Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:00 08:45 (45 mins)

Main agenda

Registration and coffee

08:45 09:00 (15 mins)

Main agenda

Conference opening

09:00 09:20 (20 mins)

Main agenda

Keynote: Transforming service providers into digital service providers

  • CSPs' need for agility, flexibility and intelligence
  • Overview of how we are digitally transforming as a telco
  • Future outlook for services evolution in our company, and how we see partnerships supporting us

09:20 10:00 (40 mins)

Main agenda

Panel discussion: What are services partnerships all about today? Definition, domains and development

  • How do we define „managed services“ today? Is the name itself still relevant or should we call it something else?
  • How do operators choose these days what to outsource and what not to outsource?
  • Have services partnerships over the past 10 years delivered on what was promised?
  • From what we've learnt,  how to approach the future deals for managed services as we immerse into AI, automation, IoT and 5G?
  • How can we guarantee a win-win scenario betwen an operator and a vendor in today's challenging environment?
  • Nikos Babalis - Operations Director, MBNL

10:00 10:15 (15 mins)

Main agenda

The „need for speed“: Developing operational models for faster time to market with new services

  • Why time to market is the new ROI
  • How to develop and implement new operational models to achieve faster time to market: Examples
  • Realising the benefits of faster time to market
  • Quality of service and time to market – The best aproaches for applying quality measures
  • Defining services partnerships as a result of quality, speed and innovation

10:15 10:30 (15 mins)

Main agenda

The role of services partnerships in IoT networks

  • Overview of IoT networks as a concept and as a case study
  • Business models for IoT services
  • Use cases of IoT, and how do services partnerships come into play?
  • Latest technologies for IoT networks support

10:30 10:45 (15 mins)

Main agenda

Case study: The evolution of IT with agile management and DevOps

10:45 11:30 (45 mins)

Main agenda

Group discussions – in the conference room

Attendees join the speaker which they find most interesting/relevant to discuss the topic further for 45mins in a group.

11:30 12:00 (30 mins)

Main agenda

Networking break, with speed networking

12:00 12:15 (15 mins)

Main agenda

The role of IT in building new ecosystems for services partnerships for IoT, 5G, NFV, AI, VR, advanced analytics

  • How are new technologies and new trends impacting services contracts and partnerships?
  • The role and importance of IT in ensuring that everything fits well together
  • How can MS partnerships support the huge amount of changes happening on everyday basis?
  • Addressing lack of knowledge in areas such as 5G and IoT – How are operators choosing their partners?

12:15 12:30 (15 mins)

Main agenda

Why it's all about the cloud and cloud-based services

  • Why, and how, everything is moving to the cloud
  • Use cases for cloud-based services
  • Security concerns and solutions for everything in the cloud
  • The concept and case studies of cloud-native – what does this mean for services partnerships?
  • IoT and M2M in the cloud

12:30 12:45 (15 mins)

Main agenda

The role of partnerships in NFV/SDN realisation

  • Our road to network virtualisation: The stages of deployment and progress to date
  • The perceived benefits of NFV/SDN vs. Realistic challenges
  • Showcase of NFV/SDN use cases
  • Working with MS partners to bring NFV/SDN to life

12:45 13:00 (15 mins)

Main agenda

Working with multiple vendors on new IT applications development

  • Why we need more agility, cloud and open source platforms
  • How we work with partners – Managing hundreds of vendors
  • How can applications support legacy, modernise these systems and recode, replatform applications through micro services architecture
  • The results of  efficient application development with the help of services partnerships

13:30 14:30 (60 mins)

Main agenda

Networking lunch and exhibition viewing, with hosted lunch tables

Hosted lunch tables:

Attendees will be able to sign up during the morning of Day 1 for their preferred lunch table, hosted by a morning or afternoon speaker, where the speaker’s topic will be discussed in more detail – spaces are limited to 10 people per table so make sure you sign up early for your favourite topic or host, to discuss in a less formal environment with other attendees over lunch.

Confirmed operators who will host lunch tables include: 

HOSTED LUNCH TABLE 1: Dr Adedoyin Adeola, Vice President Networks Operation, Airtel Africa

HOSTED LUNCH TABLE 2: Jaydeep Adhikari, Lead Procurement and Contracting, Reliance Jio Infocomm

HOSTED LUNCH TABLE 3: Tanja Hencker, Senior Engagement Manager, Deutsche Telekom

HOSTED LUNCH TABLE 4: Slobodan Keseljevic, Head of strategy and change management, A1 Telekom Austria 

14:30 14:45 (15 mins)

Main agenda

The strategy to survive (and then thrive) in managed services in Africa

  • How the lack of local understanding of delivery by the vendor represents a challenge for the operator
  • Infrastructure challenges and regulatory environment to keep in mind
  • Which tools are we using for OPEX optimisation?
  • Thinking ahead: Considering cost prevention instead of cost reduction
  • Adedoyin Adeola - Vice President, Network Operations, Airtel Nigeria

14:45 15:00 (15 mins)

Main agenda

Managing customer experience during a transformation project in Asia

  • The history of services partnerships in our company – What we've learnt along the way
  • How to ensure that end customer needs are met while we introduce new systems or a new partner
  • Focusing on customer centricity during the whole process
  • Providing transparency of application traffic to customers

15:15 16:15 (60 mins)

Main agenda

REGION-SPECIFIC ROUNDTABLES (EUROPE, MIDDLE EAST, AFRICA, ASIA, NORTH AMERICA) – in the conference room

Attendees join the group of their own region or region they are interested in to discuss challenges and possibilities of that particular region. 

16:30 17:15 (45 mins)

Main agenda

Networking break

16:45 17:00 (15 mins)

Main agenda

How to deal with cultural challenges in cross-country and cross-continent partnerships

  • New ways to deal with cultural challenges from the negotiation stage to project completion and hand-over
  • Building transparency and trust in cross-country, cross-continent teams
  • Psychological  factors relevant to services partnerships
  • How will all this apply to the next generation of workers?

17:00 17:20 (20 mins)

Main agenda

Succeeding in knowledge transfers and minimising staff turnovers

  • How to deal with long-term operational issues with concentrated know-how and high staff turnover?
  • Considering the impact existing employees of handing over a new area to vendor partner: Best and worst practice scenarios
  • How to effectively tackle knowledge transfer from the vendor partner to employees: Step-by-step processes

17:20 17:50 (30 mins)

Main agenda

Panel discussion: Partnerships today vs. partnerships tomorrow - What's going to change?

  • What's going to be different about outsourcing and procurement, for both telcos and other vertical businesses?
  • Discussing the rise of micro services and shorter deals rather than long-term contracts: Is this really the case and is it going to stay around?
  • How are start-ups coming into play when we talk about services partnerships?
  • What have we learnt and what has changed the most from MS 1.0 to MS 3.0?
  • Adedoyin Adeola - Vice President, Network Operations, Airtel Nigeria

17:50 18:00 (10 mins)

Main agenda

End of the first conference day

19:30 21:30 (120 mins)

Main agenda

MANAGED SERVICES AWARDS AND DINNER

Shortlisted candidates and all information about the Awards can be found here:

https://tmt.knect365.com/managed-services-world/awards