5G Core Summit is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 24
Show Filter
Showing of Streams
11:00 - 11:40

Coffee & VIP Speed Networking

More
Showing of Streams
12:55 - 13:50

Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Product Demonstrations

More
Showing of Streams
15:10 - 16:00

Coffee, Networking & Exhibition Visit

More
Showing of Streams
17:25 - 19:25

Cocktail Reception

More
09:00 - 09:05 5 mins
KEYNOTES
Chairperson’s Opening Remarks
  • Thomas Magedanz - Head of NGNI, Fraunhofer Fokus
09:05 - 09:25 20 mins
Info
KEYNOTES
Host Operator Partner Opening Address: The Industry Requirements for 5G & Accelerating 5G Deployments
  • Enrique Blanco - Global CTIO, Telefónica
  • What are the deployment plans of the enterprise sector?
  • Defining their pain points
  • The drivers for 5G uptake
  • Indentifying and overcoming key barriers to 5G adoption
09:25 - 09:45 20 mins
Info
KEYNOTES
Sponsored Keynote: Building a Fully Connected and Intelligent World with 5G Core
  • Enabling industry using 5G technology
  • What 5G Core will look like
  • Differentiated service support
09:45 - 10:00 15 mins
KEYNOTES
Fireside Chat: Digitizing the Core: Realizing Potential While Dealing With Hype
  • Moderator Thomas Magedanz - Head of NGNI, Fraunhofer Fokus
  • Yogesh Malik - Group CTO, VEON
10:00 - 10:20 20 mins
Info
KEYNOTES
Keynote: Cloud Native 5G Core: Industry Claims vs. Reality
  • Franz Seiser - Vice President, Core Network & PaaS and Infrastructure Cloud, Deutsche Telekom
  • Why cloud native 5G core – what are expected benefits?
  • Key challenges to go cloud native; how may we overcome them?
  • Learnings from current hands-on activities
10:20 - 10:40 20 mins
KEYNOTES
Keynote: Creating a 5G Digital Business Platform
  • Lucy Lombardi - Senior Vice President, Digital & Ecosystem Innovation, Telecom Italia
10:40 - 11:00 20 mins
Info
KEYNOTES
Keynote: Challenges and Solutions in Securing a Cloud Native, Service Based Architecture Driven 5G Core
  • Tom Walker - Consulting System Engineer Manager, Fortinet

In general, it is understood that the role of security has to play in 5G is very different to the one done today in 4G infrastructure.

Specifically for 5G Core, the introduction of Service-Based Architecture (SBA) and cloud native technology, changes the role of security in that environment and introduces some operational and implementation challenges in securing the 5G core and its services. The session will briefly introduce the security changes, challenges and possible solutions that 5G core implementations bring.

11:00 - 11:40 40 mins
Coffee & VIP Speed Networking
11:40 - 12:00 20 mins
KEYNOTES
Keynote: Building a Future Proof Network Architecture Development Strategy
  • Paul Ceely - Managing Director, Network Strategy, BT
12:00 - 12:20 20 mins
Info
KEYNOTES
Keynote: Introducing the First Mobile Game Streaming Platform Across 5G
  • Vesa Jutila - Co-Founder and CCO, Hatch Entertainment
  • Satisfying the mass gaming market
  • Stream over 100+ games
  • The customer benefits
  • Social gaming like never before
  • Our business model and who we work with 
12:20 - 12:35 15 mins
Info
KEYNOTES
The Journey Towards 5G Core Network: Challenges and Advantages Driven by NFV
  • Valery Barai - Head of Core and Service Network (CSN), Velcom
  • About velcom, A1 Belarus
  • Main drivers for modernization
  • NFV Based Unified Approach
  • Future Plans
12:35 - 12:55 20 mins
Info
KEYNOTES
Fireside Chat: Facilitating Massive IoT and Digital Transformation Using 5G Technology
  • Moderator Thomas Magedanz - Head of NGNI, Fraunhofer Fokus
  • Tom Walker - Consulting System Engineer Manager, Fortinet
  • Reducing setup of production lines and inventories
  • Bolstering productivity and increasing resource efficiency
  • Facilitating predictive maintenance of factory machines
  • Zero-touch operations
12:55 - 13:50 55 mins
Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Product Demonstrations
13:50 - 14:10 20 mins
Info
DRIVING DIGITAL TRANSFORMATION USING 5G
Industry Use Case: Enhancing Factory Production Process Using 5G Technology
  • Best practice: Applying industrial 5G
  • How can 5G be integrated with industry?
14:10 - 14:30 20 mins
DRIVING DIGITAL TRANSFORMATION USING 5G
Journey for Packet Core Evolution to 5G
  • Youcef Salem Atia - Acting Director of Packet Core, du
14:30 - 14:50 20 mins
Info
DRIVING DIGITAL TRANSFORMATION USING 5G
UHD Video Case Study: 5G Enabling Video Service Innovation
  • What new opportunities does 5G bring to the live broadcast industry
  • What are the opportunities and challenges of 5G enabled VR
14:50 - 15:10 20 mins
Info
DRIVING DIGITAL TRANSFORMATION USING 5G
From Trials to Deployment: 5G Pilot Amsterdam
  • 5G PPP Trials Roadmap UEFA EURO2020
  • 3.5 GHz in Amsterdam
  • 5G Fieldlab Amsterdam
  • Use cases: Fan Experience and Crowd Control
  • 5G for citizens
15:10 - 16:00 50 mins
Coffee, Networking & Exhibition Visit
16:00 - 16:20 20 mins
Info
EDGE CLOUDS & NETWORK SLICING
International MEC Use Case
  • Smart Campus: Easy mobile office, campus security guarantees
  • Enabling Cloud AR/VR innovation
  • Intelligent manufacturing: Enhancing factory production processes
  • Autonomous driving under extreme conditions
16:20 - 16:40 20 mins
Info
EDGE CLOUDS & NETWORK SLICING
ETSI 5G PoC Program on Autonomics in Orchestration, Management & Slice-Control
  • Muslim Elkotob - Principal Solutions Architect, Vodafone and Member of TC INT Working Group
  • About ETSI Core Network and Interoperability Testing Committee (TC INT)
  • Business views of the overall ETSI TC INT/AFI WG 5G PoC
  • ETSI GANA Model as Multi-Layer AI Framework for Multi-Layer Autonomic Management & Control
  • Federation of GANA Knowledge Planes for E2E Autonomic (Closed-Loop) Service Assurance of 5G Slices across the various network segments/domains (RAN, MEC, X-Haul, Core Network)
  • QoS Framework for Services delivered within a specific 5G Slice Type: QoS Classes; Prioritization of Slices; and Definitions of QoS Classes and SLAs as inputs to  GANA Knowledge Plane Platforms for Autonomic Service Assurance
16:40 - 17:00 20 mins
Info
EDGE CLOUDS & NETWORK SLICING
Network Slicing in Public and Private 5G Networks
  • Jos Berière - Strategic Business Developer B2B, KPN
  • Examing deployment options
  • Creating separation between for various public and public use cases using network slicing
17:00 - 17:20 20 mins
Info
EDGE CLOUDS & NETWORK SLICING
Lightweight Cloud Slicing: The NECOS Project
  • Luis Miguel Contreras Murillo - Technology Expert at Global CTIO Unit, Telefónica
  • Raquel Lafetá - Researcher, University of Uberlândia, Brazil
  • Lightweight slicing
  • Cloud federation
  • VIM / WIM on demand
17:20 - 17:25 5 mins
EDGE CLOUDS & NETWORK SLICING
Chairperson’s Closing Remarks
17:25 - 19:25 120 mins
Cocktail Reception