Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:30 09:00 (30 mins)

Main agenda

Registration, Coffee and Refreshments

09:00 09:10 (10 mins)

Main agenda - OTTtv World Summit

Chairman’s Introductions

  • Chairman Tony Gunnarsson - Senior Analyst, Ovum

09:10 09:30 (20 mins)

Main agenda - OTTtv World Summit

Facebook Live – Posting Streams on Users’ Timeline

  • Supporting people’s need to communicate via video
  • Seeing content from people you follow
  • Watching  content from news organisations
  • Receiving celebrity video updates and music videos
  • Speaker Matthew Corbin - Global Product Marketing, Facebook

09:30 09:50 (20 mins)

Main agenda

Capturing the Imagination of Young Audiences by OTT and VoD Music Video Services

  • Catering to a consistently growing audience with preferences for TV Apps and online content
  • Creating the relevant set of digital products starting with the social platforms first to moving into a fully accomplished OTT VoD service
  • Monetisation considerations and advertising opportunities as long term concepts
  • Speaker Matt Rennie - Managing Director, The Box Plus Network

09:50 10:30 (40 mins)

Main agenda - OTTtv World Summit

Looking at Different Ways to Monetise the Millennials

  • Recognising the need to adapt OTT service models to connect with new kind of audience
  • Catering towards different tastes to offer both bundles as well as one off payment opportunities that reflect the needs of the millennial generation
  • Finding the gap for linear TV engagement: NFL/Twitter partnership innovation trailblazing the way
  • Assessing the importance of 4K content – nice to have or need to have in the future
  • Moderator Colin Dixon - Founder and Chief Analyst, nScreenMedia
  • Panellist John Dollin - Senior Systems & Operations Manager, Arsenal Football Club
  • Panellist Tim Horan - Senior Content Adviser, Altibox AS
  • Panellist Evan Manolis - Former Director Product Marketing - TV, Mobile Video and Content, Optus
  • Panellist Adam Davies - Product Manager, Cisco

10:30 11:30 (60 mins)

Main agenda

Networking Coffee Break - Executive Speed Networking

11:30 11:55 (25 mins)

Main agenda

Successfully Growing VoD and Live Streaming Portfolio

  • Offering apps for smart devices
  • Optimising live streaming to 3 million users per month
  • Integrating VoD offerings in managed platforms such as Unitymedia and Vodafone
  • Speaker Robert Dube - Vice President Video on Demand & Video Production, RTL interactive

11:55 12:20 (25 mins)

Main agenda - OTTtv World Summit

MUBI sVod Evolution from an Alternative Service to a Market Contender

  • Niche VOD and OTT services on the rise and gaining grounds for exclusive deals
  • Releasing a film across platforms
  • Specializes in festival selections, cult hits, indie films and classic films
  • Speaker Efe Cakarel - Founder and CEO, MUBI

12:20 12:40 (20 mins)

Main agenda - OTTtv World Summit

Don’t let Complexity kill your OTT Revenue

  • Discover why complex OTT infrastructure is the greatest enemy when launching a profitable OTT service
  • Exploring the evolution of OTT services
  • Finding out how to avoid complexity in a multiscreen operation
  • Speaker Einar Vaagmo - Commercial Product Director, Conax AS

12:40 13:10 (30 mins)

Main agenda - OTTtv World Summit

Developing and Implementing the OTTtv Service for a Linear TV legacy Broadcaster

  • Assessing what drives OTT consumption and offering a mix of original productions, third-party content and popular shows
  • Looking into how different user groups use different platforms and the change in user behaviour
  • Service available via smart TVs, PC/laptop, tablet and smartphone
  • Speaker Bjarne Andre Myklebust - Head of Distribution, NRK

13:10 14:40 (90 mins)

Main agenda

Networking Lunch & Themed Roundtables

OTTtv/Content Delivery Themed Networking Lunch

  • Over lunch, network with your peers in a focused session addressing a specific theme within connected entertainment.  Led by industry experts in their fields, these roundtables provide delegates with an opportunity to dig deeper into specific subjects for their professional community and forge connections in a structured and intimate environment.

Roundtable 1: The Future of Streaming is Live: The role of linear SVOD services in tomorrow’s OTT market

Roundtable 2: Rules in Managing successful TV services in the Cloud

Roundtable 3 led by Jim Brickmeier, Chief Marketing Officer and General Manager, CDN, Concurrent 


  • Roundtable 1 - The Future of Streaming is Live: The role of linear SVOD services in tomorrow’s OTT market Tony Gunnarsson - Senior Analyst, Ovum
  • Roundtable 2 - Rules in Managing successful TV services in the Cloud Chem Assayag - EVP Marketing & Sales , Viaccess-Orca (Orange group)
  • Roundtable 3 Jim Brickmeier - Chief Marketing Officer and General Manager, CDN, Concurrent

14:40 15:00 (20 mins)

Main agenda - OTTtv World Summit

Enhancing User Experience via Innovative UI Design

  • Improving the delivery of online content
  • Making a major impact on user engagement and content discovery
  • Overcoming content discovery issues and better giving access to the overall library
  • Speaker Marvin Lange - CEO, maxdome

15:00 15:40 (40 mins)

Main agenda - OTTtv World Summit

Using TV Viewing Habits to Create a more Appealing Content Discovery Service

  • What trends can be predicted from viewer behaviour and what influences this behaviour?
  • How to design a more natural and user friendly UI
  • How effective has the integration of search and recommendation been?
  • What are the most effective personalisation tools on the market?
  • Moderator Tony Gunnarsson - Senior Analyst, Ovum
  • Panellist Benjamin Rosenberg - Senior Distribution Manager, BBC
  • Panellist David George - Co-CEO, Digiflare
  • Panellist Albert Reynaud - Business Development, Android Apps and Games EMEA, Google
  • Panellist Shan Eisenberg - Commercial Director, Netgem

15:40 16:20 (40 mins)

Main agenda

Networking Coffee Break

16:20 16:40 (20 mins)

Main agenda - OTTtv World Summit

Investing in Better User Experience for Multiscreen Services

  • Offering the “content follow me” approach - shifting content between screens in real time
  • Preparing for the next evolution in Social Media which will be video based
  • Offering TV Clipping Service: 15 second clips shared by users on social media to start discussions and engage viewers
  • Engaging content owners who are increasingly interested in this concept
  • Speaker Christophe Rufin - Director – Cloud, TV & Entertainment Ecosystems, Orange

16:40 16:55 (15 mins)

Main agenda

Can 4K Make or Break your Business?

  • Making sense of the new world of opportunities and challenges that 4K brings
  • The importance of thoughtful market analysis before jumping into 4K
  • Balancing 4K with HD, SD and Analog content distribution
  • Moving beyond MovieLabs requirements
  • Ensuring your investment in 4K is not undermined by piracy
  • Speaker Godert Burghard - VP of Global Marketing, Irdeto

16:55 17:15 (20 mins)

Main agenda

Enhancing TV Viewing for Colour-Blind People

  • Going beyond 4K and 8K – how to cater to the visually impaired and colour blind population?
  • Personalising video for a large niche audience (4-5% of world population are colour blind!)
  • Maintaining crispness of picture for everyone else thus widening overall subscriber base
  • Night-time viewing modes – how to allow evening viewing without losing sleep
  • Speaker Christopher Cytera - Managing Director, Spectral Edge
  • Speaker Jonathan Freeman - Managing Director, i2media

18:00 20:00 (120 mins)

Main agenda

Networking Reception with Drinks and Canapés