Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Rasmus Aveskogh

CABLE OPERATOR KEYNOTE: COM HEM

Com Hem

John Chapman

SUPER PLATINUM KEYNOTE: CISCO

Cisco

Jon Baldry

SUPER PLATINUM KEYNOTE: INFINERA

Infinera

Mari Silbey

FIRESIDE CHAT: MAKING SMART CITIES SMARTER

US Ignite

Jeff Finkelstein

KEYNOTE: LIGHT FIELD ECOSYSTEM: PREPARING FOR THE NEAR FUTURE

Cox Communications

7:00am - 7:45am 45 mins
REGISTRATION OPENS
7:45am - 8:45am 60 mins
Info
SPECIAL BREAKFAST SESSION: DIGITAL TRANSFORMATION -- THE NEW IMPERATIVES FOR OPERATORS
  • Moderator Alan Breznick - Cable/Video Practice Leader, Light Reading
  • Panelist Jason Hansen - Chief Technology Officer, Conway Corp.
  • Panelist Clayton Wagar - Vice President, Technical Sales, Espial
  • Panelist Tom Williams - VP, Engineering and Technology, Schurz Communications

In this period of enormous change, where the $300 billion industry is facing unprecedented headwinds from Over-The-Top (OTT) competitors, can pay TV industry respond in a way that changes the direction of consumer behavior in their favor? During this breakfast session, Clayton Wagar speaks with Alan Breznick about how operators can take advantage of a virtuous cycle in which customer activity, value, motivation and adoption sits at the core. What you will gain from this session: a new perspective on pay TV!

9:00am - 9:20am 20 mins
CABLE OPERATOR KEYNOTE: COM HEM
  • Rasmus Aveskogh - Chief Architect, Com Hem
9:20am - 9:40am 20 mins
ACCESS OUTLOOK: FORECASTS FOR THE CABLE ACCESS MARKET
  • Jeff Heynen - Research Director, Dell'Oro Group
  • Jaimie Lenderman - Senior Analyst, Ovum
9:40am - 10:30am 50 mins
Info
PANEL: CABLE’S LAST MILE: GETTING DOWN WITH DAA
  • Moderator Jeff Baumgartner - Senior Editor, Light Reading
  • Panelist Anders Bloom - Senior Systems Manager Broadband, HFC Development, Com Hem
  • John Chapman - Cisco Fellow and CTO, Cable Access Business, Cisco
  • Panelist David Hering - Sr. Product Line Manager, Viavi
  • Panelist Hanno Narjus - Senior Vice President, Network Products, Teleste Intercept
  • Panelist Fernando Villarruel - Chief Architect, MSO Practice, Ciena

Following years of tech trials and pilots, cable operators are starting to deploy distributed access architecture (DAA) options for shifting legacy headend functions to the access network and expanding the capacity of that network for new, more advanced services. At the same time, many operators are looking to upgrade and standardize the lowly fiber-optic node under an SCTE program called GAP (for Generic Access Platform) so that module components can easily be snapped into place like Legos. But not all players are on board yet. In this session, cable technologists will discuss the proposed GAP initiative and their latest Remote PHY, Remote MAC/PHY and other DAA moves, as well as address the impact that DOCSIS 3.1, Fiber Deep, 10G EPON, 5G and other new technologies will have on the last mile of tomorrow.

10:30am - 10:45am 15 mins
Info
SUPER PLATINUM KEYNOTE: CISCO
  • John Chapman - Cisco Fellow and CTO, Cable Access Business, Cisco
10:45am - 11:00am 15 mins
COFFEE BREAK & TABLETOP DISPLAYS
11:00am - 11:15am 15 mins
RESEARCH PRESENTATION: FIBER BROADBAND ASSOCIATION
  • Gary Bolton - Treasurer, Board of Directors, Policy Committee Chair, Fiber Broadband Association
11:15am - 12:05pm 50 mins
Info
PANEL: FIBER'S FABULOUS FUTURE
  • Moderator Mari Silbey - Director of Communications, US Ignite
  • Panelist Kjeld Balmer - Head of Network Technology, Stofa
  • Panelist Doug Blue - Solutions Marketing Director, Calix
  • Panelist Kevin Bourg - Optical Network Architect, Corning
  • Panelist Stephen Colangelo - Business Development Manager, Viavi Solutions
  • Panelist Ragu Masilamany - Vice President, Products, Incognito

Although top cable technologists insist that the industry's HFC pipes still have plenty of juice left in them, most cable operators are scrambling to install more fiber in their networks. Whether they're going all-fiber like Altice, embracing Fiber Deep like Comcast and Cox or just splitting more optical nodes, cablecos are rolling out more fiber to offer more bandwidth, deliver new services, improve performance and slash operating costs. In this session, we'll look at cable's growing fiber diet, the more advanced services that fiber can deliver, the new PON technologies operators can tap and the challenges involved in upgrading the HFC plant.

12:05pm - 12:20pm 15 mins
Info
SUPER PLATINUM KEYNOTE: INFINERA
  • Jon Baldry - Director, Metro Marketing, Infinera
12:20pm - 1:20pm 60 mins
LUNCH, NETWORKING & TABLETOP DISPLAYS
1:20pm - 1:40pm 20 mins
ANALYST PRESENTATION: REALITY CHECK: WHAT DO CONSUMER'S WANT?
  • Brett Sappington - Senior Director of Research, Parks Associates
  • Kamalini Ganguly - Senior Analyst, Ovum
1:40pm - 2:00pm 20 mins
FIRESIDE CHAT: MAKING SMART CITIES SMARTER
  • Speaker Mari Silbey - Director of Communications, US Ignite
  • Moderator Alan Breznick - Cable/Video Practice Leader, Light Reading
2:00pm - 2:50pm 50 mins
Info
PANEL: CABLE MOVES TO THE CLOUD
  • Moderator Alan Breznick - Cable/Video Practice Leader, Light Reading
  • Panelist Ragu Masilamany - Vice President, Products, Incognito
  • Panelist Krithika Moorti - GM Cable and Fixed Broadband Access, Intel
  • Panelist Jeff Templeton - Sales Engineering Director, NetScout
  • Panelist Sean Welch - Vice President/General Manager, Cable Access – Service Provider Business, Cisco

Despite a relatively late start, the cable industry is now moving ahead in the software-defined networking (SDN) and network function virtualization (NFV) space, even leading the way in such areas as the virtualization of its access networks. But, while cablecos are starting to virtualize such key network functions and hardware as firewalls, routers, set-top boxes and even CMTS chasses and are increasingly baking more software capabilities into their architectures, they are still a long way from having full, cloud-based platforms. In this panel, we'll look at where cable stands in its cloud journey, which challenges must be overcome and what comes next.

2:50pm - 3:10pm 20 mins
Info
KEYNOTE: LIGHT FIELD ECOSYSTEM: PREPARING FOR THE NEAR FUTURE
  • Speaker Jeff Finkelstein - Executive Director of Advanced Technologies, Cox Communications

Jeff Finkelstein presents on light field displays and immersive experiences, and the implications for cable.

3:10pm - 4:00pm 50 mins
Info
PANEL: MONETIZING NEXT-GEN BUSINESS SERVICES
  • Moderator Craig Leddy - Contributing Analyst, Heavy Reading
  • Panelist Marcio Avillez - Senior Vice President of Business Development, CUJO AI
  • Panelist Jody Hagemann - Director of Product Management, Comcast Business
  • Panelist Lakshmi Kandadai - Director, Product Marketing, Palo Alto Networks
  • Panelist Jen Shelby - Vice President, Product Strategy, Kyrio

Building on the broad success of Ethernet technology, new, more advanced services are quickly gaining traction in the commercial market. Led by the various flavors of SD-WAN, the list includes managed security, video monitoring and surveillance, wireless WAN backup, industrial IoT, cloud-based services, on-demand services, application-specific bandwidth and more. But what’s the business model for these new services? Can they generate healthy profits or will they end just being loss leaders? Our team of experts will assess.