Video Exchange Streaming is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Dec 04
Show Filter
09:00 - 09:10 10 mins
Chairperson's Welcome
09:10 - 09:55 45 mins
Info
Keynote Panel: At the turn of the decade… growth, scale, longevity
  • What does it mean to be a PayTV Operator, OTT or Telco in the current climate?
  • Who is going to be the player flexible enough to move into new territories and quickly?
  • Finding the business model with the right mix of features that ensures scalability
  • Understanding the content strategies and business models that enable services to travel across borders
09:55 - 10:40 45 mins
Info
Keynote Panel: “Who controls the UX, controls the audience”
  • Do operators need control of UX?
  • Third party platform integrations and content discovery
  • Being Active Curators of User Experience or Partnering up?
  • Understanding the control and balance between platforms and OTTs
10:40 - 11:25 45 mins
Morning Networking Break
11:25 - 11:55 30 mins
Info
Keynote Fireside Chat: How Automation, Machine Learning and Artificial Intelligence is revolutionising different parts of the value chain
  • What do the possibilities of an integrated AI & ML mean for Content and Programming?
  • How do you combine the capabilities of Automation, ML and AI into an experience that is meaningful to the consumer?
  • Placing Automation, ML & AI on the roadmap, where does it come into play?
11:55 - 12:40 45 mins
Info
Keynote Panel: Agile Teams and the Future Roadmap
  • How will the changing nature of traditional OTTs, Broadcasters and Telcos affect these converging entities?
  • Is it profitable for telcos to keep offering bundles or does it make sense for them to launch their own platforms?
  • Are all PayTVs going to become OTTs on the roadmap?
  • How will content acquisition change in the next age?
12:40 - 13:40 60 mins
Lunch
13:40 - 14:25 45 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Panel: How do we keep people engaged in content through user experience?
  • Panellist Damian Pellicone - CEO & Co-Founder, Revry
  • Panellist Mahesh Ramachandra - Chief Product Officer, Azoomee
  • Catering for niche audiences with different needs
  • Multiverse Video Content
  • Interactivity capabilities to compliment specific content verticals
  • Cross between UX and Content Technology challenges
13:40 - 14:25 45 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Panel: Live Events – How Sports and Major Events are Catalysing Innovative Distribution Methods
  • How are operators dealing with the shift from traditional broadcast viewing to individual viewing?
  • Understanding change in consumption habits whilst ensuring excellent QoS
  • The evolution of broadcast tech
  • Finding the best way to scale networks for major events and adaptive streaming strategies
14:25 - 14:50 25 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Vodafone Spain: ‘On integrated partnerships’
  • Speaker Ignacio Garcia-Legaz - TV Director, Vodafone Spain
  • From commercial and content partnerships to UX and UI
  • Delivering unprecedented customer experience
  • Integrating content and product strategy
14:25 - 14:55 30 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Fireside Chat: The Optimisation of networks and the evolution of distribution with 5G
  • Speaker Matt Stagg - Director of Mobile Strategy at BT Sport, Head of Media & Entertainment Technology, BT Sports
  • How can 5G enable the effective distribution for content for consumers on the move?
  • Are there still more operators can get from 4G networks?
  • What implication does 5G have for broadcasters?
  • Could internet TV become a broadcast medium again with 5G?
  • Ensuring network and network stability and seamless operational capability
14:50 - 15:10 20 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Fireside Chat: The role of voice in streaming media
  • Speaker Hugh Westbrook - Senior Product Owner, Sky
  • New devices and digital disruption in voice
  • Types of content that warrant voice activation
  • Learning from the music streaming giants
  • Interoperability in the Smart Home
14:55 - 15:25 30 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Fireside Chat: Securing Content Across Boarders, Time Zones and Large Scale Events
  • Security and content protection across the diversity of devices.
  • Protecting expensive rights at large scale events
  • In moving from satellite to IP, how can broadcasters mitigate security risks?
  • The impact of different broadcast times and show releases on piracy
15:10 - 15:25 15 mins
At the intersection of Content and User Experience
Fireside Chat: Interactivity, e-sports and social sharing
15:25 - 15:55 30 mins
At the intersection of Content and User Experience
Afternoon Networking Break
15:25 - 15:55 30 mins
At the intersection of Product and Technology Strategy
Afternoon Networking Break
15:55 - 16:40 45 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Panel: When will the SVOD stacking consumer start considering a clear-out?
  • Is expecting the consumer to choose new subscriptions for multiple unique services a sustainable supposition?
  • With the rise of ‘self-bundling’, assessing how consumers behave against bundling packages and impact on ARPU
  • How will the d2c revolution upset the economics and pricing points of bundles?
  • How should operators ensure their distribution and pricing strategies can adjust to a post-mature SVOD market?
  • Thriving in the overlap and finding the subscription sweet spot
15:55 - 16:20 25 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Fireside Chat: Launching Portugal’s OTT service, delivering an OTT proposition across multiple devices
  • Speaker Fernando Oliveira - Head of OTT Mobile Development and Product, NOS Portugal
  • Dealing with the diversity of different services and harmonising the distribution of content across devices.
  • How can we move from Mobile OTT to TV OTT?
  • Developing an affordable and quality service
  • Will there soon be one method for delivering to mobile, to a set top box, another, to a console?
16:20 - 17:10 50 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Panel: From Multicast to Unicast
  • Speaker Marcin Ratkiewicz - Director for TV and Consumer Devices, Orange Polska
  • Exploring trials in IPTV multicast technology
  • When and how should operators introduce unicast and OTT?
  • How long is it profitable to keep maintaining IPTV?
  • How can operators make the migration in cost effective way?
  • Scalability and latency in live streaming
16:40 - 17:30 50 mins
Info
At the intersection of Content and User Experience
Panel: Evaluating the merits of AVOD, TVOD and SVOD and what this means for content acquisition
  • Diversifying revenue streams
  • How are platforms selling their product in innovative new ways?
  • How do advertising and transactional business models affect content acquisition?
  • Taking the holistic view between ads and subscription services
  • More points of access, cost of subscriptions lowering due to at one point they can make the same with ad funded and sub funded at that point becomes choice of consumer.
  • Online services with channels are the fastest growing area of paid online video

 

17:10 - 17:30 20 mins
Info
At the intersection of Product and Technology Strategy
Fireside Chat: Is Streaming Killing the Environment and Draining your Wallet?
  • If cooling data centres make up 2% of global electricity use, what can we be doing to make streaming more sustainable?
  • Could circular economy concepts reduce the impact of streaming?
  • How could sustainable streaming strategies affect cost bases
17:30 - 18:30 60 mins
End of Video Exchange Streaming 2019
09:00 - 09:10

Chairperson's Welcome

More
09:10 - 09:55
Info

Keynote Panel: At the turn of the decade… growth, scale, longevity

  • What does it mean to be a PayTV Operator, OTT or Telco in the current climate?
  • Who is going to be the player flexible enough to move into new territories and quickly?
  • Finding the business model with the right mix of features that ensures scalability
  • Understanding the content strategies and business models that enable services to travel across borders
More
09:55 - 10:40
Info

Keynote Panel: “Who controls the UX, controls the audience”

  • Do operators need control of UX?
  • Third party platform integrations and content discovery
  • Being Active Curators of User Experience or Partnering up?
  • Understanding the control and balance between platforms and OTTs
More
10:40 - 11:25

Morning Networking Break

More
11:25 - 11:55
Info

Keynote Fireside Chat: How Automation, Machine Learning and Artificial Intelligence is revolutionising different parts of the value chain

  • What do the possibilities of an integrated AI & ML mean for Content and Programming?
  • How do you combine the capabilities of Automation, ML and AI into an experience that is meaningful to the consumer?
  • Placing Automation, ML & AI on the roadmap, where does it come into play?
More
11:55 - 12:40
Info

Keynote Panel: Agile Teams and the Future Roadmap

  • How will the changing nature of traditional OTTs, Broadcasters and Telcos affect these converging entities?
  • Is it profitable for telcos to keep offering bundles or does it make sense for them to launch their own platforms?
  • Are all PayTVs going to become OTTs on the roadmap?
  • How will content acquisition change in the next age?
More
12:40 - 13:40

Lunch

More
Showing of Streams
17:30 - 18:30

End of Video Exchange Streaming 2019

More