Cable Next-Gen Technologies & Strategies is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Chip Redden

Cable Operator Workshop: The Adaptive Network Imperative & Intelligent Automation

Ciena

Jeff Finkelstein

Cable Operator Workshop Keynote: Embracing an Adaptive Strategy

Cox Communications

Tim Burke

Cable Operator Workshop Keynote: 5G Insights from MWC 2019

Liberty Global

Alberto Campos

Cable Operator Workshop Industry Keynote: Cable Industry Initiatives

CableLabs

1:00pm - 2:00pm 60 mins
Info
Cable Operator Workshop: Registration Opens
2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
Cable Operator Workshop: Introduction & Welcome
  • Alan Breznick - Cable/Video Practice Leader, Light Reading
2:20pm - 2:40pm 20 mins
Info
Cable Operator Workshop: The Adaptive Network Imperative & Intelligent Automation
  • Chip Redden - Adaptive Network, Ciena

This introductory session will discuss why cable MSOs need a network that can adapt.

2:40pm - 3:00pm 20 mins
Info
Cable Operator Workshop Keynote: Embracing an Adaptive Strategy
  • Jeff Finkelstein - Executive Director of Advanced Technologies, Cox Communications

This keynote will discuss how the cable industry is moving toward networks that can readily adapt to change.

3:00pm - 3:20pm 20 mins
Info
Cable Operator Workshop Research Presentation: Cable Industry Insights
  • David Strauss - Principal, Broadband Success Partners

Speakers will share exclusive new research on how the cable industry views and is moving toward networks that can adapt.

3:20pm - 3:35pm 15 mins
Info
Cable Operator Workshop Networking Coffee Break
3:35pm - 3:55pm 20 mins
Info
Cable Operator Workshop Keynote: 5G Insights from MWC 2019
  • Speaker Tim Burke - Vice President, Strategic Technology, Liberty Global
3:55pm - 4:10pm 15 mins
Info
Cable Operator Workshop: Fireside Chat
  • Moderator Alan Breznick - Cable/Video Practice Leader, Light Reading
4:10pm - 4:30pm 20 mins
Info
Cable Operator Workshop Industry Keynote: Cable Industry Initiatives
  • Alberto Campos - Fellow, CableLabs

This keynote will cover Proactive Network Maintenance (PNM) for coherent optics in cable networks.

4:30pm - 5:00pm 30 mins
Info
Cable Operator Workshop Panel: Fiber Deep and the Need for Adaptive Networks
  • Moderator Alan Breznick - Cable/Video Practice Leader, Light Reading
  • Panelist Kjeld Balmer - Head of Network Technology, Stofa
  • Jon Schnoor - Lead Engineer, Wired Technologies, CableLabs
  • Panelist Shane Portfolio - Senior Vice President of Technical Operations and Engineering, Comcast
  • Panelist Fernando Villarruel - Chief Architect, MSO Practice, Ciena

Panelists will discuss the need for networks that can readily adapt to change as cable MSOs pursue Distributed Access Architectures (DAA), extend Digital Fiber Nodes (DFNs) closer to the end-user, and virtualize functions traditionally done in the headend.

5:00pm - 6:00pm 60 mins
Info
Cable Operator Workshop Cocktail Reception

An exclusive networking reception for cable operator/MSO participants of the pre-conference workshop only. Network with workshop speakers and participants while sampling local craft beer. Learn about Ciena’s Blue Planet portfolio and Fiber Deep solution.

6:00pm - 8:00pm 120 mins
Info
Cable Operator Workshop Dinner

An exclusive networking dinner for cable operator/MSO participants of the pre-conference workshop.