Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:30 (30 mins)

Keynotes

Welcome & Introduction from KNect365

Emma Hosgood, Portfolio Manager, Broadband World Series


09:30 09:50 (20 mins)

Keynotes

Rethink Business, Redefine Network

  • Xipeng Xiao - CTO Office, Huawei West Europe 

09:50 10:10 (20 mins)

Keynotes

Fixing the Unfixable

  • Federico Guillén - President of Fixed Networks, Nokia

10:10 10:30 (20 mins)

Keynotes

Ultrafast Smart Elastic-- Wireline Voice for the Future

  • Li Ming - Vice President, Europe, ZTE

10:30 11:30 (60 mins)

Gigabit Innovation Zone

Outlining Digital Smart City And Iot Initiatives within UK Cities: The Importance of Connectivity

Hear directly from three UK cities who are leading the field in smart city infrastructure development  on  how they are developing their connectivity strategies

  • Paul Copping - Smart Cities Advisor, Digital Greenwich
  • Alan Fletcher - Representative MK Smart, Milton Keynes
  • Ken Poole - Head of Economic Development, Cardiff County

11:30 12:30 (60 mins)

Gigabit Innovation Zone

Outlining Digital Smart City And Iot Initiatives within UK Cities: The Transformation of Services

How will smart city connectivity transform the services cities can offer residents? Hear directly from three leading UK smart cities about the new services they are developing.

  • Dave Carter - Chair, European Connected Smart Cities Network, Centre for Urban Policy Studies (CUPS), Manchester, UK
  • Ian Jones - Smart Cities Lead, Leeds City Council
  • James Noakes - City Counsellor, Mayoral Lead for Energy and Smart City, Liverpool City Council

14:00 14:15 (15 mins)

Gigabit Innovation Zone

Smart Cities and the Valley of Death

  • Jeremy Green - Principal Analyst , Machina Research

14:15 14:30 (15 mins)

Gigabit Innovation Zone

Deploying Smart IoT Solutions

  • Duncan Botting - MD, Global Smart Transformation Limited

14:30 14:45 (15 mins)

Gigabit Innovation Zone

Open Data and IoT: The Role of Open Data Within the IoT Ecosystem

  • Steven Revill - COO & Co-Founder, UrbanTide, Smart City Data Experts

14:45 15:00 (15 mins)

Gigabit Innovation Zone

Setting the Standards for Smart Cities

  • Michael Mulquin - Principal Architect Smart Cities Maturity Model,, TM Forum

15:30 15:50 (20 mins)

Gigabit Innovation Zone

Urban connectivity - a local Government perspective

Speaker: Steven Bage, Strategic Infrastructure Advisor, City of London


  • Moderator Raj Sivalingam - Executive Director, Tech UK
  • Steven Bage - Strategic Infrastructure Advisor, City of London

15:50 17:00 (70 mins)

Gigabit Innovation Zone

Universal connectivity for the 2020s

Meeting the challenge of universal connectivity: a national operator’s perspective: Ranulf Scarbrough,  Director - Cornwall Superfast Broadband Programme at BT

Connectivity for all: a community broadband project perspective: Richard Harris, Founder, Balquidder Broadband

Innovative wireless solutions:  Rachel Eyres, Silverspring Networks

Connectivity for transport corridors: an automotive perspective: David Wong, Technology and Innovation Manager, SMMT

  • Ranulf Scarbrough - Director - Cornwall Superfast Broadband Programme, BT
  • Richard Harris - Director / Founder , Balquidder Broadband
  • Moderator Raj Sivalingam - Executive Director, Tech UK
  • Rachel Eyres, Silverspring Networks
  • David Wong - Technology and Innovation Manager, SMMT

10:30 11:30 (60 mins)

2020 Future Network Theatre

3 Steps to Transforming Fixed Networks

Every operator has a unique broadband evolution path, but they all have a common goal: maximize return on investment. They are looking at ways to shorten time to market, provide premium quality, and lower costs. Topics that will be discussed in this session will include operators’ drivers for network transformation, main challenges, ways to evolve & optimize networks and execute deployments first-time-right.

  • Ovum Julie Kunstler - Principle Analyst, OVUM
  • Nokia Coert de Boer - VP, Fixed Networks Professional Services, , Nokia

11:45 12:45 (60 mins)

2020 Future Network Theatre

Transforming the Future of a Connected Britain

Introducing INCA and the Building Gigabit Britain policy proposals

  • Moderator Malcolm Corbett - CEO, INCA
  • Dana Tobak - MD, Strategy, Service and Operations, Hyperoptic
  • Mark Collins - Co-Founder & Director, Cityfibre
  • Paul Morris - Head of Government Affairs, Vodafone Ltd

10:30 11:20 (50 mins)

Keynotes

Morning Break & Exhibition Visit

11:10 11:30 (20 mins)

Keynotes

Opportunity and Challenges to a Challenger FiberCo Business in Developing Market

  • Prashant Gokarn - Chief New Business & Innovation Officer, Indosat Ooredoo

11:30 11:50 (20 mins)

Keynotes

Better, Broader, Faster: Connectivity to Maintain Britain’s Digital Leadership

  • Clive Selley - CEO, Openreach

11:50 12:10 (20 mins)

Keynotes

Leading the way in High Bandwidth Coverage

  • Heinz Herren - Group CTO & CIO, Swisscom

12:10 12:50 (40 mins)

Keynotes

KEYNOTE PANEL: How can we Prepare for the Demands of a Connected World?

  • What will be the biggest challenges and opportunities be looking forwards into 2020?
  • Are the networks ready for the demands of 2020?
  • How do we expect to see 5G transform our businesses and consumer demands?
  • James Ryan - CSO, Liberty Global
  • Alain Maloberti - SVP, Network Architecture & Design, Orange
  • Heinz Herren - Group CTO & CIO, Swisscom
  • Clive Selley - CEO, Openreach
  • Moderator Kate Russell - Tech Reporter, BBC
  • Gary McLaren - CTO & Co-Owner, HKBN Hong Kong Broadband Network

12:50 14:00 (70 mins)

Keynotes

Lunch & Exhibition visit

13:55 14:00 (5 mins)

Service Monetisation

Welcome from the Chair

  • Brett Sappington - Senior Director of Research, Parks Associates

14:00 14:20 (20 mins)

Service Monetisation

Next Generation TV: It's Role in a Converged User Experience

  • Jerome Tassel - Director of TV Architecture and Security, BT

14:40 15:00 (20 mins)

Service Monetisation

Openness and Cloudification to Enable the Big Video Strategy

  • Rene Lambers - Video Solution Principal Consultant, Europe Region, Huawei

15:00 15:20 (20 mins)

Service Monetisation

Fireside Chat: Improving Revenues through Advertising

  • Gert Marien - Incubation manager, TV & Telco Cloud, Proximus

15:20 15:45 (25 mins)

Service Monetisation

Making Money in the New World of Video

  • Brett Sappington - Senior Director of Research, Parks Associates

14:00 14:20 (20 mins)

Internet Of Everything

The Journey to 5G: Enabling a Truly Connected World

  • Mansoor Hanif - Director of Radio Access Networks, EE

14:20 14:40 (20 mins)

Internet Of Everything

Leveraging 4G Infrastructure and Expertise to Roll Out 5G Networks

  • Yaarob Al Sayegh - Head of FTTH, Mobily, Saudi Arabia

14:40 15:00 (20 mins)

Internet Of Everything

Enabling the Easy Roll out of IoT with Seamless Interoperability

  • Matteo Gatta - Technology Strategy & Innovation Director, Proximus

15:00 15:45 (45 mins)

Internet Of Everything

Interactive Discussion - Preparing the Way for IoT

This session will include LIVE VOTING to pull questions and responses from the audience for the panellists to address and discuss.

The majority of IoT is on Cellular 2G / GPRS today, some with long life deployment. How we can make the most of IoT in transition to higher speed networks? Considering: Cost of modems, service provisioning, use of alternative IoT technologies, billing and customer care, added value channels, transition to higher speed networks, working out which things need higher speeds, security, data analytics and further innovation beyond networks

  • Enabling delivery of proximity or location-based services tied to smartphones, wearables, and other sensing devices
  • Building energy efficiencies into networks which are ‘always on’ and interconnected
  • Which are the IoT applications which are really likely to take off first?
  • Will IoT leave us device-dependent and drowning in complexity?

This session will include LIVE VOTING to pull questions and responses from the audience for the panellists to address and discuss.

  • Thibaut Kleiner - Head of Unit for Network Technologies, European Union
  • Mike Short - VP, Telefonica Europe
  • Yaarob Al Sayegh - Head of FTTH, Mobily, Saudi Arabia

14:00 14:15 (15 mins)

Next Generation Access Networks

Building the FTTx Backbone to Future-Proof the Network

 

  • Gary Bolton - Vice President Global Marketing, Adtran

14:15 14:30 (15 mins)

Next Generation Access Networks

Purposeful innovation and the future of communications

 

  • Tim Whitley - MD Research & Innovation, BT

14:30 14:45 (15 mins)

Next Generation Access Networks

How to Ensure Reliable Gigabit FTTH

  • Alain Maloberti - SVP, Network Architecture & Design, Orange

14:45 15:00 (15 mins)

Next Generation Access Networks

Embracing the Future of FBB Connectivity

 

  • Chris Mulley - Principal Architect Marketing and Solutions Dept, ZTE

15:00 15:45 (45 mins)

Next Generation Access Networks

INTERACTIVE DISCUSSION: FTTH Technology Choices that Deliver ROI

Developing a commercially viable return-on-investment business and technology plan to support a fibre to the home /premise broadband access services.

  • Determining the criteria to take into account when developing a broadband access networks strategy: competition, regulation, business case, technology and geography
  • Considering the main FTTH technologies available:  EPON and GPON standards,  EP2P and active Ethernet (AON)
  • Determining the potential of higher speed technologies: XG-PON1, NG-PON2 and XGS-PON
  •  Comparing the investment  and operating costs required for the different technologies

 


  • Andy Whale - Chief Engineer, Openreach
  • Mark Collins - Co-Founder & Director, Cityfibre
  • Dana Tobak - MD, Strategy, Service and Operations, Hyperoptic
  • Robert Conger - AVP, Carrier Strategy, Adtran
  • Rajesh Yadav - Lead Network Architect , Verizon
  • Moderator Richard Jones - Co Founder, Ventura
  • Andrey Ershov - CEO, Moscow City Telephone Network, MGTS

14:00 14:20 (20 mins)

2020 Future Network Theatre

How Network Inventory Can Reduce CapEx & OpEx

  • Mike Quarmby - Telecoms Segment Lead, EMEA, , GE

14:20 14:40 (20 mins)

2020 Future Network Theatre

Effective Design and Planning of FTTx Networks

Senior Representative, Eir

14:40 15:00 (20 mins)

2020 Future Network Theatre

FiberPlanIT - FTTx Network Design Tool

  • Jonas Verstuyft - Marketing and Partner Manager,, Comsof

15:00 16:00 (60 mins)

2020 Future Network Theatre

From Network Design to Network Realisation

Speaker to be announced, ConnectEU2Create

16:00 16:20 (20 mins)

2020 Future Network Theatre

Broadband in India: Opportunities & Challenges

  • Ankit Agarwal - Director - Telecom Products , Sterlite Technologies Ltd.

14:00 14:20 (20 mins)

The Connected Consumer

Premium Wi-Fi for Operators: New Paths to Monetization & Improved Customer Experience

  • Philippe Alcaras - CEO , AirTies
  • Peter Bernard Kummerfeldt - Senior Business Development Manager , Waoo

14:20 14:40 (20 mins)

The Connected Consumer

Solving the Problem of Poor Wi-Fi in the Home

  • Pieter Vervoort - VP, Connectivity Products, Liberty Global

14:40 15:00 (20 mins)

The Connected Consumer

A Network That Just Works

  • Rahul Patel - Senior Vice President and General Manager, Connectivity Group, Qualcomm

15:00 15:20 (20 mins)

The Connected Consumer

Enabling Smart Experiences through Next Generation Connectivity in the Home

  • Scott Kovesdy - Connected Home Division - Strategy and Technology Office, Intel

15:20 15:50 (30 mins)

The Connected Consumer

Interactive Discussion - Telco's role in the future of the home

Smart Home has become a huge buzz at BBWF and given that it’s a market predicted to be worth a whopping a $58.68 Billion by 2020, it’s hardly surprising! But how much of that value can telcos and network operators claim?

  • Identifying the role of telcos within the fragmented future in-home network…
  • How can telcos offer value beyond just routing data?
  • How can you justify costs when consumer revenues are low?
  • Managing the Smart Home through CPE and Smart Gateways
  • Should telcos provide free products initially to open future revenue streams
  • Alberto Tekovic - Radio Network Optimization Expert, Vipnet
  • Michael Philpott - Senior Practice Leader, Consumer Services, Ovum
  • Dmitry Kulakovsky - CMO, MGTS
  • John Cioffi - CEO and Chairman of the Board, ASSIA
  • Moderator Jessica Hernandez - Lead Analyst, Lux Research
  • Essam ALGHAMDI, Mobily

14:00 14:15 (15 mins)

Virtualization & Cloud Services

Creating dynamic programmable networks: what’s the future for network virtualisation?

  • Neil McRae - Chief network Architect, BT

14:15 14:30 (15 mins)

Virtualization & Cloud Services

Agile, Programmable and Ultra-Fast Broadband Networks - Transforming Business Models

  • Robin Mersh - CEO, Broadband Forum

14:30 14:45 (15 mins)

Virtualization & Cloud Services

Open source orchestration: Maximizing SDN's value for operators

  • Aurelio Nocerino - EALA Lead for Next Generation Enterprise Services, Accenture

14:45 15:00 (15 mins)

Virtualization & Cloud Services

Examining Carrier Drivers for SDN/NFV and the Business Case for CORD

  • Tom Anschutz - Distinguished Member of Tech Staff , AT&T

15:00 15:30 (30 mins)

Virtualization & Cloud Services

Interactive Discussion - Latest Developments in Open Source Management and Orchestration

Delivering management and orchestration of virtualized networks to enable service delivery

  • Why open source? 
  • Examining the key open source communities:  OSM and Open Orchestrator
  • What standards exist already and how will they be incorporated? (3GPP, TM Forum)
  • How to drive convergence among SDN and NFV technologies
  • Comparing a federated approach to orchestration to a single orchestration view
  • What innovative services will be enabled
  •  Will open source solutions replace traditional OSS/BSS?
  • Eric Joyce - Systems Engineer, Adtran
  • Andy Reid - Vice-Chair & Chair, End User Advisory Group, OSM, ETSI
  • Guru Parulkar - Representative, ONOS
  • Jean-Noël Michel - Business SVP, Orange Labs Products & Services
  • Marc Cohn - VP Network Strategy for the Linux Foundation and the Executive Director of the OPEN-O project, The Linux Foundation
  • Syed Shaaf - Principal Solution Architect, Red Hat
  • Moderator James Crawshaw - Senior Analyst, Heavy Reading

15:30 16:20 (50 mins)

Keynotes

Afternoon Networking Break

16:00 16:30 (30 mins)

Keynotes

World-Class Connectivity for Ultrafast Precision

  • Graeme Hackland - CIO, Williams Martini Racing

16:20 17:00 (40 mins)

2020 Future Network Theatre

G.Fast: the next few years

  • Trevor Linney - Research leader - Access Networks, Openreach

16:20 16:40 (20 mins)

Internet Of Everything

The 5G Action Plan: Make 5G Happen in Europe

  • Thibaut Kleiner - Head of Unit for Network Technologies, European Union

16:40 18:00 (80 mins)

Internet Of Everything

CONNECT, CONVENE: Making 5G Happen

If an IoT-connected society is to happen, 5G will be essential to enable interconnection and the ability to access video and data on the go, wherever the recipient may be. Here we explore how to make 5G a reality worldwide, covering a variety of 5G topics led by expert speakers.

16:50 Introduction from Moderator & Proposed Discussion Points

  • Virtualization for 5G Network Architecture 
  • What more needs to happen to get 5G up and running?
  • Hammering out the standards road-map towards 5G
  • Network Interfaces for 5G networks
  • 5G opportunities for incumbent operators
  • Which aspects of IoT will be the most difficult to support and fulfil?
  • 5G and Vertical Needs for Critical IoT

17:00 Connect: Roundtable Group Discussions led by panellists 

17:30 Convene: Panel Discussion & Summary

  • Thibaut Kleiner - Head of Unit for Network Technologies, European Union
  • Roland Montagne - Principal Analyst, Director Market Development, iDATE
  • Daniel Willis - Principal Technology Officer, nbn, Australia

16:20 16:35 (15 mins)

Service Monetisation

UvMOS Based Video Standards

  • Julie Kunstler - Principle Analyst, OVUM

16:45 18:00 (75 mins)

Service Monetisation

CONNECT, CONVENE: Monetising TV and Connected Entertainment

16:50 Introduction from Moderator & Proposed Discussion Points

  • Subscription models for increasing ARPU in a competitive market
  • Is targeted and personalised advertising the key to winning over the consumer and the best way to grow revenues?
  • How does Triple-Play and QuadPlay bundling work? What are the limitations?
  • Monetising speed, quality, data usage and net neutrality – what are the big winners?
  • Winning over consumers and building better brands

17:00 Connect: Roundtable Group Discussions led by panellists 

17:30 Convene: Panel Discussion & Summary

  • Sazal Kumer Hazra - VP and Head of Network, Telenor India
  • Amy Basil - Co-Head of Marketing, Mubi
  • Dom Robinson - Co-Founder & Director , id3as

16:30 16:50 (20 mins)

Virtualization & Cloud Services

How is the Fast, Low Cost, Reliable, And Flexible Infrastructure Provided By Hyper-Scale Cloud Providers Changing Network Traffic Patterns?

  • Adoption patterns for the cloud. Who is using AWS today, why and for what kinds of application and services?
  • How can the cloud support high bandwidth use-cases and ensure the required service reliability for mission critical workloads in broadcast, public sector and enterprise?
  • Ian Massingham - Chief Evangelist (EMEA), Amazon Web services

16:35 16:50 (15 mins)

Virtualization & Cloud Services

Generating New Revenue with Virtual CPE

  • Stephane Bourque - CEO, Incognito

16:50 17:50 (60 mins)

Virtualization & Cloud Services

CONNECT, CONVENE: WHAT ARE THE DIFFERENT REQUIREMENTS AND USE CASES OF NFV FOR TELCOS, ENTERPRISE OR WEB PROVIDER COMPANIES?

Virtualization is transforming not only telecom business models but also web providers and enterprises. This roundtable discussion will identify the current and future different use cases for NFV and the differing challenges and priorities in delivering them. 

  • Telco requirement to maintain high level reliability, security and Quality of Service
  • Meeting the regulatory and financial requirements of financial institutes  
  • What are the NFV use cases that are important to telcos, enterprises and web providers?

Convene Leaders & Panellists:

Jehanne Savi, All-IP Strategic Program Executive Leader, Orange  

Dr. Reza Nejabati, High Performance Networks Group, University of Bristol & Bristol is Open Smart City

Franz Seiser, VP Core Network& Services, Deutsche Telekom

Robin Mersh, CEO, Broadband Forum


16:50 Introduction from Moderator & Scenario Outlines 

17:00 Working Group Discussions 

17:30 Panel Discussion & Summary

  • Jehanne Savi - Executive Leader of the All-IP & On-Demand Networks Program, Orange
  • Robin Mersh - CEO, Broadband Forum
  • Dr. Reza Nejabati - High Performance Networks Group,, University of Bristol & Bristol is Open Smart City
  • Franz Seiser - VP Core Network and Services, Deutsche Telekom

16:30 16:45 (15 mins)

The Connected Consumer

Successfully Launching and Marketing a Smart Home Service

  • Jon Carter - UK Head of Business Development - Connected Home, Deutsche Telekom

16:45 17:00 (15 mins)

The Connected Consumer

Leveraging Current and Future Gateway Devices to Unify the Disaggregated Smart Home Dilemma

  • Ian Wheelock - Engineering Fellow, ARRIS

17:00 17:15 (15 mins)

The Connected Consumer

Creating Compelling Home Services for the Connected Consumer

  • Alvaro Federico Gallardo Gonzalez - VP Home Services, Orange

17:15 18:25 (70 mins)

The Connected Consumer

CONNECT, CONVENE: Smart Home for the Mass Market

Many providers across telco, energy and security industries have launched their own smart home service or products to enhance the consumer experience. This session will look at home as a whole, and how the various companies have found their way into the home market, and how as an industry we can learn from others to realise the potential of smart home and take it to the masses.

16:50 Introduction from Moderator & Proposed Discussion Points

  • Global connected home product launches so far – What has worked and what hasn’t?
  • Developing an in-home strategy that manages device and platform fragmentation
  • How can all parts of the value chain work together to achieve interoperability? 
  • What consumer need will enable the development of high value services?
  • Are enough devices and services on the market to overcome low awareness?

17:00 Connect: Roundtable Group Discussions led by panellists 

17:30 Convene: Panel Discussion & Summary

  • Stuart Bird - Executive Director, Fixed Products and Services , Telstra
  • Richard Porter - Head of Smart Home Product & Partnerships, Telefónica
  • Axel Palmaers - Smart Home Consultant, Advisor, BIPT
  • Jessica Hernandez - Lead Analyst, Lux Research

16:30 16:45 (15 mins)

Next Generation Access Networks

Fixed Access Network Evolution at Telefonica Spain

  • Jose Luis Novoa - Fixed Access Network Technologies, Telefonica Spain

16:45 17:00 (15 mins)

Next Generation Access Networks

Policy & Experience Drive Any Media Giga Access Fast Rollout

  • Raynor Huang - Director, Huawei Access Network

17:00 17:15 (15 mins)

Next Generation Access Networks

Live Interview: Open Infrastructure models: Outlining Stokab’s dark fibre network in Stockholm

  • Per-Olof Gustafsson - Deputy CEO, Stokab

17:15 18:15 (60 mins)

Next Generation Access Networks

“Connect: Convene”: International Business Models for FTTH Rollouts

All around the world, operators are faced with the same challenges. FTTH deployment is expensive and sometimes unrealistic for a given area, whether that is due to regulation, investment, policy or incumbent resistance.

This round table discussion session will present a number of strategies and business models to deploy varying levels of FTTx architecture. Each table will be hosted by an FTTx expert who will led discussion of a specific scenario, taking into account 

  • Where is the finance for operators in deploying fibre? Public Private partnership models 
  • What is the ARPU and what are the timescales for RoI?
  • Examining the regulatory and operational challenges 
  • The competitive markets, incumbents and new entrants 
  • Outlining increases in speed and bandwidth- meeting new service demands

17:15 Introduction from Moderator & Scenario Outlines 

17:30 Working Group Discussions 

18:00 Panel Discussion & Summary




  • Malcolm Corbett - CEO, INCA
  • Tore Kristoffersen - Chief Strategy Officer, Altibox
  • Patrick Farajian - Chairman & CEO, Sodetel
  • Michael Fraenkle - CTO, M-net Telecommunications
  • Xue Zhenfeng - Project Leader, Fiberhome
  • Moderator Richard Jones - Co Founder, Ventura

17:30 20:30 (180 mins)

Keynotes

Broadband World Forum After-Party