Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 23
Show Filter
08:30 - 09:00 30 mins
Registration
09:00 - 09:20 20 mins
KNect365 & Chair's Welcome
  • Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
09:20 - 09:50 30 mins
Info
Operator Panel - The Operator Challenge - the Global Picture
  • Patrick Lopez - VP, Networks Innovation, Telefonica
  • Moderator Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
  • Moinul Islam - Senior Manager, Big Data and AI, Bell

-  The different challenges faced by Operatorsin America, Europe and Asia

- Where are operatorsturning for help?

- Are Vendorsdelivering the right solutions?

- How is the openSource community contributing to Network Slicing?

09:50 - 10:30 40 mins
Movement on Network Slicing Standards: 3GPP, GSMA, ETSI NFV
  • Frank Mademann - Chairman 3GPP SA 2, 3GPP
  • Michele Zarri - Technical Director , GSMA
  • Joan Triay - Technical Manager, ETSI
10:30 - 11:10 40 mins
Networking Break
11:10 - 11:30 20 mins
Info
NTT Docomo – 4G – 5G Slicing – The Technical Differences
  • Srisakul Thakolsri - Manager & Co-Chair of NGMN 5G End-to-End Architecture Framework Group, NTT DOCOMO

•Introduction –What is Network slicing and its definition? Why Network Slicing? What are benefits of Network Slice for network operator? What is the scope of Network Slice?

 •3GPP Rel-15 5G Network Slicing (How Network Slicing works?) Network Slicing Architecture –Network Slicing Identification –High-level procedures supporting Network Slicing –Network Slice Restriction Area 

•Network Slicing in 5G and Dedicated Network in 4G –Comparison –Network Slicing interworking with 4G

11:30 - 11:50 20 mins
Info
Network Slicing for Transport Backbone Network
  • Kenji Kumaki - Chief Architect and Deputy General Manager of IP Network Department, KDDI

- What is a network slicing for a transport backbone network?
- The key technology that builds the network slice is node and network virtualization.
- The network slice implementation on routers
- How to provide a network slice API


11:50 - 12:10 20 mins
Info
Slicing Packet Network Enabling 5G Services
  • Harpinder Matharu - Director Communications Strategic & Technical Marketing, Xilinx

Service based 5G core and RAN architecture definition, control plane and user plane separation, and disaggregation of RAN and core network infrastructure equipment are resulting in integrated and unified transport networks. Network slicing is critical in this integrated and unified transport network to provide ability to create hierarchy of virtual networks while sharing common physical infrastructure with the goal of tight coupling of network metrics with the service characteristics. This presentation talks about technology solutions that enable hard and/or soft network slicing for ease of service deployment & service agility.

12:10 - 12:30 20 mins
Info
Network Slicing for V2X Communication
  • Alexandros Kaloxylos - Assistant Professor, University of the Peloponnese

- A look at Multi-connectivity for V2X communications

- Multi-slice connectivity

- Characteristics of different slices (control and user plane)

- The role of contextual information and data analytics in slice configuration

12:30 - 12:50 20 mins
TIP: Creating an Ecosystem for End to End Network Slicing
  • Yvon Rouault - Representative, TIP
12:50 - 13:20 30 mins
Fireside Chat: Security through Separation – How do we achieve this?
  • Alexandros Kaloxylos - Assistant Professor, University of the Peloponnese
  • Dr Mimi Tam - Senior Member, IEEE
13:20 - 13:25 5 mins
Close on Tech: Chair’s Wrap up with Q&A
  • Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
13:25 - 14:25 60 mins
60 Minutes, 60 Slices (of Pizza… Lunch break)
14:25 - 14:35 10 mins
Chairs Welcome Back - Introduction to the Business Case
  • Stéphane Teral - Executive Director – Research and Analysis, Mobile Infrastructure & Carrier Economics, IHS Markit
14:35 - 15:05 30 mins
PANEL: The Vertical View – Are Operators providing what the Verticals expect and need?
  • Moderator Simon Fletcher - CTO, Real Wireless
  • Mark Roddy - Senior Researcher, Cork Institute of Technology
  • Xueli An - Vice-Chair Use Case and Requirements WG1, 5G-ACIA
15:05 - 15:25 20 mins
Info
“The Thin Edge of the Wedge” - Unpacking the Business Drivers for Network Slicing
  • Mika Skarp - Founder & CTO, Cloudstreet Oy

- Network slicing will be a panacea, but it won’t arrive with a bang. The enormous challenge & opportunity of Network Slicing starts with 4G

- Current Thinking: There remain complex technological hurdles to end-to-End, Application-Aware sliced networks, but the greater and more immediate challenge is on the operations and business side. An overview of the network slicing business/operational ecosystem

- How to ‘Getslicing’: A primer on how to build and validate low barrier network slicing business models one use case at a time.

- Thin Edge of the Wedge: A deep dive into the blueprint for a sure fire, easily monetizable network slicing offering (OTT VoD and UGC Video).

15:25 - 15:45 20 mins
Info
Campus Networks enabled by Network Slicing for Industry 4.0
  • Nico Bayer - Senior Project Manager, Deutsche Telekom, Chairman of NEST, GSMA, Deutsche Telekom
  • DTAG view on network Slicing in general
  • DTAG view on campus networks and initial ideas on how to implement them
  • Info about 5G-ACIA and the work that is happening there
  • Info about GSMA NEST and what is happening there 
15:45 - 16:05 20 mins
5G Use Cases and Network Slicing
  • Kashif Mahmood - Senior Research Scientist, Telenor ASA
16:05 - 16:40 35 mins
Networking Break
16:40 - 17:00 20 mins
A Matter of Spectrum - Regulator Review
  • Mansoor Hanif - CTO, Ofcom
17:00 - 17:40 40 mins
PANEL: Commercializing the Run up – is it worth investing in 4G Network Slicing before we jump to 5G?
  • Moderator Thomas Magedanz - Head of NGNI, Fraunhofer Fokus
  • Shahryar Khan - Head of Automation & Systems, Transport Networks, GSO, Telia
  • Maria Cuevas - Head of the Research Core Networks and Services Team, BT
  • Nico Bayer - Senior Project Manager, Deutsche Telekom, Chairman of NEST, GSMA, Deutsche Telekom
  • Kashif Mahmood - Senior Research Scientist, Telenor ASA
17:40 - 18:00 20 mins
Analyst Perspective – What will we see in the next year?
  • Sue Rudd - Director, Strategy Analytics
18:00 - 18:05 5 mins
Close of Conference