Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:20 (20 mins)

Main agenda

Chairperson’s opening remarks

  • Guy Redmill, Managing Director , Redmill Communications, UK

09:20 09:40 (20 mins)

Main agenda

IMS: The last telco grade architecture

  • Does CapEx investment mean that telcos must follow the IMS paradigm
  • Is there any alternative to 3GPP/GSMA IMS architecture?
  • What challenges does the fragmented device market pose to operators?
  • Strategies for taking a virtualised IMS solution to market

09:40 10:00 (20 mins)

Main agenda

Examining the commercial impact of virtualised IMS

  • Justifying IMS internally and creating commercial success
  • Unifying expectations and deliverables in a commercial rollout
  • As virtualization rolls out how will IMS enabled services be impacted?

10:00 10:40 (40 mins)

Main agenda

PANEL DISCUSSION: What’s next in the development and deployment of IMS?

  • Mapping the evolution of 4G networks across the globe
  • Mapping the evolution of IMS networks and services across the globe
  • How is IMS evolving in tandem with the global network footprint?
  • How has the EVS codec affected IMS implementations?
  • How is developing the IMS interconnection at the domestic and international level?
  • Guy Redmill, Managing Director , Redmill Communications, UK
  • Dario Betti, Director Product Development and Services , MTS
  • Andrzej Korzeniowski, Core Network Technology Strategy, Millicom

10:40 11:40 (60 mins)

Main agenda

Coffee & VIP Speed Networking

Contact Adelaide.Mendes@knect365.com for more information

11:40 12:00 (20 mins)

Main agenda

Implementing an agile, robust and secure virtualised IMS

  • Ensure QoE for services such as volte that are running over an IMS network
  • Deliver high performance and reliability in the control plane
  • Can Virtualization simplify IMS?
  • Wooyong Choi, Head of IMS development , SK Telecom

12:00 12:20 (20 mins)

Main agenda

Telecom Cloud Based Multi-Tenancy IMS Commercial Deployment in South America

  • Leading multi-tenancy Solution
  • Mature FMC solution with Excellent Compatibility
  • Sufficient Cloud Deployment Experience on UNICA and TECS
  • Liu Wei, IMS Chief Architect, ZTE

12:20 13:00 (40 mins)

Main agenda

PANEL DISCUSSION: How is IMS changing with NFV?

  • Are the benefits and features still the same?
  • What is the impact of multi-vendor solutions in a virtualised environment?  
  • Will the proliferation of open source components significantly impact operators’ IMS delivery?
  • Guy Redmill, Managing Director , Redmill Communications, UK
  • Johanna Adam Macgill, Principle Voice & MultiMedia Architect , BT
  • Kader Khan, Senior Product Line Manager , EXFO
  • Jan Rijk Vonk, Director Innovation Strategy, KPN

13:00 14:00 (60 mins)

Main agenda

Networking Lunch, Hosted Lunch Tables & Product Demonstrations

Pre-register to join our expert speakers for a networking lunch. An extended lunch with tables being hosted by industry leaders allows you to spend valuable time with key decision makers in an informal setting 

Spaces are limited to 10 people per table so make sure you sign up!

14:00 14:20 (20 mins)

Main agenda

IMS Real Time Applications Customer Case Studies


  • What real time services are Service provides deploying onto IMS
  • How are current 2G/3G investments impacting
  • Relevance of real time applications to changing consumer behaviour
  • The DevOps Service Provider

  • Chris Haddock, Global Alliances , Opencloud

14:20 14:40 (20 mins)

Main agenda

Delivering a successful, profitable VoWiFi service

  • Are specific market and competitor conditions required?
  • is there a one-size-fits all model for roll-out?
  • Getting the marketing right for your service
  • Which is the role of Int. Carrier for VoWifi service?

14:40 15:20 (40 mins)

Main agenda

PANEL DISCUSSION: VoLTE and VoWiFi roaming – too many competing architectures

  • IMS calling: Who understands what the capability of the receiver is?
  • Streamlining competing architectures
  • Do standards need to be created for interoperability between carriers

Ensuring tighter security and normalized functionality in LTE roaming

  • Guy Redmill, Managing Director , Redmill Communications, UK
  • Vasily Birulin, Director of Technology, CTIO, VimpelCom
  • Anton Schula, Expert Service Architect, A1
  • Babatunde Obasola, Principal Engineer, Mobile Data Services,, O2
  • Cedric Bonnet, Roaming Technical Domain Manager, Orange

15:20 16:00 (40 mins)

Main agenda

Coffee, Networking & Exhibition Visit

16:00 16:20 (20 mins)

Main agenda

Don’t hate the OTT player, hate the game

How OTTs were – and are – regulated to revolutionize traditional telecoms offerings

Which markets still have room for telco competition and what should that competition look like?

Can profitable partnerships ever truly be realised for both parties?

  • John Bebawy, Business Development Director, TELUS

16:20 16:40 (20 mins)

Main agenda

Beyond VoLTE, from VoLTE to Cloud Communications

Voice is no longer the main selling asset so VoLTE brings a possibility to address others

Video is a key component of today’s networks but how to seize its full potential

Why cloud brings a new way to deliver communication assets

  • Sheraz Hafeez, Product Manager - Internet, Data VPN and Managed Services, Wateen Telecom

16:40 17:00 (20 mins)

Main agenda

WiFi calling / WiFi handover: Creating a manageable, secure network where usage can be prioritised

Emergency calls and spectrum allocation use cases

Security pitfalls and challenges

How to convince consumers to pay for the services

Aled Rees, Principle Technical Analyst, EE

  • Aled Rees, Principle Technical Analyst, EE

17:00 17:20 (20 mins)

Main agenda

Is ViLTE really the killer application for IMS?

  • Do operators have the time and resources to innovate?

    Is the market not saturated already?

    Lessons from RCS: What can be done differently in video?

  • Paul Hjul, Director, Crystal Web

17:20 17:30 (10 mins)

Main agenda

Chairperson’s closing remarks

14:00 14:20 (20 mins)

Main agenda

IMS voice communications for the Internet of Things

  • Voice and data communications sent over the IoT for industrial applications
  • Emergency services: An IoT module would sit on top of the IMS allowing traffic to flow through the IMS
  • Leveraging IMS voice communications when quality services are necessary
  • Toshiya Nakakura, Robotics, NTT DOCOMO

14:20 14:40 (20 mins)

Main agenda

IMS network slicing for next generation networks

  • Implement network slices using service provider SDN, NFV and network orchestration
  • Delivering commercial solutions using an SDN Controller to configure network service chains
  • Capitalising on the flexibility inherent in NFV to quickly set up services
  • Should we be creating a network slice for each 5G use case?

14:40 15:20 (40 mins)

Main agenda

PANEL DISCUSSION: How will the core network architecture evolve with 5G?

How will 5G affect the ‘intelligence’ of the network?

IMS as the decision-making engine in 5G: Call hand-offs, customer networking and more

Moving content out of the core to reduce latency and provide a better customer experience

  • In 5G IMS is going to have to do something different. But what?
  • Stephen Sale, Principal Analyst , Analysys Mason
  • Fatih Bastan, Core Network Planning - Product & Architecture Design Expert,, Turkcell
  • Primož Jenko, Mobile Packet Core Technology Specialist, Telekom Slovenije
  • Thomas Mullen, Head of Cyber Response, Telefonica UK

15:20 16:00 (40 mins)

Main agenda

Coffee, Networking & Exhibition Visit

16:00 16:20 (20 mins)

Main agenda

Does the evolution to 5G equal simplified IMS?

  • End-to-end architecture with 5G: What are the 5G architecture principles submitted to 3GPP?
  • Where does IMS fit with new 5G concepts such as network slicing and Mobile Edge Computing?
  • Is there a role for IMS in ensuring end-to-end communications?
  • Fatih Bastan, Core Network Planning - Product & Architecture Design Expert,, Turkcell

16:20 16:40 (20 mins)

Main agenda

IoT requires carriers to provide information services instead of network access

Integrating WSN and IMS to collect IoT data in a multi-angle and multi-parameter way

Providing access to heterogeneous and globally distributed sensor networks in a unified way

How do operate and manage different kinds of sensors and actuators efficiently?

16:40 17:20 (40 mins)

Main agenda

PANEL DISCUSSION: Leveraging IMS and IoT for business and enterprise

  • What are the IoT applications which can sit on the IMS architecture?
  • Connected cars: Can we use the car to provide voice communication?
  • Opportunities for the IMS in different enterprise verticals (finance, healthcare, construction etc.)
  • Stephen Sale, Principal Analyst , Analysys Mason
  • Roland Schott, Project Manager and Architect, Deutsche Telekom
  • Hugo Lenssen, Senior Product Manager Mobile, KPN

17:20 17:30 (10 mins)

Main agenda

Chairperson’s closing remarks

17:30 18:30 (60 mins)

Main agenda

Join us for the networking drinks

Spark new business connections and kick beck with your friends and colleagues to reflect on the day's discussions 

19:00 22:00 (180 mins)

Main agenda

Enter the awards to be in with a chance of attending this VIP ceremony