services & Monetization
IoT Service Assurance
  • Chester Calma - Sales Technical Manager, SIGOS
more
  • End to End Monitoring of IoT platforms
  • Real-time performance metrics of IoT components
  • Alerting functions on service degradation
  • Automation of IoT Core test plans
5:20pm - 5:40pm 20 mins
5G Core & Transmission
Artificial Intelligence and the 5G Network
  • Jim McEachern - Principal Technologist, ATIS
more
  • Introducing a new AI-enabled 5G network
  • Opportunities and requirements opened up as the network migrates to a more automated and intelligent state
5:20pm - 5:40pm 20 mins
5G Radio Access
Fireside Chat: AI Driven SON in 5G – Opportunities and Challenges
  • Mark Stukel - Account Executive, IBM
  • Serkan Sofuoglu - Research Director, P.I. Works
more
  • Complexity increase with added 5G multivendor deployments and densification
  • Network management evolution towards network slice and communication service management
  • AI enabled SON platforms using customer Quality of Experience data to meet operator objectives
5:20pm - 5:40pm 20 mins
5G Services & Monetization
How 5G Cloud Economics and DevOps Culture change the RAN
  • Todd Landry - Corporate Vice President, Product and Market Strategy, JMA Wireless
more
  • Increasing RAN utilization towards 90+%
  • RAN assets as an autonomic function
  • Envisioning new edge services that create value
5:40pm - 6:00pm 20 mins
5G Core & Transmission
Future Proofing Your Network
  • Tom Tofigh - Principal Member of Technical Staff, AT&T
more
  • Vision for the future mobile network architecture
  • Open reference Platforms
  • Programmable Radios
5:40pm - 6:00pm 20 mins
5G Radio Access
Virtualized, Disaggregated, Programmable & Sliced RAN for 5G
  • Oğuz Sunay - M-CORD Chief Architect, ONF
more
  • RAN Virtualization
  • User Plane - Control Plane Separation for the RAN
  • RAN Programmability
  • RAN Slicing
  • RAN and P4
5:40pm - 6:00pm 20 mins
5G Services & Monetization
Dynamic Spectrum Sharing: Fueling a Robust 5G Ecosystem
  • Michael Calabrese - Representative, Dynamic Spectrum Alliance
more
  • The 5G network ecosystem cannot be deployed by wireless carriers alone – as with 4G and Wi-Fi, spectrum sharing will need to be an important component to ensure 5G or “next generation networks” are deployed broadly, affordably and tailored to IoT needs of industrial users in particular
  • Dynamic sharing of underutilized bands can unlock necessary spectrum – for carriers and other, more localized operators as well
  • How dynamic access protects incumbent use while enabling enormous efficiency gains in spectrum utilization (geolocation, automated databases, sensing).
  • Overview of most important and pending FCC proceedings: CBRS (3.5 GHz), C-Band sharing (3.7-4.2 GHz), Wi-Fi sharing 5.9 GHz, Unlicensed underlay in 6 GHz
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams