Video Exchange Streaming is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Dec 03
Show Filter
09:00 - 09:05 5 mins
Informa Tech Welcome
09:05 - 09:10 5 mins
Chairperson Welcome
09:10 - 09:30 20 mins
Analyst Industry Update
09:30 - 10:15 45 mins
Info
Keynote Panel: Where does the power lie in the industry? Captivating Content, Innovative Platforms and Next-Gen Technology
  • If Amazon and Netflix own the creation of content whilst Apple and Google, own devices for consumption, how do those different perspectives balance out?
  • Power balance between device owners and content owners and competing business models
  • What’s the game-changing distinction between pure service providers and combined services?
10:15 - 11:00 45 mins
Info
Keynote Panel: BritBox, Salto, LOVEStv… defining new partnerships
  • How is Content the driving force behind new business models between FTA Public Broadcasters and Commercial Broadcasters?
  • How do these alliances affect these Broadcasters’ traditional linear offerings?
  • When will the cost of fixed linear distribution outweigh the revenues through advertising?
  • How will costs of technology implicate existing business strategies?
11:00 - 11:45 45 mins
Networking Break
11:45 - 12:30 45 mins
Info
Keynote Panel: How are ‘Brands’ going D2C and what does that mean for Broadcasters, OTTs and Telcos?
  • Where do broadcasters, OTTs and Telcos fit into the equation?
  • Envisaging how broadcasters can leverage their existing content
  • Social Media and distribution
  • How are brands building successful media businesses and what does this mean for rights holders?
12:30 - 13:15 45 mins
Info
Keynote Fireside Chat: And they all lived happily ever after…
  • The compromise and collaboration in a successful partnership
  • Untangling the pain-points of integration partnerships and understanding point of view
  • Tangible and strategic pointers on executing successful service integrations
  • Understanding the power balance of a partnership, the gives and the takes
  • A road map from seamless service integration to bundling and marketing
13:15 - 14:15 60 mins
Lunch
14:15 - 15:00 45 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Panel: Connecting the dots between Social Media and FTA in growing an audience
  • What’s the best distribution strategy for reaching consumers everywhere?
  • The fight for rights – how access to audience may come to define premium sports rights
  • What lessons in distribution can be learnt from the FA Cup’s return to FTA?
  • The economics and numbers behind partnerships with Social Media firms
14:15 - 14:45 30 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Fireside Chat: What can Data, Artificial Intelligence and Machine Learning do in delivering hyper-personalised consumer experiences?
  • Understanding what makes customers churn and what broadcasters and service providers can do about it
  • Building enhanced ad-based business models with data
  • How can operators continue customer journeys based on online transactions?
  • How will GDPR implicate processes?
14:45 - 15:15 30 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Fireside Chat: Innovation in Advertising and Personalisation
  • Interactivity with Advertising, the benefits and the pitfalls
  • The possibilities of customisable advertising
  • The links between Content, Addressable Advertising and Content Discovery in the Common Identity Challenge
  • Continuing the customer journey through OTT and TV
15:00 - 15:45 45 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Panel: Different States of Growth: Profiting from Scale
  • Levelling the balance between access to mass audiences and revenue conversion.
  • Beyond mass audience growth, looking at the balance between AVOD and SVOD services for monetisation
  • Bundling and unbundling for profit
  • The future of interactions and the changing nature of relationships between telcos, OTTs and broadcasters
  • Exploring niche content verticals as a strategy for growth and scalability
  • Assessing states of growth, subscribers and long-term longevity
15:15 - 15:45 30 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Fireside Chat: Learning from recent broadcaster experiments with immersive and engaging experiences
  • Analysing the latest experiments in AR/VR for live events
  • Delivering an ‘experience’ alongside ‘content’
  • The impact of 5G on live event features
  • extra capabilities in those networks to deliver more opportunities for interactivity in 360-degree video & immersive content.
15:45 - 16:30 45 mins
At the intersection of Content and User Experience
Afternoon Networking Break
15:45 - 16:30 45 mins
At the intersection of Product and Technology Strategy
Afternoon Networking Break
16:30 - 16:50 20 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Fireside Chat: Content for Contextual Environments
  • A content strategy that invites scalability
  • What types of content do people watch when they are commuting?
  • What content do people watch more of on their phones?
  • Understanding the content desires of the consumer from the context of their home
16:30 - 17:00 30 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Fireside Chat: Building an OTT service that is better than Broadcast
  • Have we reached a new era of entertainment?
  • With the growth in streaming how can service providers make the experience for OTT better than that in Linear
  • Ensuring the service follows the consumer on whatever device they want to watch on whether that’s Online, offline, in the kitchen, in the car
  • Building brand new customer services workflows
16:50 - 17:10 20 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Fireside Chat: The Art of Being Multi-Lingual for a Segmented Audience Landscape
  • Adapting tone of voice for different audiences and delivering personalised recommendation campaigns
  • Content discovery and platform enhancements
  • Understanding, predicting and mitigating churn
17:00 - 17:20 20 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Fireside Chat: On the uptake of new formats
  • In the uptake of devices - does the consumer understand the different types of formats available to them?
  • To what extent does audio format have on UX?
  • Ultra HD Forum, 4K & 8K, what do they imply – does it make a difference?
  • Can human vision provide clarity?
  • How do operators deliver better services, with the improvement in the video and audio quality?
17:10 - 17:30 20 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Fireside Chat: Striking the balance between investment in content and investment in technology
  • Weighing up the balance of investment between content acquisition and service innovation
  • What’s more important in the relative spending between Content or UX?
17:30 - 20:30 180 mins
Networking Drinks Reception & Video Tech Awards
09:00 - 09:05
Informa Tech Welcome

Informa Tech Welcome

More
09:05 - 09:10
Chairperson Welcome

Chairperson Welcome

More
09:10 - 09:30

Analyst Industry Update

More
09:30 - 10:15
Info

Keynote Panel: Where does the power lie in the industry? Captivating Content, Innovative Platforms and Next-Gen Technology

  • If Amazon and Netflix own the creation of content whilst Apple and Google, own devices for consumption, how do those different perspectives balance out?
  • Power balance between device owners and content owners and competing business models
  • What’s the game-changing distinction between pure service providers and combined services?
More
10:15 - 11:00
Info

Keynote Panel: BritBox, Salto, LOVEStv… defining new partnerships

  • How is Content the driving force behind new business models between FTA Public Broadcasters and Commercial Broadcasters?
  • How do these alliances affect these Broadcasters’ traditional linear offerings?
  • When will the cost of fixed linear distribution outweigh the revenues through advertising?
  • How will costs of technology implicate existing business strategies?
More
11:00 - 11:45

Networking Break

More
11:45 - 12:30
Info

Keynote Panel: How are ‘Brands’ going D2C and what does that mean for Broadcasters, OTTs and Telcos?

  • Where do broadcasters, OTTs and Telcos fit into the equation?
  • Envisaging how broadcasters can leverage their existing content
  • Social Media and distribution
  • How are brands building successful media businesses and what does this mean for rights holders?
More
12:30 - 13:15
Info

Keynote Fireside Chat: And they all lived happily ever after…

  • The compromise and collaboration in a successful partnership
  • Untangling the pain-points of integration partnerships and understanding point of view
  • Tangible and strategic pointers on executing successful service integrations
  • Understanding the power balance of a partnership, the gives and the takes
  • A road map from seamless service integration to bundling and marketing
More
13:15 - 14:15

Lunch

More
Showing of Streams
17:30 - 20:30

Networking Drinks Reception & Video Tech Awards

More