Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:20 09:30 (10 mins)

Visions for Africa Keynotes

Welcome

09:30 09:50 (20 mins)

Visions for Africa Keynotes

Who are the real architects of Africa’s digital future?

09:50 10:30 (40 mins)

Visions for Africa Keynotes

How is digital disruption dislodging established business models and creating new opportunities for African start-ups and tech entrepreneurs?

  • Exploring new opportunities in an age of digital disruption
  • Disrupt or be disrupted? Successfully navigating digital transformation and positioning your organisation for growth
  • The critical importance of entrepreneurship in fuelling Africa’s digital economy
  • What can start-ups offer large corporates and vice versa?
  • What opportunities does Africa’s informal economy offer tech entrepreneurs?

10:30 11:10 (40 mins)

Visions for Africa Keynotes

How is the MNO role evolving in response to a rapidly shifting digital landscape?

  • Aligning operating models with new commercial realities
  • Innovating the telco business model to succeed in digital Africa
  • Exploring new opportunities in adjacent markets
  • Identifying and developing new revenue streams
  • New partnerships: Why? Who? How?
  • Building new organisational cultures to support new capabilities

11:10 11:20 (10 mins)

Visions for Africa Keynotes

Close of Visions for Africa Keynotes day three

10:40 10:50 (10 mins)

AHUB

Welcome to day three

10:50 11:10 (20 mins)

AHUB

Empowering the architects of Africa’s digital future: fuelling innovation, creativity and entrepreneurship

  • The role of large corporates in supporting African tech entrepreneurs
  • Success stories to date: developing a blueprint for future collaboration
  • Measures being taken to close Africa’s digital skills gap
  • Providing tools and resources to help start-ups to scale up
  • How are ICT4D initiatives creating new opportunities for tech start-ups and SMEs?

11:10 11:30 (20 mins)

AHUB

What do corporates need to do to get involved in the innovation markets to support entrepreneurs?

The corporate markets hold the keys to the kingdom in emerging markets. They are resourced in an un-resourced market, they have access to market when getting market access is difficult and expensive. Our markets are lifting slowly and corporates are not engaging in a material way. The only measure of success of the innovation markets, transactional volumes, has not shifted in the last ten years. What do they need to do differently to engage the innovation markets?

  • Keith Jones - Cofounder, SW7

11:30 12:00 (30 mins)

AHUB

How are large corporates and tech leaders supporting African start-ups and stimulating the development of Africa’s tech start-up ecosystem?

  • The role of large corporates in supporting African tech entrepreneurs
  • Success stories to date: developing a blueprint for future collaboration
  • Measures being taken to close Africa’s digital skills gap
  • Providing tools and resources to help start-ups to scale up
  • How are ICT4D initiatives creating new opportunities for tech start-ups and SMEs?

12:00 12:30 (30 mins)

AHUB

When innovation and entrepreneurship meets scale and reach: why should tech start-ups partner with African mobile network operators?

  • Pinpointing synergies: what’s in it for who?
  • What does start-up and mobile operator collaboration look like?
  • Key elements of a successful partnership
  • Getting off to a good start: how should start-ups engage mobile operators?

12:30 14:00 (90 mins)

AHUB

Lunch break

14:00 14:30 (30 mins)

AHUB

AHUB Start-Up Academy: Creating a launch pad for success: putting together a winning team to grow your start-up

14:30 15:00 (30 mins)

AHUB

AHUB Start-Up Academy: Amplifying your value proposition: media engagement tips and tricks for African tech start-ups

15:00 15:40 (40 mins)

AHUB

Digital skills, resources and tools: equipping the next generation of African entrepreneurs to realise the Africa 4.0 vision

  • Boosting digital literacy levels in Sub-Saharan Africa
  • Are African education systems up to the challenge of delivering a digital workforce?
  • Developing a culture of innovation and entrepreneurship through education institutions
  • Nurturing emerging tech entrepreneurs from school to first start-up

15:40 15:50 (10 mins)

AHUB

Close of AHUB 2017

11:30 12:10 (40 mins)

SDN & NFV Conference

Panel Discussion: Accelerating the development of new services to market via SDN & NFV

  • Understanding the impact SDN and NFV has on customer services
  • How are the needs of your customers changing?
  • How can SDN and NFV help you to develop new services faster
  • Case Study: Service deployment on a virtualised network

12:10 12:30 (20 mins)

SDN & NFV Conference

Service Monetization: How can virtualising your network open up new revenue streams?

  • The OTT threat: How can virtualisation help operators overcome the risk posed by OTT providers?
  • New services that can be run on a virtualised network that drive revenues back to the operators
  • Launching new services faster on a virtualised network
  • Improvements in service assurance on a virtualised network

12:30 12:50 (20 mins)

SDN & NFV Conference

SDN and NFV for enterprise applications

  • How can virtualisation help businesses that are going through the digital transformation?
  • The role of cloud and datacentres
  • What are the key enterprise applications that can benefit from virtualisation?
  • Why are enterprises delaying virtualisation?

12:50 14:00 (70 mins)

SDN & NFV Conference

Lunch and close of SDN & NFV Conference day three

14:00 17:00 (180 mins)

SDN & NFV Conference

Visit the SDN & NFV PoC Zone on the show floor for live demos

12:00 12:10 (10 mins)

Connectivity Stage

Welcome and Introduction

12:10 12:50 (40 mins)

Connectivity Stage

Managing Operations in the Cloud

  • How is it being deployed in Africa?
  • Best practice in cost efficiency and reducing time to market

12:50 13:50 (60 mins)

Connectivity Stage

Moving Network Function into Data Centres vs Keeping on Premises

  • Remaining relevant to take your piece of the pie
  • How does SDN stack up against NFV deployment?

13:30 13:35 (5 mins)

Connectivity Stage

Close of Connectivity Stage

12:00 12:10 (10 mins)

Connecting Africa

Chairman's Welcome

  • Nomonde Gongxeka - Independent Researcher, South African Commuications Forum

12:10 13:00 (50 mins)

Connecting Africa

Strategies for Connecting the Unconnected

  • Moderator Nomonde Gongxeka - Independent Researcher, South African Commuications Forum
  • Tim Genders - Development Executive, Project Isizwe
  • Suraya Hamdulay - Executive Head: Group Sustainability, Vodacom

13:00 14:00 (60 mins)

Connecting Africa

Connecting Education and Digital Literacy

14:00 14:50 (50 mins)

Connecting Africa

Facilitating Education Around Being Newly Connected

  • Moderator Nomonde Gongxeka - Independent Researcher, South African Commuications Forum

14:50 14:55 (5 mins)

Connecting Africa

Chairman's Closing Remarks & Close of Connecting Africa 2017

  • Nomonde Gongxeka - Independent Researcher, South African Commuications Forum

12:00 12:10 (10 mins)

TV Connect Africa

Chairman's Welcome

12:10 12:30 (20 mins)

TV Connect Africa

Case Study: Launching OTT Video Services in Sub Saharan Africa

  • Finding opportunity in the way people consume and enjoy content
  • Meeting the needs of increasingly connected viewers
  • Delivering premium content at a price everyone can afford
  • Andre de Wet - Head of Africa, iflix

12:30 13:10 (40 mins)

TV Connect Africa

Investing in New Media Services

  • Who is funding these developments and what are they looking for?
  • How should we be thinking about mobile, broadband and IoT when upgrading technologies?
  • How is policy likely to be impacted by industry developments
  • How and when should I update my VoD platform?
  • Ensuring you have a workforce capable of delivering on ambitious projects
  • Joseph Hundah - CEO, Econet Media
  • Andre de Wet - Head of Africa, iflix

13:10 13:50 (40 mins)

TV Connect Africa

How do we Reduce Barriers of Entry for Talent in Media?

  • Providing new opportunities for content creators to get discovered
  • The rise of user generated content to complement commissioned programming
  • The impact of Youtube / Facebook live / Instagram in sharing local stories
  • How are the new generation of content creators building local audiences?
  • How is the music and film industries facing up to the challenges of full digitalisation?
  • Moderator Biola Alabi - Managing Partner, Biola Alabi Media Limited
  • Claude Grunitzky - Founder & CEO, TRUE Africa
  • Emma Kaye - CEO, Bozza Media
  • Thabiet Allie - COO, TurnUp Music

13:50 14:10 (20 mins)

TV Connect Africa

Content Distribution at Home and Abroad

  • Giving Africans a voice to portray true Africa to the rest of the world
  • Exporting African content in the digital age
  • Meeting the demands of the diaspora
  • How are music artists making sure they’re getting seen?

14:10 14:20 (10 mins)

TV Connect Africa

Chairman's Closing Remarks & Close of TV Connect Africa 2017

14:00 15:00 (60 mins)

SDN & NFV PoC Zone

SDN & NFV PoC Demo One

15:00 16:00 (60 mins)

SDN & NFV PoC Zone

SDN & NFV PoC Demo Two

16:00 17:00 (60 mins)

SDN & NFV PoC Zone

SDN & NFV PoC Demo Three