Video Exchange Asia is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
May 08
Show Filter
09:05 - 09:10 5 mins
Chairman’s Opening Remarks
  • Chairperson Vanita Kohli Khandekar - Media Specialist & Author, Business Standard
09:10 - 09:55 45 mins
Info
Keynote Presentation: Collaborating not competing: partnering pay TV and OTTs
  • Speaker Antoine Nazaret - VP Content APAC, Dailymotion
  • Speaker Michael Fleshman - CTO, HOOQ
  • Moderator Ed Barton - Head of TV, Principal Analyst, Ovum
  • Speaker Birathon Kasemsri Na Ayudhaya - Chief Content & Media Officer, True Corporation
  • Speaker Siwaporn Ple Pengol - Head of Video and Broadcasting Business, AIS - Advanced Info Services plc
  • What makes the best partnerships?
  • How has the global dominance and resource of FANG transformed local platforms?
  • Is collaborating or competing really a mutually exclusive proposition in a multi-device landscape?
  • Will partnering ensure a continued role for local players in the TV landscape?
  • Do global players need heavier regulation to promote fair competition and balance the ecosystem?
  • How can small OTTs have synergy with other services? Partnering with TV, mobile, and telco operators will ensure access to the widest audience.
  • OTT can successfully partner with telcos to give customers direct access to content.
  • Telcos can leverage OTTs to reduce churn and share in OTT revenue.
09:55 - 10:15 20 mins
Info
Presentation: How can a PayTV service bring up Thailand’s next generation of leaders?
  • Speaker Amornphat Chomrat - Managing Director, The Next Step Company
  • Creating a payTV service that adapts and reflect the needs and requirements of a country
  • How can prioritising access to quality and affordable content advance the education of a generation?
  • Discussing the best content segmentation strategies to drive interest in ‘curiosity verticals’

 

10:15 - 11:00 45 mins
Info
Panel: What potential does localised content have on the global stage?
  • Moderator Jackkit Sangkittiwan - Partner, Time Consulting
  • Speaker Charkrit Direkwattanachai - Chief Corporate Affairs Officer, BEC World
  • Speaker Rachelle Peterson - Global Director Commercial Distribution, CNN
  • Speaker John Baghdassarian - VP of Content Acquisition, Olympusat
  • Speaker Birathon Kasemsri Na Ayudhaya - Chief Content & Media Officer, True Corporation
  • How are global PayTV and VOD services responding to the increasingly localised content?
  • How are local OTT platforms, regional telcos, operators and pay-tv service providers responding to the FANG’s incursion into core markets?
  • Should regulation promote the generation of locally produced content?
  • How far can APAC originals travel? Will AI take foreign content beyond borders?
  • How can service providers build a strategy that incorporates both local and global content in the face of linguistic, cultural and religious diversity across the region?
  • Is the desire for localised content the same across emerging markets and developed markets?
11:00 - 11:40 40 mins
Networking Break
11:40 - 12:25 45 mins
Info
Panel: How can the successful measurement of media consumption habits be harnessed into new opportunities for monetization?
  • Moderator Vanita Kohli Khandekar - Media Specialist & Author, Business Standard
  • Speaker Ladislav Bartos - VP of Product - APAC, DAZN
  • Speaker Rachelle Peterson - Global Director Commercial Distribution, CNN
  • Speaker Christophe Hochart - Founder & CEO, OONA
  • Harnessing statistical analysis for the identification of control variables that directly impact TV viewing habits
  • Is access to viewer data and analytics key to harnessing growth strategies?
  • How can you deliver the right content to the right audience based on targeting and data analytics to deliver richer and more engaging features?
  • How can PayTV rating models help operators identify the most profitable channels to achieve optimal advertising revenue?
  • How can advertisers aggregate viewing communities and what are the e-commerce possibilities?
12:25 - 12:45 20 mins
Presentation: Measuring the right OTT factors – a comparative study and learning from performance of ‘hyper scale’ Indian OTT players
  • Speaker Nagu Gopalakrishnan - Director & Principal Consultant - Automation and QoE Solutions, TATA Elxsi
12:45 - 13:05 20 mins
Info
Online Video Viewing Habits in Indonesia – Highlights of Pioneer Consulting Asia’s Primary Research
  • Speaker David Ratner - Digital Specialist, Pioneer Consulting Asia
  • Growth in mobile video usage between 2018 and 2019 by different age groups
  • How much time are Indonesians spending watching video on mobile devices
  • What are the most popular video applications overall
  • What are the most popular SVOD services in Indonesia
13:05 - 14:05 60 mins
Lunch
14:05 - 14:50 45 mins
Info
Panel: What will the video industry look like in the convergence of service provider offerings?
  • Moderator David Ratner - Digital Specialist, Pioneer Consulting Asia
  • Speaker Henri Setiawan - Head of Digital IOT Delivery and AI, Telkom Indonesia
  • Speaker Lam Swee Kim - Chief Marketing Officer, Dimsum
  • Speaker Akash Tyagi - Head of Product Management, Dish TV India limited
  • A look into the future of a consolidated media landscape.
  • What will the convergence of media and telco players look like?
  • What does the current proliferation of players mean for new market entrants?
14:50 - 15:10 20 mins
Presentation: Convergence – OVO a case study of a purpose-built Media-Telco
  • Speaker Matt Jones - CEO, OVO
15:10 - 15:40 30 mins
Fireside Chat: How to succeed in the Attention Economy - How can Artificial Intelligence & Machine Learning drive engagement and content monetization?
  • Moderator Karen Cheah - Contributing Editor and Journalist, Singapore
  • Speaker Matt Jones - CEO, OVO
15:40 - 15:50 10 mins
Info
Chairperson's Closing Remarks: Existential deliberations: the future of the APAC video ecosystem

Is there a viable future for PayTV and Broadcasters?

  • Future proofing with innovative strategies and technology
  • How can operators overcome socio-cultural, geographical and economic impacts for greater opportunities?
15:50 - 16:50 60 mins
End of Video Exchange Asia 2019