Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:30 09:50 (20 mins)

Main agenda

A mission critical market outlook – how does Africa stack up?

  • A comprehensive review of the global mission critical communications market
  • Understanding the pioneers in the space of mission critical technology
  • How does the network infrastructure development in Africa compared to Europe and Asia?

09:50 10:20 (30 mins)

Main agenda

South Africa’s national public safety technology agenda – today and tomorrow

  • An overview of the SAPS current networks
  • What challenges arise from the current situation?
  • What does the future vision look like for the nationwide network?

10:20 10:50 (30 mins)

Main agenda

An urban spotlight – building on TETRA in the city of Cape Town

  • What are the drivers behind potential broadband investment?
  • How can a hybrid model meet the needs of the city?
  • Preparing for IoT – how does the network need to adapt to cater for the next evolution of industry? 

10:50 11:30 (40 mins)

Main agenda

Morning refreshments and opportunity to visit the exhibition

11:30 11:50 (20 mins)

Main agenda

The global push to public safety LTE and 5G

  • What do the current standards look like for mission critical functionalities?
  • What have been the outcomes of the MCPTT trials?
  • Where will we be in 5 years’ time regarding LTE and 5G for mission critical sectors?

11:50 12:20 (30 mins)

Main agenda

Investing in a digital network – how do the various technologies compare?

  • A review of the options available for secure and resilient digital networks
  • Is their one technology to fit all requirements?

12:20 13:10 (50 mins)

Main agenda

Is there an end in sight for PMR technologies such as TETRA and DMR?

  • With the development of public safety LTE – will PMR technologies become obsolete?
  • Are private LTE networks commercially viable? 

13:10 14:30 (80 mins)

Main agenda

Lunch and opportunity to visit the exhibition

14:30 15:00 (30 mins)

Main agenda

Building a nationwide digital network in Germany

  • What were the drivers behind a nationwide build out of TETRA?
  • What were the operational challenges in organising multiple districts and how were they overcome
  • What have been the key benefits to nationwide coverage of one network?

15:00 15:30 (30 mins)

Main agenda

Combining networks – the next innovation in digital networks

  • Reviewing the ISI trials – drivers and challenges
  • What are the next steps for the project and what is the end goal?

15:30 15:50 (20 mins)

Main agenda

Creating interoperability between technologies – the SALUS project

  • A potential answer to multi-technology environment
  • Implications and results from the SALUS project

15:50 16:20 (30 mins)

Main agenda

Afternoon refreshment break and opportunity to visit the exhibition

16:20 16:40 (20 mins)

Main agenda

Addressing the challenge of rural coverage in South Africa

  • How has the issue of rural coverage been addressed currently?
  • How has this worked in practise and what are the pitfalls?

16:40 17:40 (60 mins)

Main agenda

Maintaining a network in an ever-changing and growing city

  • The need the proactive planning in network development
  • How have DAS systems been utilised to address in-building coverage needs
  • Managing capacity – creating a smart network to manage users

17:00 17:20 (20 mins)

Main agenda

Protecting your physical assets – ensuring network resilience

  • How have drones been deployed in asset management?