Broadband World Forum is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 16
Show Filter
07:00 - 09:00

Registration

More
Showing of Streams
12:50 - 13:50

Networking Lunch

More
Showing of Streams
19:30 - 23:30

Broadband World Forum Awards 2019

More
07:00 - 09:00 120 mins
Registration
09:00 - 09:15 15 mins
PREMIUM: Keynotes
Chair's Intro: Setting The Scene
  • Julie Kunstler - Principal Analyst, OVUM
09:15 - 09:35 20 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
Build Premium Home Broadband
  • Steven Wu - Vice President, Carrier BG, Huawei
09:35 - 09:55 20 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
Speed vs. Service – Building Intelligent Networks Designed by Customer Need
  • Gerry McQuade - CEO, BT Enterprise
  • Is it still all about speed? It’s time to think about quality…
  • Maximising the potential of all assets & taking full advantage of optimisation technologies to create robust, flexible networks
  • How can converged intelligent networks benefit both operators and customers?
  • Designing multi-medium networks that can anticipate long term capacity requirements for high bandwidth
  • Is virtualisation changing our understanding of access networks?
09:55 - 10:15 20 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
Business as Unusual
  • Sandy Motley - President of Fixed Networks, Nokia

Ever heard about an intent-based network? Ever thought of breaking down complex multi-technology multi-vendor configurations or become more responsive to service evolutions and broadband technology innovations? In her keynote, Sandy Motley will share her view on how “Intent-based networking”- a new abstraction layer within the network- is able to simplify network operations and address operational challenges in the diverse and expansive broadband network.

10:00 - 10:05 5 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Chair's Opening Remarks
  • Ray Le Maistre - Editor-In-Chief, Light Reading
10:00 - 10:05 5 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Chair's Opening Remarks
10:05 - 10:45 40 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
5G Strategy I What are the company’s business roadmap?
  • Panellist Mike Stacey - Chief Technology & Innovation Officer, Imagine Communications Group
  • How will FTTx support 5G rollout?
  • What are the competitive considerations around 5G rollout?
  • What are the benchmarks and metrics to test success?
10:05 - 10:20 15 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Partner Presentation I Gbps – Do customers care?
  • Ramon Garcia - Business Development Manager, KDPOF
10:15 - 10:35 20 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
Panel Discussion: Spotlight On...Cable Operators
  • Moderator Jeff Heynen - Research Director, Dell'Oro Group
  • Eric Schaefer - Senior Vice President and General Manager, Broadband, Communications and Digital Security, Comcast
  • David Wagenborg - Vice President, Business Markets & In-Home Connectivity, Liberty Global
  • Mark Dzuban - CEO & President, ISBE
  • The evolution of cable operators in the connectivity ecosystem – the shift from TV to 5G
  • Is smart home monetisation essential to tackle declines from TV? How can cable operators take advantage of their existing presence in the home
  • Should cable operators upgrade to DOCSIS3.1 or move to become FTTH players in their own right? Is the migration from Docsis3.0 to 3.1 worth the trouble – is PON a better option?
  • Customer perception – can cable operators get left behind if they can’t boast fibre assets?
  • Strategy and technology for gigabit cable
10:20 - 11:00 40 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
The Smart Enterprise I Connecting businesses and cities
  • What are the ground-breaking smart city applications?
  • Integrating a long-term view of application adoption
  • Leading by doing – are businesses being innovative enough to keep up with customer demand?
10:35 - 11:30 55 mins
PREMIUM: Keynotes
Morning Refreshment Break & Exhibition Visit
10:45 - 11:00 15 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Operator Use Case I FTTH Networks Evolution
  • José Luis Novoa Lozano - Manager - Fixed Access Network Technologies, TELEFÓNICA ESPAÑA
11:00 - 11:15 15 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Operator Use Case I Deployment strategies for fixed & mobile broadband
  • Gunadi Dwi Hantoro - Vice President - R&D, PT Telkom Akses Indonesia
11:00 - 11:30 30 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
A Smart Approach I Unifying the customer interface & their experience
  • Are operators over-complicating in their estimations around customer demand?
  • How are we simplifying the CPE gateway?
  • What are the next-generation service applications for smart technology?
11:15 - 12:15 60 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Broadband Forum
11:30 - 11:50 20 mins
PREMIUM: Keynotes
Building a network to 7.69Mkm² - what does it mean to society and how can we quantify its value?
  • Stephen Rue - CEO, NBN Co
11:30 - 12:00 30 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Pitch Off 2018 I Industry insights from the winner
  • Fabian Beringer - Managing Director & Co-Founder, E-BOT7
11:50 - 12:10 20 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
It’s About the Customer, Not the Technology
  • Ms Els Baert - Director, Marketing & Communications, Casa Systems

End-users expect the same experience on all devices, in all situations and at all times. All network types have evolved to meet the increasing demand and needs of end-users, but even though the experience has improved, from an operator perspective the network complexity has increased. Operators need to re-architect their network to better serve their end-users while maintaining cost control:  

  • Mixture of technologies to tailor for a variety of environmental conditions 

  • Converged core to allow for a seamless experience between all connections  

  • Virtualization as a first step to full SDN 

12:10 - 12:50 40 mins
Info
PREMIUM: Keynotes
Panel Discussion: Regulating Faster Speeds
  • Mansoor Hanif - Chief Technology Officer, OFCOM
  • Marcin Cichy - President, Office of Electronic Communications Poland
  • João Cadete de Matos - Chairman, ANACOM
  • Juan Diego Otero Martin - Director, Telecom Market Analysis, CNMC
  • Moderator Lars Godell - VP, Group Public & Regulatory Affairs, Telenor
  • Global regulators join a discussion on their role in delivering the gigabit society
  • How do regulators look after the best interest of end users?
  • How does regulation impact both public and private investment?
  • Regulators setting the landscape for investment and return
  • Challenges for regulators – keeping pace with technology and policy
  • Avoiding politicisation of regulation
  • Views on net neutrality and how it will change the internet landscape in the USA & Europe
  • Ensuring the right framework to drive the gigabit society
12:50 - 13:50 60 mins
Networking Lunch
13:50 - 13:55 5 mins
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Chair's Opening Remarks
  • Jean-Luc Lemmens - Research Director, Head of Media & Telecom Business Unit, iDate Digiworld
13:50 - 14:00 10 mins
PREMIUM: Fixed Wireless Access, 5G & Mobile Broadband
Chair's Opening Remarks
  • Rupert Wood - Research Director, Analysys Mason
13:50 - 14:00 10 mins
PREMIUM: Intelligent Networks
Chair's Opening Remarks
13:50 - 14:00 10 mins
PREMIUM Connected Life
Chair's Opening Remarks
13:55 - 14:25 30 mins
Info
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Taking Stock I The broadband roadmap in driving the network of the future?
  • Alzbeta Fellenbaum - Principal Analyst & Manager - Research & Analysis, Service Providers & Platforms, IHS Markit
  • New business models – moving between a network and applicated based approach
  • Reducing the disconnect and fragmentation in the network ecosystem
  • ROI deployment – maximising business & network value
  • Build vs buy – what is the design approach?
  • How is the industry establishing the baseline and benchmarks of which to measure performance?
14:00 - 14:20 20 mins
PREMIUM: Fixed Wireless Access, 5G & Mobile Broadband
Use Case: 5G in action
  • Ed King - Lead Architect, BBC
14:00 - 14:20 20 mins
Info
PREMIUM: Intelligent Networks
“Zero Touch Connectivity” – Deutsche Telekom’s view on customer experience of the future using AI and other innovative enablers
  • Thomas Henze - Program Director Zero Touch Connectivity, Deutsche Telekom

Result of customer studies on desired connectivity user experience. Intelligent app-based Connectivity Management solution by Deutsche Telekom today. Driving the industry towards an app-less approach – not only for smart phones – while ensuring interoperability via standardization. Innovative enablers such as AI-based network steering and Multi-connectivity. Demo of prototype.

14:00 - 14:20 20 mins
Info
PREMIUM Connected Life
Lead Stream Keynote: Cyber Security - the paradigm shift unlocking value for CSPs
  • Paul Palmer - Business Development Director, Consumer Business Unit, F-Secure
  • What is the sense of urgency driving the need for comprehensive cyber security ?
  • What does holistic protection for today’s Connected Life look like
  • How does this present a potential new revenue stream for CSPs ?
  • Potential into reality : How CSPs can position and make a success of connected home security
14:15 - 15:15 60 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Stakeholder Gathering I How can start-up innovation provide solutions the industry’s pain points?
  • Moderator Nicolai Schättgen - CEO, Match-Maker Ventures
  • Panellist Marco de Ruiter - Country Manager & Head of Media Benelux, The Walt Disney Company
  • Panellist Kimmo Pentikäinen - Vice President - Business Development, Elisa
  • Panellist Lisa Schwab - Program & Marketing Director and Director of Technology Outreach, UpRamp & CableLabs US
  • Panellist Sohaib Arshad - Head of Corporate Responsibility, Veon

In this panel, we invite senior level executives to share their thoughts on the approach and business strategy to working with industry start-ups & scale-ups. Key points include alignment between internal and external driving forces, ease of collaboration, product offering and delivering network and IT innovation integrating across both value-added services and core technologies.

14:20 - 14:40 20 mins
Info
PREMIUM: Fixed Wireless Access, 5G & Mobile Broadband
Live Interview: Use Case I 5G in action
  • Takehiro Nakamura - VP - 5G R&D, NTT Docomo
  • Customer perspective – what are the needs?
  • Outlining the deployment plan for the roll out
  • What kind of penetration rates and connections is the network observing?
  • How is the network measuring success?
  • Strategic steps to improve latency, speed and overall network performance
14:20 - 14:40 20 mins
Info
PREMIUM: Intelligent Networks
Premium Broadband: From Fast Reaction to Predictive Maintenance
  • Yan Liu - Deputy Director NCE CTO Office, Huawei
14:20 - 14:40 20 mins
Info
PREMIUM Connected Life
The Universal Service Provider - Why Operators Should Connect Everything, to Everything Else, Everywhere
  • Darren McQuillan - Director TV & Broadband Client Engineering, BT

In-depth study of a Universal Service Provider Business Case. Why do Operators need to go beyond Connectivity in the Home? Key Challenges in creating a balanced ARPU improving Portfolio for the Connected Home.

14:25 - 14:40 15 mins
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Partner Presentation I Technology innovation accessing gigaband world
  • Bill Wang - VP - Huawei Transmission & Access Product Line CSO, Huawei
14:40 - 15:20 40 mins
Info
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Panel Discussion: Technology Landing Points I Transforming networks of the future through new technology
  • Panellist Michael Soileau - Vice President - Syndication & Competitive Strategy, Comcast
  • Panellist Matteo Gatta - Technology, Strategy & Innovation Director, Proximus
  • Panellist Ray Owen - CTO, NBN Australia
  • Panellist Peter Wolff - Vice President of Wireline Product Management and Solutions Architecture, Casa Systems
  • Panellist Kristinn Ásgeirsson - Director of Access Networks, Mila
  • What are the revolutionary technologies modernizing networks to meet customer needs?
  • Are new technologies and their applications making a fundamental difference in lowering network failure rates?
  • Transforming legacy infrastructure vs building new network architecture
  • Building cognitive enterprise and network intelligence into the network
  • B2C vs B2B – considerations in the differing end user needs on technology application
14:40 - 14:55 15 mins
PREMIUM: Fixed Wireless Access, 5G & Mobile Broadband
Partner Presentation I Building a future-orientated optical fiber infrastructure network for FWA
  • Roc Xiong - VP, Chief Architect of Access Network Product, Huawei
14:40 - 15:00 20 mins
Info
PREMIUM: Intelligent Networks
Driving Intelligent Business Decisions thru Analytics using Network Data
  • John Bibal - Director, Head of Data Engineering and Data Quality, Globe Telecom

With the continuous growth of internet communication and the arrival of 5G, there’s an exponential increase in data usage and bandwidth consumption. Fast connectivity has changed how we communicate and consume telco services. A lot of data will be generated from customer interaction to network data. This session will look at how this information can drive intelligent business decisions.

14:40 - 15:00 20 mins
Info
PREMIUM Connected Life
The importance of Latency to the customer experience of Connected Life
  • Frederic Maizeret - VP Sales, SoftAtHome
  • Latency is gaining growing importance as a feature in today’s Connected Life
  • With the rise in use cases like Online gaming, this session will analyse the importance of improved wi-fi quality, drivers for lower latency demands, and how simply providing faster speeds in the home is no longer good enough for today's consumers
14:55 - 15:40 45 mins
Info
PREMIUM: Fixed Wireless Access, 5G & Mobile Broadband
Panel Discussion: Fixed Wireless Access I Network developments and customer service
  • Panellist Branimir Marić - CTIO, T-Mobile Czech Republic & Slovak Telekom
  • Panellist Boris Dragovic - Chief Strategy & Transformation Officer, Hyperoptic
  • Panellist Tiago Rodrigues - General Manager, Wireless Broadband Alliance
  • Panellist John Cioffi - CEO & Chairman, Board of Directors, ASSIA
  • Locating the biggest sources of investment – what is this saying about FWA uptake and deployment?
  • Which technologies are enabling a better quality fixed wireless access connection?
  • How will operators balance demands from FWA with meeting customer needs?
  • Coupling FWA with 5G – where are the real synergies?
  • Are you able to remain flexible and dynamic to market changes?
15:00 - 15:40 40 mins
Info
PREMIUM: Intelligent Networks
Panel Discussion: ROI – In the age of Open Networking – Using Open Source to drive forward Intelligence in your Network and in your Workforce
  • Aseem Parikh - VP, Open Networking Solutions and Partnerships
  • Sudhir Krishnan - Product Line Manager, Wireline NFV Solutions, Casa Systems
  • Paul Gunning - Principal Researcher, BT Applied Research

Open Source has been billed as making Network R&D and Softwarization cheaper, by breaking vendor lock-in, and quicker to standardise. Has that been so? Alternatively, if Open Source has not delivered necessarily cheaper networks, could it instead provide something far more valuable – a way to engage top developer talent in the great transition from Physical to Virtual Networks. Following on from April’s announced MOU between the Linux Foundation & ETSI how are Standards and OS bodies continuing to converge? Finally – with an explosion of Open Source initiatives, most recently in Edge Computing, is there likely to be a series of group consolidations in the near future?

15:00 - 15:40 40 mins
Info
PREMIUM Connected Life
Panel Discussion: The Eco-systems of Connected Life – How Telco’s can derive the most benefit from different partnerships
  • Moderator Jon Watts - Managing Partner and Co-Founder, MTM
  • Panelist Archana Anand - Chief Business Officer, ZEE5 Global
  • Panelist Nicolas Fortineau - Director Connectivity Platforms, Liberty Global
  • Panelist Razvan Todor - Director, Connected Home Security, Bitdefender

Though some may still try Connected Life is unlikely to be provided by Sole Entities. The fastest way to a solid commercial offering will be through partnerships, but do you prioritise:

  • Tech – wi-fi 6, 5G, MESH solutions
  • Content Partnerships – OTT Video, Gaming Services

Which areas of the eco-system are fully developed, which still need room to grow?

15:00 - 15:30 30 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Partnering With The Devil I Defining the new telco & OTT partnership
  • Moderator Silvia Presello - Senior Research Analyst, Service Providers & Platform Technology, IHS Markit
  • What is the price differential of these services? Are the price points worth the investment?
  • Scoping out the right market profile for the target customer – does this fit the operator offering?
  • Revenue streams for 2020 & beyond
15:15 - 15:45 30 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Start Up Showcase I What are the judges looking for?
  • Judge Marie José Van Den Boomgaard - Liasion Manager Start-Ups & Scale-Ups, KPN
  • Judge Kent Darzi - Vice President - Global Quality, ADTRAN
15:20 - 15:40 20 mins
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Partner Presentation I Leading the way for achieving the network of the future – Coexistence & Migrations
  • Robin Mersh - CEO, Broadband Forum
15:30 - 15:50 20 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Security & Policy Making I How can networks make technology more agile in the wake of new security risks and challenges?
  • Steve Durbin - Managing Director, Information Security Forum
15:40 - 16:10 30 mins
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Afternoon Refreshment Break & Exhibition Visit
15:40 - 16:10 30 mins
PREMIUM: Fixed Wireless Access, 5G & Mobile Broadband
Afternoon Refreshment Break & Exhibition Visit
15:40 - 16:20 40 mins
PREMIUM: Intelligent Networks
Afternoon Refreshment Break & Exhibition Visit
15:40 - 16:20 40 mins
PREMIUM Connected Life
Afternoon Refreshment Break & Exhibition Visit
15:45 - 16:45 60 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Start Up Showcase I Pitch Off
15:50 - 16:10 20 mins
Info
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Predicting telco customer dissatisfaction and churn by means of big data and machine learning
  • Vadim Ostaltcev - Manager, JCS ER-Telecom

In this presentation, ER-Telecome investigates customer experience and how to improve product quality and reducing churn. 

16:10 - 16:50 40 mins
Info
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Panel Discussion: Pure, Mixed Or Hybrid? I To compete or to complement?
  • Moderator Livia Rosu - Chair of Marketing, GiGaWIRE Alliance
  • Panellist Oliver Lamparter - Senior Product Manager, Swisscom
  • Panellist Ovi Biris - Director - Fiber Network Design & Deployment, TING
  • Panellist Ove Alm - Strategy Advisor, Network Transformation, Telia Company Sweden
  • Panellist Andrew van der Haar - Managing Director, Fiber Carrier Association
  • Panellist Jon Collinson - Head of Product, Jersey Telecom

In this discussion, we look at some of the successes and pain points of convergence strategies to upgrade legacy networks and drive cost efficiency with a focus on:

  • Upgrading copper networks
  • Copper switch off – replacing the bronze with the fibre
  • Integration a fibre-copper network
  • Considerations for cable operators
  • What does this mean for the business of networks – maintaining dual services networks whilst remaining competitive
16:10 - 17:20 70 mins
Info
PREMIUM: Fixed Wireless Access, 5G & Mobile Broadband
Quickfire Showcase: Round The 5G World I Market overview of crucial 5G developments
  • Presenter Allan Nurkan - Head of Carrier, Benelux, China Telecom
  • Presenter Leo Lundy - Chief Technology Officer, Imagine Communications
  • Presenter Imran Malik - Senior Director - Enterprise Fixed Business, du
  • Presenter Kimmo Pentikäinen - Vice President - Business Development, Elisa
  • Presenter Kimmo Pentikäinen - Vice President - Business Development, Elisa

In these short fire sessions, we address some of the key global 5G regions and find out what stages these developments are at, and what are the key focus areas are going forward in the short, mid and long term. 

  • Europe
  • North America
  • APAC
  • MENA & Africa
  • LATAM
16:10 - 16:25 15 mins
FREE: Exhibition Theatre A: Broadband World News Stage
Chair's Closing Remarks
16:20 - 16:40 20 mins
Info
PREMIUM: Intelligent Networks
5G-VINNI: Developing Intelligent Service Creation for 5G Verticals
  • Kashif Mahmood, - Senior Research Scientist, Telenor

Deployments are beginning to step-up leading to commercial deployments like SD-WAN Enterprise and Transport Connectivity. What use cases are Operators seeing most traction on, and some benefits like reduced service creation time-to-market seeing the Telco needle tracking up?

16:20 - 16:40 20 mins
Info
PREMIUM Connected Life
Don’t get hung up on Wi-Fi 6 this, 5G that – Technology agnostic solutions to engage the Consumer
  • Kajsa Arvidsson - CEO, Seliro

A variety of solutions are going to provide the best in-home experience – Consumers won’t care much unless something goes wrong. How do you adapt your technology offering to be tech agnostic for the consumer?

16:40 - 17:00 20 mins
Info
PREMIUM: Intelligent Networks
"Smart ON" - Building Ubiquitous, Ultra-BB, Open & On-demand Optical Network
  • Xiaofei Wang - Marketing Director - Network Business Unit, FiberHome

Analysis of telco network transformation trends and Introduction of FiberHome "Smart ON" solution, including purposes of building ubiquitous, ultra-BB, open & on-demand optical network based on user experience, and continuously enhancing telco network commercial values

16:40 - 17:00 20 mins
Info
PREMIUM Connected Life
A Truly Connected Life: Home Education Case Study
  • Michael Soileau - Vice President - Syndication & Competitive Strategy, Comcast

-         As homes become more connected, there will be more that telco’s can do beyond in-home connectivity & video entertainment

-         A look at Comcast’s role in promoting connected education in the home

-         Learnings for telco’s that are expanding their footprint into alternative solutions in the home.

16:45 - 17:00 15 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Start Up Showcase I Judges Live Consultation & Feedback
  • Judge Marie José Van Den Boomgaard - Liasion Manager Start-Ups & Scale-Ups, KPN
  • Judge Kent Darzi - Vice President - Global Quality, ADTRAN
16:50 - 17:05 15 mins
Info
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Use Case I Applying G.Fast technology in an age of fibre integrations
  • Tom Starr - Chairman WP1/15, ITU-T
  • What is the business and network need to integrate G.Fast technology?
  • Considering the impact of G.Fast on different types of equipment deployment
  • Assessing the impact of G.Fast technology on FTTH – what are the opportunities?
  • Future opportunities with G.Fast technology
17:00 - 17:20 20 mins
Info
PREMIUM: Intelligent Networks
Fireside Chat – How do you secure a Telco and it’s customers in a Physical/Virtual/Cloudified World 24/7
  • Moderator Guy Redmill - Managing Director, Redmill Marketing Associates
  • Hila Meller - VP - Security Europe, BT

Networks are more complex than ever, employing a mixture of physical, virtual and cloudified infrastructure – all of which have implications for network security. At the same time, telcos need to secure new customer requirements as enterprises go through their own Digital transformation journeys, moving to the cloud and looking to deploy advanced connectivity and IoT solutions. In this session we look at how achieving a holistic view of your assets, data and risks is crucial to securing networks, and the role that Threat Intelligence and AI capabilities play in keeping CSPs and their customers safe 24/7.

17:00 - 17:20 20 mins
Info
PREMIUM Connected Life
Fireside Chat: Wire the Wi-Fi
  • Moderator Michael Philpott - Senior Practice Leader, Consumer Services, Ovum
  • Panelist Sebastian Richter - Senior Product Manager Operator Solutions, devolo AG
  • Panelist Tsambiko Pusch - Commercial Product Manager – In-Home Connectivity, KPN
  • There are an increasing number of devices utilising Wi-Fi networks whether at home or away 

  • Current home networking solutions often overstretch the performance of WiFi, which affects the customer experience and increases service costs for telcos  

  • But what is the best way of distributing Wi-Fi so that it covers where it is needed most, and avoids overburdening frequency bands? 

  • How does a comprehensive connectivity solution meet the special requirements of cable and fiber? 

  • A look at an operator and vendor perspective on how best to modulate the home, and improve customer experience, service and loyalty 

17:00 - 17:15 15 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Start Up Showcase I Pitch Off Winner Announcement
17:05 - 17:45 40 mins
Info
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Workshop: PON…GPON…XGPON…XGS-PON…The future of PON
  • Panellist Bob Sinclair - Access Network Architect, Telus
  • Panellist Hongseok Shin - Senior Manager, SK Telecom
  • Panellist Paulo Mão-Cheia - Head of Unit GPON, FTTx, Altice Labs
  • Panellist Trevor Linney - Research Director, Openreach
  • Panelist Natasha Tamaskar - Vice President Global Marketing & Sales Strategy, Radisys

In this workshop, we bring together expertise to discuss PON technology developments, drawing on viability, integration strategies, impact on network performance and the measures to ensure operational success.

  • Is the industry landscape truly allowing for pioneering PON technology developments whilst developing supporting regulation?
  • The down side – when is PON not a good idea?
  • Who/What/When/Where/How – discussing the equipment, resources, people and support required
  • Use cases – demonstrating viable return on investment and sustainable operating costs
  • Developing benchmarks of XGSPON network integration
17:15 - 17:25 10 mins
FREE: Exhibition Theatre B: Gigabit Innovation Stage
Chair's Closing Remarks
17:20 - 18:00 40 mins
Info
PREMIUM: Fixed Wireless Access, 5G & Mobile Broadband
Panel Discussion: 5G Security I Building the security layer into brand new 5G networks
  • Panellist Mansoor Hanif - Chief Technology Officer, OFCOM
  • Panellist Steve Durbin - Managing Director, Information Security Forum
  • How are you securing data and information exchange whilst reducing risk inheritance?
  • What are the technology movements to provide end-to-end security for 5G networks?
  • Ensuring 5G through to the last mile is safety-proofed
  • Building in security at a network and device layer – have all possibilities and vulnerabilities been planned for?
17:20 - 17:40 20 mins
Info
PREMIUM: Intelligent Networks
Optimizing the Subscriber Experience Through Big Data and Automation
  • Robert Conger - CTO Americas, Head of Portfolio Strategy, ADTRAN

By turning big data into actionable insights, service providers can transition from reactive maintenance to differentiating their service offering through exceptional subscriber experience. In order to achieve this, operators must identify solutions that combine end-to-end data analysis with network automation tools to proactively the optimize the network performance. This session will help operators understand the need for network optimization tools and how they can reduce operational expenses while improving the subscriber experience.

17:20 - 18:00 40 mins
Info
PREMIUM Connected Life
Panel Discussion: Fact or Fiction – What will drive the Home Market in the next year?
  • Moderator Michael Philpott - Senior Practice Leader, Consumer Services, Ovum
  • Panelist Sergii Nychyporuk - Director - PMO Transformation, VEON

Closing Day 2 the Panellists will consider potential new markets and decide what will drive growth in the next year. Involving the Audience this session will truly get to the bottom of what is Fact or Fiction. Each panellist will bring their hot tip for the next 12 months and it will be up to the audience to pick out the nuggets of gold from the non-starters!

17:40 - 18:00 20 mins
Info
PREMIUM: Intelligent Networks
ETSI GANA Multi-Layer AI/ ML Reference Model to Implement Autonomic Management & Control (AMC) of Networks and Services: 5G Use Case
  • Muslim Elkotob - Principal Solutions Architect, Vodafone
  • Tayeb Ben Meriem - Leader Senior Standardization Manager (OSS) at Orange, Orange
  • Ranganai Chaparadza - Altran Senior Consultant, Vodafone Consultant
  • Enterprises, SMEs, verticals and consumers’ demands are increasing: higher broadband speeds, adaptive service behavior, flexible resource management, low effort service provisioning and real-time service assurance and more making automation a must, not a luxury.
  • Solution? A multi-layer AI/ML reference model standardized to fit various use cases of high interest to the operators and their partners. Designed in-line with the ETSI GANA (Generic Autonomic Networking Architecture) standardized framework for Autonomic Management & Control (AMC) of Networks and Services.
  • This model uses Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning (ML) mechanisms on different layers (network, service, application and stakeholder) for shaping the behavior that best suits AMC objectives.
  • A new concept of “Market Place for AI Models for AMC” as a 5G use-case to demonstrate the benefits and value creation at the touchpoints and added-value to B2B customers and service providers (beyond cost optimization). 
  • Operationalized ETSI standardized GANA multi-layer AI reference model for AMC, in ETSI 5G PoCs demonstrating Cross-Doman Federated GANA Knowledge Planes for Autonomic 5G Networks.
17:45 - 18:00 15 mins
Info
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Switching On The Whitebox I Development to support whitebox component developments
  • Paul Gunning - Principal Researcher, BT Applied Research
  • Where is the investment coming from to support whitebox integration?
  • What are the catalysts driving this technology?
  • Identifying strategies to target whitebox operational challenges
  • Will legacy infrastructure support whitebox technology?

Reserved

18:00 - 18:05 5 mins
PREMIUM: Next-Generation Networks - The Future Of Fixed
Close of Day 2
18:00 - 18:05 5 mins
PREMIUM: Fixed Wireless Access, 5G & Mobile Broadband
Close of Day 2
18:00 - 18:05 5 mins
PREMIUM: Intelligent Networks
Close of Day 2
18:00 - 18:05 5 mins
PREMIUM Connected Life
Close of Day 2
19:30 - 23:30 240 mins
Broadband World Forum Awards 2019