5G Core Summit is part of the Informa Tech Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 25
Show Filter
Showing of Streams
10:50 - 11:30

Coffee & VIP Speed Networking

More
Showing of Streams
12:50 - 13:50

Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Exhibition Visit

More
Showing of Streams
15:10 - 16:10

Coffee, Networking & Exhibition Visit

More
Showing of Streams
09:00 - 09:10 10 mins
KEYNOTES
Chairperson’s Opening Remarks
09:10 - 09:30 20 mins
Info
KEYNOTES
Keynote: Overhauling Networks Using Cloudification
  • Neeraj Pandey - Vice President, Network Engineering and Delivery, Vodafone India
  • Why Network Virtualization is not enough
  • Architecture framework of network cloudification
  • Key challenges in network cloudification
09:30 - 09:50 20 mins
Info
KEYNOTES
Keynote: 5G Vision: Towards a Fully Converged Architecture
  • Maria Cuevas - Principal Manager, Mobile Research, BT
  • Fixed mobile convergence – what does it mean to customers and operators?
  • Work in standards towards convergence
  • Architectural vision
09:50 - 10:10 20 mins
Info
KEYNOTES
Keynote: Evolving Telco Cloud for 5G
  • Challenges of Telco Cloud for 5G
  • Cloud native and containerisation
  • Creating an agile Telco Cloud
10:10 - 10:30 20 mins
Info
KEYNOTES
5TONIC Laboratory: A Leading 5G Ecosystem
  • Arturo Azcorra - Vice Chairman, 5TONIC Lab, Chairman, IMDEA Networks and Full Professor at Univeristy Carlos III


  • What is 5TONIC Laboratory
  • Activities at 5TONIC
  • Leading research Projects
  • Services co-development with Vertical Companies
10:30 - 10:50 20 mins
Info
KEYNOTES
Keynote: The 5G Services and Technologies That We Want Achieve
  • Joong-Gunn Park - Head of Core Network R&D, SK Telecom
  • The 5G services of importance to SKT
  • Addressing the various technologies that form part of the 5G ecosystem
  • Recent activities to achieve SKT’s 5G vision
10:50 - 11:30 40 mins
Coffee & VIP Speed Networking
11:30 - 11:50 20 mins
Info
KEYNOTES
5G Network Evolution and the Benefits for Customers
  • Raden Supriadi - Vice President, Core Network Strategy Architecture and Solution, Indosat Ooredoo
  • The role NFV plays
  • 5G Cloudification
  • VoLTE and Vo5G/Von
11:50 - 12:10 20 mins
Info
KEYNOTES
Evolving Cloud Aligned Service Based Architecture
  • Goran Car - Operating Director, Core Network and Service Platforms, Hrvatski Telekom
  • (VNF) vs NFVi (infrastructure) development
  • Challenges that need to be addressed
  • Evolving 4G infrastructure to 5G
  • Supporting control plane function interaction
12:10 - 12:30 20 mins
Info
KEYNOTES
Fireside Chat: Building a Cloud-Based Wireless Service
  • The impact of cloud based OSS/BSS
  • Saving costs with this new wireless digital-native approach
  • Enabling agility by allowing seamless changes in services and billing
12:30 - 12:50 20 mins
Info
KEYNOTES
Keynote: The Journey from 4G EPC to 5G Core
  • Javier Gavilán - Core, Network Platforms and Transport Technology Global Director, Telefonica
  • User plan function to enable packet processing and traffic aggregation to the network edge
  • Access and mobility management function
  • Session management function
12:50 - 13:50 60 mins
Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Exhibition Visit
13:50 - 14:10 20 mins
Info
NETWORK OPERATION & MAINTENANCE
Building an Autonomous Driving Core Network
  • Network autonomy in a 5G era
  • An autonomous, self-driving core enabling faster innovation, better efficiency and superior customer experience
  • The roadmap to an autonomous network
14:10 - 14:30 20 mins
Info
NETWORK OPERATION & MAINTENANCE
Adopting 5G Networking for Innovative Service Provisioning
  • Alexandros Kostopoulos - Lead Researcher, Development Division, O.T.E.
  • The 5G ESSENCE project
  • Addressesing the paradigms of Mobile Edge computing (MEC) and Small Cell-as-a-Service (SCaaS)
  • Describing the overall 5G ESSENCE architecture
  • The technical challenges
  • Potential innovative services for boosting the adoption of 5G networks
14:30 - 14:50 20 mins
Info
NETWORK OPERATION & MAINTENANCE
Core Evolution – From 4G to 5G
  • Andy Yun - Manager, Wireless Core Archichitecture & Strategy, Chief Technology Office, TELUS
  • Evolve 4G distributed Core to 5G - to address key latency use case
  • Consolidated user plane and GiLAN strategy  - evolve to 5G based services chaining
  • 5G Policy evolution – one policy for both Wireline and Wireless
14:50 - 15:10 20 mins
Info
NETWORK OPERATION & MAINTENANCE
Implementing an Effective 5G Core Management Strategy
  • Ensuring the 5G core delivers seamless service experience over wireless, fixed or converged networks
  • Transitioning to a 5G Core
  • Interworking 4G with 5G
  • Ensuring upward and downward scalability
  • Reducig system interaction by consolidating capabilities
15:10 - 16:10 60 mins
Coffee, Networking & Exhibition Visit
16:10 - 16:40 30 mins
Info
IMS VOICE AND THE ROAD TO VO5G
Panel Discussion: The Roadmap to Vo5G via a Strong IMS and VoLTE Base
  • The importance of IMS in accelerating the commercial use of VoLTE as we move towards Vo5G
  • IMS voice via 5GC
  • IMS voice via EPC
  • CS voice via MSC
16:40 - 17:00 20 mins
Info
IMS VOICE AND THE ROAD TO VO5G
5G-Orientated Voice Evolution
  • Dealing with the challenges associated with the long-term co-existence of CS and VoLTE/Vo5G
  • Evolving voice systems to be an efficient, agile 'Single Voice Core' solution
17:00 - 17:20 20 mins
Info
IMS VOICE AND THE ROAD TO VO5G
Regulatory Measures & Standardization Perspective Tackling 5G Market
  • Mohamed Ramadan Shafek - Senior Engineer, Technical and Strategic Planning Telecom Services and Planning, Directorate – Operations Vice Presidency, Egyptian National Telecom Regulatory Authority
  • Regulatory vision for the 5G market
  • Voice over LTE and 5G (IMS deployment)
  • Navigating the standards minefield with respect to 5G core
  • 5G use cases
  • Regulatory challenges with a focus on 5G core aspects
  • Regulatory mission for deploying future services
17:20 - 17:40 20 mins
Info
IMS VOICE AND THE ROAD TO VO5G
Ensuring IMS Readiness at the 5G Era
  • Innovating voice services

    Best practice: Evolving to Vo5G 

17:40 - 18:00 20 mins
IMS VOICE AND THE ROAD TO VO5G
5G Signalling Evolution