Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Day One - 7th May
Show Filter
09:00 - 09:10 10 mins
Chairperson’s Conference Welcome
09:10 - 09:30 20 mins
Info
Analysing the Asia Pacific video landscape
  • What is the progress with digitisation of services, how have consumers responded and where are the opportunities and challenges?
  • What is thriving in the entertainment industry and what are the greatest investment opportunities?
  • How are transnational players in the region tailoring content and strategy to address the dissimilarities across the APAC markets?
09:30 - 09:50 20 mins
Around Asia in 60 minutes: Thailand
  • Speaker Pasu Srihirun - Executive Director of Broadcasting Policy and Research Bureau, Office of the National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC)
09:50 - 10:30 40 mins
Info
Around Asia in 60 minutes: Regional Spotlights on APAC’s Key Markets
  • Moderator Ed Barton - Head of TV, Principal Analyst, Ovum

From the local markets of our host city in Bangkok to the exclusive markets of China, the burgeoning video landscape in India and the emerging markets in Indonesia, this session of regional spotlights will highlight both the unique and corresponding behaviours of the video market across the region.

10:30 - 11:00 30 mins
Info
Fireside Chat: Opening Asia to International Markets
  • Speaker Justin Deimen - Group Managing Partner, Aurora Media Holdings
  • Stakeholders require a nuanced understanding of local market dynamics if they are to fully succeed.
  • Discussing the best strategies for expanding operations and activity across APAC and internationally.
  • Reflecting on the regional strategies of global players such as Netflix and Sony
11:00 - 11:35 35 mins
Morning Networking Break
11:35 - 12:20 45 mins
Info
Keynote Panel: Is AVOD the most sustainable business model in driving profitability and growing a loyal customer base?
  • Moderator Kia Ling Teoh - Advertising & TV Programming Analyst, IHS Markit
  • Speaker Michael Fleshman - CTO, HOOQ
  • Speaker Nikhil Naik - Vice President, Corporate Development & Partnerships, Viu
  • Speaker Kimmy Suraphongchai - Country Manager, Thailand, Iflix
  • Speaker Gave Lindo - Executive Director, OTT Programming, Canadian Broadcasting Corporation
  • Is AVOD the answer to changing consumer habits in viewing content legally?
  • Is AVOD the only business model that successfully grows audiences by displacing cost?
  • What’s the point at which consumers will stop paying for continuous content over free?
  • Can liberating content through abandoning paywalls increase revenue?
12:20 - 12:50 30 mins
Info
What will the video industry look like in the convergence of service provider offerings?
  • Speaker Henri Setiawan - Head of Digital IOT Delivery and AI, Telkom Indonesia
  • Speaker Junus Koswara - President Director, Nexmedia
  • A look into the future of a consolidated media landscape.
  • What will the convergence of media and telco players look like?
  • What does the current proliferation of players mean for new market entrants?
12:50 - 13:10 20 mins
Info
E-Sports: the power of interactive media
  • What does the future look like for Linear TV and traditional broadcasters in Sports?
  • What do you need to keep up with consumers who want to experience sports in different ways?
  • Sports and live event streaming
13:10 - 14:00 50 mins
Lunch Break
14:00 - 14:20 20 mins
Info
The sporting opportunity: Developing communities with strong content verticals
  • Speaker Ladislav Bartos - Head of Product, DAZN
  • What’s so special about Sports and Live streaming?
  • Why is growing the sports fan base so important?
  • The future potentials of OTT Sports streaming.
14:20 - 15:05 45 mins
Info
How are social platforms changing consumer consumption habits?
  • Moderator Jun Wen - Senior Research Analyst - Online Video, IHS Markit
  • Speaker Rahul Pushkarna - Head of Partnerships APAC, Twitter
  • News consumption in a social age
  • With a mobile first audience and millennial stakeholders, how are content owners making social platforms a destination?
  • How has social media changed the way consumers interact with traditional broadcasters?
15:05 - 15:50 45 mins
Info
How can the successful measurement of media consumption habits be harnessed into new opportunities for monetization?
  • Moderator Vanita Kohli Khandekar - Media Specialist & Author, Business Standard
  • Speaker Mahtab Ahmed - CEO & Managing Director, Robi Axiata
  • Speaker Manish Rai - Products and Innovation Lead, Reliance Jio
  • Speaker Reed Anderson - CTO True Digital and Media Platform, True Corp
  • Harnessing statistical analysis for the identification of control variables that directly impact TV viewing habits
  • Is access to viewer data and analytics key to harnessing growth strategies?
  • How can you deliver the right content to the right audience based on targeting and data analytics to deliver richer and more engaging features?
  • How can PayTV rating models help operators identify the most profitable channels to achieve optimal advertising revenue?
  • How can advertisers aggregate viewing communities and what are the e-commerce possibilities?
15:50 - 16:20 30 mins
Networking Break
16:20 - 16:50 30 mins
Info
Can the concept of loyalty exist in an age of choice?
  • Moderator Vanita Kohli Khandekar - Media Specialist & Author, Business Standard
  • Speaker Reed Anderson - CTO True Digital and Media Platform, True Corp
  • Speaker Manish Rai - Products and Innovation Lead, Reliance Jio
  • Speaker Mahtab Ahmed - CEO & Managing Director, Robi Axiata
  • Further investments should be expected from advanced providers looking at leveraging their own network infrastructure to develop new monetization engines.
  • Why compete with the established content players when you can offer them a service and add worth to the value chain?
  • How successful are reward ecosystems: points and vouchers, e-commerce partnerships?
16:50 - 17:10 20 mins
Info
What’s the key differentiator for OTTs and Pay-Tv providers in an over saturated market?
  • Speaker Christophe Hochart - Founder & CEO, OONA

Catalyst: Creating an accessible OTT service

  • Creating a compelling, easy-to-use service with content that is innovative and original
  • Finding entry price points that users can afford, whether as part of a bundle or as a standalone service.
  • Originals: producing in house to reduce costs and differentiate

Catalyst: Growing the PayTV customer base

  • How can PayTV service providers exploit growth opportunities in the low-ARPU segment?
  • Creating subscriptions that cater for low-ARPU customers by combining TV and a basic online TV proposition (linear, VOD, or both) through online portals
17:10 - 17:45 35 mins
Info
How can service providers negotiate a commitment to both OTT and Linear TV?
  • Speaker Rajiv Weragama - Engineer , Sri Lanka Telecom
  • Speaker Ankit Kumar - Head of Market Communications and Brand Manager Airtel Internet TV, Airtel
  • What are the most successful business models for an over saturated market?
  • Have you found the right platform for your content?
  • Addressing user experience – multi-screen – seamless viewing OTT and PayTV
  • Maintaining high ARPU Pay-TV subscribers whilst offering flexible options for young and cordless audiences.
17:45 - 19:45 120 mins
Video Exchange Asia Roof Top Party