Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:30 09:00 (30 mins)

Main agenda

Registration, Coffee and Refreshments

08:50 09:10 (20 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Chairman’s Introduction and Predictions about the Changing Relationships across the Value Chain

  • Is pure CDN business under threat over the next 3-5 years?
  • Will Telco grow and develop to take over the supply of video delivery infrastructure?
  • How to fill in the culture gaps and look beyond the physical network into the software opportunities to stretch capacity?
  • Chairman Dom Robinson, Co-Founder and Director, id3as

09:10 09:30 (20 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Latest Innovations in Content Delivery and Live Streaming

  • Experimenting with 4K delivery

- Tackling TCP limitation

- Dealing with 3rd party clients as opposed to native clients

  • How to put a CDN on top of the elastic cloud

- IaaS layer to act as a host layer for all applications at DT

- The CDN platform to be among the first migrations to IaaS

  • Speaker Tamás Jursonovics, Solutions Architect, Deutsche Telekom

09:30 09:50 (20 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Making Content Delivery Work by Adding Application Layer Technologies

  • Moving away from VoD to become the major TV Broadcaster with Europe’s first UHD network
  • Creating agnostic unicast and multicast service
  • Integrating multicast capabilities into the video distribution workflow
  • Network demand of Multicast vs Unicast
  •  Achieving Mobile Network Optimisation
  • Speaker Simon Jones, TV Architect, BT Technology, Service and Operations, BT

09:50 10:30 (40 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Simplifying the Building of Infrastructure for Traditional Content Owners

  • How to find resources/talent to lead the installation of CDN caches?
  • Build-your-own infrastructure becomes a prerequisite for content owners offering online video
  • How to respond to capacity demands doubling or tripling each year?
  • In a time when content monetization and time to market is pivotal for content owners – let’s dive deeper, exposing the hidden costs of bespoke solutions
  • Moderator Dom Robinson, Co-Founder and Director, id3as
  • Panellist Risto Koivula, COO / CTO, MTV Oy
  • Panellist Jake Russell, Senior Video Specialist, Sony DADC New Media Solutions
  • Panellist Ian Parr, Head of Design, BT

10:30 11:30 (60 mins)

Main agenda

Coffee Break - Executive Speed Networking

11:30 11:55 (25 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Utilising the Network Infrastructure and CDN to Offer Multiplatform Media Services

  • Maximising the value of the investment in network infrastructure through OTTtv services
  • How to build the CDN and create monetisation strategy for telecom operators
  • Dealing with spikes in viewing demand during major live events
  • Offering online gaming services and having the capacity to do that
  • Speaker Alexey Sechkin, Head of Content Providers Services & CDN division, MegaFon

11:55 12:20 (25 mins)

Main agenda - Content Delivery World

TV CDN's: The New Approach to Delivering TV over IP Networks

How can we scale the delivery of TV to more viewers, watching more content, moving to 4K and even virtual reality TV? This session will share how operators and content owners are building their own TV CDN's so they can deliver:

• A higher quality viewing experience

• Economies of scale as traffic grows

• Insight and control over the viewing experience

  • Speaker Richard Brandon, CMO, Edgeware

12:20 12:50 (30 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Challenges of Live Streaming across Eastern Europe

  • Strong fiber infrastructure and POPs
  • Lack of multiple exchanges affecting quality
  • The importance of building local CDNs
  • New federation projects on the horizon with global players
  • Importance of private peering agreements (with or without QoS)
  • Speaker Henrik Schneider, Director of Broadcast and Media Services Division, Antenna Hungária

12:50 13:10 (20 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Cloud DVR: Solving the Equation of Scalability

  • CloudDVR business models
  • Key Dimensioning/Scaling factors & Challenges
  • Innovative Technologies for CloudDVR
  • Focus on Storage Technologies
  • Speaker Damien Lucas, CTO, Anevia

13:10 14:40 (90 mins)

Main agenda

Networking Lunch & Themed Roundtables

OTTtv/Content Delivery Themed Networking Lunch

Over lunch, network with your peers in a focused session addressing a specific theme within connected entertainment.  Led by industry experts in their fields, these roundtables provide delegates with an opportunity to dig deeper into specific subjects for their professional community and forge connections in a structured and intimate environment.

Roundtable 1: The Future of Streaming is Live: The Role of Linear SVOD Services in Tomorrow’s OTT Market

Roundtable 2: Rules in Managing successful TV services in the Cloud

Roundtable 3 led by Jim Brickmeier, Chief Marketing Officer and General Manager, CDN, Concurrent 


  • Roundtable 1 - The Future of Streaming is Live: The Role of Linear SVOD Services in Tomorrow’s OTT Market Tony Gunnarsson, Senior Analyst, Ovum
  • Roundtable 2 - Rules in Managing successful TV services in the Cloud Chem Assayag, EVP Sales & Business Development, Viaccess-Orca
  • Roundtable 3: Jim Brickmeier, Chief Marketing Officer and General Manager, CDN, Concurrent

14:40 15:00 (20 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Leveraging the Cloud to Trial New Programmes without Investing in New Infrastructure

  • Using cloud transcoding and encoding and overcoming challenges
  • Pros and cons for cloud processing – case studies
  • Creating new revenue opportunities with the cloud
  • Cloud economics: is large scale video processing in the cloud finally becoming more affordable?
  • Speaker Jordi Miró Bruix, CTO, Wuaki.tv

15:00 15:20 (20 mins)

Main agenda

Serving Up TV Without a Timetable

  • Using a gap opening up by Consumers’ increasing interest in watching TV programming on their own schedule, both at home and on the go
  • Addressing the challenges and opportunities associated with delivering time-shifted TV services and cloud-based digital video recording to every screen
  • Assessing how new software-defined data center technology and just-in-time content adaptation simplifies CDN scaling and makes it easier to support the growing consumer demand for time-shifted services
  • Speaker Jim Brickmeier, Chief Marketing Officer and General Manager, CDN, Concurrent

15:20 15:40 (20 mins)

Main agenda - Content Delivery World

The Use of Cloud for Delivering TV Services

  • Overview of the current live streaming offering as a web based service
  • Football rights driving the need for mobile app development
  • Merging IPTV and OTT in near future in a hybrid platform – benefits from the move
  • Technical considerations and strategies for the app    
  • Speaker Denis V. Tatarskikh, Head of R&D Department, ER Telecom/Dom.Ru

15:40 16:20 (40 mins)

Main agenda

Networking Coffee Break

16:20 16:40 (20 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Optimising Content Delivery in Mobile Environments

  • Maximising radio bandwidth resources through TCP tuning
  • The impact of time of day on the use of mobile networks for live events
  • How the EE network delivered a 200Gbps England v Wales peak
  • Future outlook – LTE broadcast and other technologies
  • Speaker Chris Box, Principal Designer for Data Core Network, EE

16:40 17:20 (40 mins)

Main agenda - Content Delivery World

Sharing Mobile and Broadcast Networks for Improved Mobile Content Consumption

  • Looking at how to efficiently use networks to distribute mobile content
  • Creating best practice guides for optimal use of the network between the mobile and broadcast spectrum
  • Moderator Dom Robinson, Co-Founder and Director, id3as
  • Panellist Matt Stagg, Head of Mobile Video & Content, EE
  • Panellist Henrik Schneider, Director of Broadcast and Media Services Division, Antenna Hungária

18:00 20:00 (120 mins)

Main agenda

Networking Reception with Drinks and Canapés