Variety European TV Summit is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 13
Show Filter
09:15 - 10:00 45 mins
Info
Platform (Di)agnostic
  • Sergio Oslé Varona - President, Movistar+
  • Patrick Walker - Director of Media Partnerships, Europe, Middle East & Africa, Facebook
  • Gary Davey - Managing Director, Content, Sky

It’s easy to get whiplash with content options in every direction. How are global media companies broadening their reach with new platforms and new ways of accessing content? How does audience behaviour vary from territory to territory? How are online platforms staying competitive as traditional media companies sharpen their digital focus?

10:00 - 10:45 45 mins
Info
Have Content, Will Travel
  • Ruth Berry - Managing Director ITV Studios Global Entertainment, ITV
  • Louise Pedersen - CEO, All3Media
  • Cathy Payne - Chief Executive Officer, Endemol Shine International

Content producers have more options than ever before to have their projects reach audiences all over the world. How are distributors fine-tuning curation and helping audiences discover new programming? Which kinds of platforms work better in which territories? What is the best way to market at scale and be engaging at the same time across countries and cultures?

10:45 - 11:15 30 mins
Networking break
11:15 - 12:00 45 mins
Info
Strange Bedfellows?
  • Soumya Sriraman - President, BritBox

As the digital players continue to shake up the media landscape, traditional players have begun forging unexpected partnerships to compete against them. Old rivals have become new allies. What kinds of cooperation models are they creating in this brave new world? What are the payoffs, and what are the pitfalls? Is going it alone no longer an option?

12:00 - 12:30 30 mins
Keynote Conversation with Ricky Gervais
  • Ricky Gervais - Creator, Actor, Comedian, After Life, The Office, Extras
12:30 - 13:55 85 mins
Lunch
13:55 - 14:25 30 mins
Keynote Conversation with Sharon Horgan
  • Sharon Horgan - Writer, Producer, Director, Catastrophe, Divorce
14:25 - 15:05 40 mins
Info
Corner in the Market
  • Walter Luzzulino - Co-Founder & Curator, Walter Presents
  • Nick Walters - CEO, Hopster
  • Grant Best - SVP Original Programming and Content Development, DAZN
  • Hendrik McDermott - Senior Vice President - Branded on Demand, NBCUniversal International

Netflix and Amazon, the big streaming generalists, have dominated the conversation when it comes to digital platforms. But specialists have quietly been carving out their own corners in the streaming market, catering to tastes and genres ranging from foreign-language drama to horror. How do you tap into that audience, and can you go worldwide? Can you be an independent player, or do you have to have an established backer?

15:05 - 15:35 30 mins
Networking Break
15:35 - 16:15 40 mins
Info
Golden Age of Storytelling
  • Eleonora Andreatta - Head of Drama, Rai
  • Anna Winger - Writer/Executive Producer, Studio Airlift
  • Adam Price - co-founder, Writer-creator and Executive Producer, SAM Productions
  • Moritz Polter - Executive Producer International TV Series, Bavaria Fiction
  • Gareth Neame - Executive Chairman, Carnival

A session with some of today’s premier TV storytellers, who have found inspiration everywhere from old movies to modern bestsellers to some unlikely sources. How do these creators come up with stories that cross boundaries but maintain a strong sense of place, time, and character? What is the best way to tell stories with digital-savvy audiences in mind? How are streaming platforms providing new creative avenues?

16:15 - 17:45 90 mins
Networking Reception