Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 28
Show Filter
08:00 - 09:20 80 mins
Registration
09:20 - 09:25 5 mins
Breakfast and coffee on the couch with Colin Dixon, Founder and Chief Analyst, nScreenMedia
  • Moderator Colin Dixon - Owner & Principal Analyst, nScreenMedia
09:25 - 09:45 20 mins
Info
Exec interview: Different OTT strategies to enter a market and drive scale
  • Presenter Nick Walters - CEO, Hopster

Hear from our exec on driving scale through partnerships with platforms,creating innovative packaging, balancing traditional and OTT distribution.

09:45 - 10:05 20 mins
Exec interview: Balancing a global brand with local needs in the OTT space, specifically around signing customers up for OTT
  • Presenter Jessica d'Ardenne - Director of Acquisition and Retention, Product, DAZN
10:05 - 10:25 20 mins
Info
Creating a business model to tap into the untapped market: Pluto TV
  • Presenter Olivier Jollet - Managing Director, Pluto TV
  • How does Pluto TV identify and serve audiences which are underserved?
  • What is unique about their service and how will they maintain their USP going forward?
  • It’s free for consumers and all original content is curated – why isn’t everyone doing it?
10:25 - 10:45 20 mins
Info
Generating new live streaming revenue: Harness the power of the cloud for one-click channel creation
  • Presenter Stuart Newton - VP Strategy & Business Development, Telestream

Project Orchid is the most ambitious R&D project in Telestream’s history. Aiming to unify live streaming production with integrated monitoring, multi-cloud support, and live channel curation, Project Orchid provides a revolutionary architecture for live streaming that provides extreme agility and redundancy while providing a foundation for the addition of future live streaming functionality. Join us to discuss the use cases and journey.

10:45 - 11:15 30 mins
Morning break and speed networking
11:15 - 11:40 25 mins
Info
Understanding the Difference Between QOE and QOS
  • Speaker Yoann Hinnard - Chief Operations Officer, Witbe

“By some measures the number of companies claiming to offer QoE has doubled in the past nine months. What really is the difference between Quality of Experience (QoE) and QoS? It's the difference between data and information. Luke will present an approach to monitor true QoE, which is required for OTT video services delivered over IP.”

11:40 - 12:05 25 mins
Future monetisation for FTA channels in a converged delivery landscape
  • Presenter Dan Finch - Chief Commercial Officer, Simplestream
12:05 - 12:30 25 mins
Info
Business Planning: Prepare to Face the Music: How to stay in control of your music rights costs and protect your digital business
  • Presenter Paul Kempton - Managing Director, Footprint Music
  • What rights are we talking about and why are they relevant to online service providers?
  • Why it’s important – an often overlooked, and potentially expensive, ongoing cost.
  • Market intelligence: meeting the obligations in emerging markets.
  • Multi-territorial rights: can they be cleared in one place?
  • What steps can be taken to ensure control of these costs and avoidance of legal claims.
12:30 - 13:30 60 mins
Lunch break
13:30 - 13:35 5 mins
Afternoon espresso with Allan McLennan, Chief Executive, PADEM Media Group
  • Moderator Allan McLennan - Chief executive/GMT, PADEM Media Group
13:35 - 13:50 15 mins
Info
Leading a team through tech implementation
  • Presenter Heather Killen - CEO, Horse & Country TV
  • What are the best ways of tackling technology issues head-on with a lean team?
  • How do you take your team with you with new platform rolls outs?
  • How do you get consumers to discover your channel?
13:50 - 14:10 20 mins
Info
Streaming Video - Assuring customer satisfaction with real-time analytics
  • Speaker Mikael Dahlgren - CEO, Agama Technologies
  • Real-time insights – from service creation to individual subscriber
  • Faster decision making and problem solving – sharing data across the organization for greater operational efficiency
  • Visualization models for immediate and intuitive understanding
14:10 - 14:30 20 mins
Info
What does the growth of Netflix through the set top box really mean for our business? Using customer data to understand commercial impact of OTT viewing
  • Speaker Sara Sheridan - Director of Customer Insights and Global Analytics, Liberty Global
  • How can analytics drive business decision making in OTT partnerships?
  • How can we use different customer data to tell a commercial story?
  • How can you link changes in customer viewing to business impact?
14:30 - 14:50 20 mins
Info
Partnering to create a business model for OTT providers and platforms alike
  • Presenter Will Ennett - Head of Pay TV, TalkTalk
  • How do you achieve value and flexibility?
  • How do you finalise proposals to partner with OTTs?
  • What are the best approached to bundling OTT services into wider propositions?
14:50 - 15:10 20 mins
Info
The Lionsgate journey…so far
  • Speaker Superna Kalle - Executive Vice President International Digital Networks, Lionsgate
  • Speaker Nicola Pearcey - President UK, EMEA Strategy & Operations, Lionsgate UK
  • How do Lionsgate maintain good relations with its stakeholders?
  • What was the thinking behind the launch of Stars via Amazon? How did it become a reality?
  • How do you produce and develop as much good content without breaking the bank?
15:10 - 15:30 20 mins
How can digital payments enhance your customer experience and differentiate your OTT proposition?
  • Speaker Sanjay Mistry - CTO, Infomedia
15:30 - 16:10 40 mins
Info
Panel Session: What is the key to leadership in an ever-changing landscape?
  • Panellist Lev Petukhov - Head of digital projects department, OJSC NTV-PLUS
  • Panellist Richard Young - Commercial Director, Eleven Sports
  • Panellist Jon Watts - Managing Partner and Co-Founder, MTM
  • Moderator Mark Smith - Marketing Consultant, MSA Ltd
  • Panellist Peter Cassidy - General Manager Europe, Applicaster
  • Panellist Manish Aggarwal - Business Head, India

Learn from our executives as they share their tips on the key to leadership in an ever increasing competitive market. How do you remain lean and always see results? How do you identify the skills gap your company? Is it possibly to grow quickly but organically? How do you maintain the blood proposition of your company as you scale?