Broadband World Forum is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 15
Show Filter
Showing of Streams
13:00 - 14:00

Networking Lunch

More
Showing of Streams
17:40 - 19:40

Evening Drinks Reception

More
09:00 - 13:00 240 mins
Info
Broadband Forum Connected Home BASe Workshop
Broadband Forum Connected Home BASe Workshop @ BBWF

The Connected Home has emerged as the front line in defining not only the broadband user experience, but also in defining the business opportunities for service providers. Formerly an area seen as beyond the line of demarcation, the Connected Home is now viewed as both a natural extension of the access network and the intersection between the IoT and owning the consumer broadband experience. In enabling 1 billion broadband installations to date with its TR-069 protocol, Broadband Forum was key in creating the Connected Home opportunity. The Connected Home BASe workshop seeks to leverage this expertise, diving deeply into the most timely and important topics that will define the ultimate success of Connected Home strategies – from advanced Wi-Fi and smart home control to security, support, and lifecycle management – and laying out a path for harnessing the potential of this burgeoning market.

09:00 - 13:00 240 mins
Info
Broadband Forum 5G BASe Workshop
Broadband Forum 5G BASe Workshop @ BBWF

5G promises to be a game-changer not only in terms of advanced broadband speeds, reach, and user experience, but also as a catalyst for network transformation and services convergence. While the future of broadband for consumers and businesses alike – from autonomous cars and smart communities to industrial IoT and immersive education – will be dramatically transformed by 5G, the operational and technical requirements to deliver these new services will be profound. What will be the reality of a 5G world for both consumers and service providers, and what role will “fixed” broadband play in enabling these new services? The Broadband Forum’s 5G BASe workshop will explore the impact and opportunity of 5G from all angles and outline the steps necessary to ensure the mass market success of this promising technology.

09:00 - 13:00 240 mins
Info
PREMIUM: ONF Workshop
ONF Workshop
09:00 - 13:00 240 mins
Info
PREMIUM: Telecoms & Tech Academy Masterclass: Monetising 5G - an Executive Roadmap
Monetising 5G : An Executive Roadmap

Morning Session

5G : Industry Forecasts and Trends

The Global Picture

Regional Forecasts

Trends analysis

Exploring Blue Ocean opportunities : Mobility as Service

QA

 

5G Business Case dilemma

Technology Parameters: Capacity, Coverage, Throughput

What are the 5G cost elements and pricing options

Exploring New Business Models: Network as a Service, Ecosystems

Network Rollout Based on Use Cases and life cycle strategy

QA


5G Business Model Options

Understand Platform economics and ecosystem participation

Selecting the business model : Naas , IaaS , Neutral Host

Private 5G networks : Industries , Smart City

Revamped MVNO model to address niches

QA


Afternoon session

Case work in Teams : Rough cast  plans to monetize 5G

Selecting the best technology architecture and migration options

Towards customer-centric services and applications

Pricing decisions and Blue Ocean opportunities

Leverage Ecosystems


Work to evaluate the major aspects of monetizing 5G investments for a hypothetical Operator in SE Asia   – from overall strategy, structure, service offerings, technology choices, low cost rollout strategies to accelerate a fast ROI. You will also be required to address any technical and commercial challenges that you might face with 5 G , identify profitable niches to score early wins within the standardisation context of 5 G. At the conclusion each team will present their findings and defend their business rationale.

13:00 - 14:00 60 mins
Networking Lunch
14:00 - 14:15 15 mins
PREMIUM: Keynotes
Chair's Intro: Fact vs Fiction - Setting The Scene
  • Lise Fuhr - Director General, ETNO - European Telecommunications Network Operators' Assocation
14:15 - 14:35 20 mins
PREMIUM: Keynotes
The Journey to Becoming a Digital Operator
  • Babak Fouladi - CTIO, KPN
14:35 - 14:55 20 mins
PREMIUM: Keynotes
Keynote: Qualcomm
  • Nick Kucharewski - Vice President and General Manager, wireless infrastructure and networking, Qualcomm
14:55 - 15:15 20 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
Automotive Driving the Future of Connectivity
  • Benoit Joly - Head of Profit Center - Services, Renault
  • The automotive industry is a key industry being disrupted by improved connectivity, but what does the future hold for connected services?
  • The car as part of connected lifestyle – integrating car and home connectivity
  • What do automakers want to see from operators in the future to continue to drive industry progress and innovation?
15:00 - 15:05 5 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Chair's Opening Remarks
  • Guy Redmill - Managing Director, Redmill Marketing Associates
15:00 - 15:05 5 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Chair's Opening Remarks
15:05 - 15:50 45 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Addressing the connectivity challenges of tomorrow’s network
  • Balancing new platforms such as cloud technology with new connectivity approaches
  • Connecting over longer distances and larger regions
  • How are networks adapting to quick customer adoption-based trends such as pluggable installations?

Reserved

15:05 - 16:05 60 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Inclusion, upskilling & diversity in the broadband industry
  • Moderator Akos Bona - Digital Skills & Jobs EU Coalition, European Commission
  • Panellist Susan Steggles-Cole - Head of Operations, Virgin Media
  • Culture from the outside in – how can we build a more reflective culture for inclusion and diversity?
  • Does new technology & innovation enable the progression and upskilling in the workforce?
  • How do we measure success for diversity and inclusion initiatives?
15:15 - 15:35 20 mins
PREMIUM: Keynotes
ADTRAN Keynote Presentation
  • Ronan Kelly - CTO, EMEA & APAC Regions, ADTRAN
15:35 - 16:15 40 mins
PREMIUM: Keynotes
Afternoon Refreshment Break & Exhibition Visit
15:50 - 16:10 20 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Use Case I Fibre roll out

Reserved for INCOAX

16:05 - 16:35 30 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Social impact or PR campaign?

In this session, we speak with an operator on the social impacts of broadband and being holistically aware of the macro factors that have a consequence on behaviours and performances of networks.

16:10 - 16:30 20 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Enable broadband access for all with Super-PON
  • Claudio DeSanti - Senior Architect & IEEE P802.3cs Chair, Google Fiber & IEEE
16:15 - 16:35 20 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
Securing Connected Life
  • Julie Ruff - Directorate for Digital Society, Trust & Cybersecurity, European Commission, Directorate for Digital Society, Trust & Cybersecurity
  • As objects become smarter, so do cyber criminals - assessing cyber threats that smart devices are vulnerable to
  • Deployed to the front line – the role of telcos in protecting connected objects
  • Beyond the gateway password – what other security measures can be put in place to protect connected devices?
  • Value added security services as a new revenue stream for operators
16:30 - 16:50 20 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Partner Presentation I Certification for PON
  • Thierry Doligez - Director, LAN Laboratories

Reserved for Broadband Forum 

16:35 - 16:55 20 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
Connection-Oriented Smart Home
  • An Junfeng - Marketing Director, FiberHome

Wi-Fi technology is the mainstream way of broadband coverage in the family, but the Wi-Fi technology ideas and product realization still have some gap between user's good experience of using and reality , mainly reflected in

  • A、Because Wi-Fi's characteristic user experience is influenced by the user's environment.
  • B、When Wi-Fi 6 comes, there will be more ways to improve the user experience.
  • C、In terms of product form, such as G. hn, there are more diversified product forms and ways of using them to supplement Wi-Fi's indoor coverage.

So

  • A、The Fiberhome adopts the flexible strategy adjustment of Cloud + Terminals to realize Wi-Fi flexible configuration algorithm which can better adapt to the actual state of various user families.
  • B、Full support for Wi-Fi 6 products to improve user experience through new protocol features.
  • C、All products (including G. HN form) fully meet the diverse networking needs of users.
16:50 - 17:30 40 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
xPON Developments I What is the impact on future fibre developments?
16:55 - 17:25 30 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
Panel Discussion: Marketing, Monetisation & Customer Retention in an era of 5G and IoT
  • Yogesh Malik - Group Chief Technology Officer, VEON
  • Patrice Slupowski - VP Digital Innovation, Orange
  • George Sloan - Vice President, AT&T
  • Moderator Kees De Waard - President, FTTH Coucil Europe
  • As the landscape becomes increasingly more competitive, how do operators innovate offerings and effectively communicate them?
  • Identifying new business models & products made available from 5G & IoT
  • All internet, no things? Are operators taking advantage of the IoT opportunity effectively beyond the home
  • Becoming market driven – creating ecosystems & investing in platforms to serve verticals
  • Internal communication – how do marketing teams view and understand improvements
17:15 - 17:25 10 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Chair's Closing Remarks
17:30 - 17:40 10 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Chair's Closing Remarks
  • Guy Redmill - Managing Director, Redmill Marketing Associates
17:40 - 19:40 120 mins
Evening Drinks Reception