Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

9 am 9:15 am (15 mins)

Main agenda

Analyst set the Scene: Evolution of Optical Networking: SDN; IP/Optical Integration; Data Center interconnection

  • Relating Network Deployments to the Revenue Generating Services
  • Traffic growth for the next 3 years (input, drivers)
  • Progressing through 200G to 400G and beyond
  • Use of white boxes in optical networks
  • Converging technologies in hardware and software
  • Vladimir Kozlov - Founder & CEO, LightCounting

9:15 am 9:45 am (30 mins)

Main agenda

How to Handle the Future Capacity Crunch as an Optical Industry?

  • Outlining the challenges and needs
  • What are the solutions?
  • What are the customer’s needs – good, fast & cheap?
  • Steve Grubb - Global Optical Engineering, Facebook

9:45 am 10:20 am (35 mins)

Main agenda

Why Palo Alto’s Fiber Optic Enterprise is a True Success Story

  • A brief history and overview of the City of Palo Alto’s Dark Fiber Network
  • What does it take to replicate the Palo Alto model?
  • Josh Wallace - Business Development, City of Palo Alto Fiber Optics

10:20 am 11 am (40 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Building Next Generation Optical Access Solutions – 21st Century Optical - What is next?

  • Discussing the behavioural change of customers regarding data usage
  • Financial business case drivers for swapping out copper to fibre
  • What are the long-distance network, metro network, data center and energy efficiency attributes needed to support Gigabit Cities & IoT?
  • How are the Telco’s responding to the data centric mindset?
  • How can operators/service provider leverage their 2 asymmetric worlds (the Routing world and Optical worlds)?
  • How to drive the innovation cycle want and enable differentiation?
  • Steve Grubb - Global Optical Engineering, Facebook
  • Josh Wallace - Business Development, City of Palo Alto Fiber Optics
  • Christopher Towery - Product Line Operations Manager, Submarine and Terrestrial Optical Fiber Optical Communications, Corning Optical Communications

11 am 12 pm (60 mins)

Main agenda

Morning Refreshments, Exhibition Visit, Demos & Speed Networking

What is Speed Networking? Speed Networking is an efficient, face-to-face professional networking model similar to “speed dating” that enables participants to make new contacts through one-on-one focused conversations lasting between 2-4 minutes. Speed networking helps you forge new connections during the event. These are informal, fun and highly effective introduction sessions giving you a maximum exposure to a large number of conference participants in the shortest time! 

12 pm 12:15 pm (15 mins)

Main agenda

Analyst Set the Scene: High Speed Work – Early Deployments 200, 400G

  • Comprehensive economics analysis of metro network evolution to next-gen optical transport
  • Vladimir Kozlov - Founder & CEO, LightCounting

12:15 pm 12:45 pm (30 mins)

Main agenda

Enabling Infrastructure for Uberization of the Backbone Network

  • Case study to ensure that migration towards a leased backhaul network within the US domain establishes a roadmap for deployment of Agile Transparent WDM ROADM Infrastructure
  • Examining how advances in ROADM technology and flex-grid continue to enable flexible, dynamic mesh optical networks
  • Innovation with CDC ROADMs
  • Super channel and efficient optical spectrum utilization
  • Network Operators’ / Service Providers’ considerations in deploying ROADM at scale
  • Roderick Dottin - Project Manager- Fiber Collocation, Orange

12:45 pm 1:15 pm (30 mins)

Main agenda

Implementation of 200G Optical Networks from Data Centre Interconnect to Metro Regional and Long Haul Applications

  • Specific 200G products and Engineering rules for different application type
  • WDM System design evolution to support higher traffic rates on existing 10G/100G routes
  • Cost optimisation of transport infrastructures to increase network profitability
  • Andy McCormick - Director of Marketing, North America, Ekinops

1:15 pm 2:15 pm (60 mins)

Main agenda

Lunch and networking

2:15 pm 3:15 pm (60 mins)

Evolving Towards 400G and 1TBITS

Analyst Set the Scene: Evolving Towards 400G and 1 TBit

  • Beyond 100G deployment time line and what will be the application drivers
  • Jimmy Yu - VP Optical Transport Research, Dell’Oro Group

2:30 pm 3 pm (30 mins)

Evolving Towards 400G and 1TBITS

VP Optical Transport Research

  • Advances in US and European government funded space-based optical systems has opened the door for a new entrant in the global transport of high throughput data - satellites
  • Space-based optical systems can offer next generation network services‎ equivalent in service capacities of terrestrial fiber and undersea cable, i.e. 100Gbps service links, while preserving the operating advantages and efficiencies of satellites.
  • Space-based optical systems can avoid the pitfalls of terrestrial transport networks, particularly undersea cables, avoiding cuts and outages, political interference with services, environmental impact, and protracted provisioning times
  • Space-based optical systems are highly compatible with industry's transition to SDN and NFV standards, offering Cloud-based services, end to end, for OTT's, enterprises, government, and storage firms, at a fraction of the cost and a significant enhancement of security over legacy terrestrial fiber and undersea cable operators
  • Robert "Bob" H. Brumley‎ - CEO, Laser Light Communications, LLC

3 pm 3:30 pm (30 mins)

Evolving Towards 400G and 1TBITS

Evolution to the Dynamic Optical Network

  • Shifting from convergence to disaggregation
  • Creating an open network with SDN/NFV architecture
  • Enabling agile packet-optical applications
  • Mike Sabelhaus - Solution Architect, Fujitsu Network Communications

3:30 pm 4 pm (30 mins)

Evolving Towards 400G and 1TBITS

Polling Debate: Evolving Towards 400G and 1 TBit

The audience will get a chance to vote and engage with the plenary throughout the live polling. Get your phones and tablets ready to vote!

2:15 pm 2:30 pm (15 mins)

Optical DCI Conference

NETWORK INFRASTRUCTURE & APPLICATION FOCUS - Analyst Set the Scene:Data Centre Infrastructure and Design and where does Optical Transport Fit in?

  • What are DC ops doing, their plans and how building DCs?
  • Changing architectures in DC Networks
  • Webscale/CP players are changing the communications landscape and providing growth opportunities in optical networking
  • Two factors, the CPs are buying DWDM to connect their large scale DCs and also traditional telcos  are building DCs themselves and using optical networks for DCI
  • Long distance – telco – costly – higher order modulation and latency hit
  • Lisa Huff - Principal Analyst, Discerning Analytics

2:30 pm 3 pm (30 mins)

Optical DCI Conference

NETWORK INFRASTRUCTURE & APPLICATION FOCUS - Optimizing Inter-Data Center Performance and Operations

  • Multi-site orchestration and intelligent SDN control
  • Packet optical integration w/ L0-7 programming
  • Dynamic bandwidth and automated services
  • Jeff Babbitt - Solution Architect, Fujitsu Network Communications

3 pm 3:30 pm (30 mins)

Optical DCI Conference

Polling Debate: DCI Transport Technology Comparisons

  • Discussing Open Optics Data Center Interconnect
  • Comparing CE, DWDM, OTN, MPLS-TP, DSL, Cable, IP-MPLS
  • How distributed DCs work
  • Looking into Optical whitebox used by ICPs

The audience will get a chance to vote and engage with the plenary throughout the live polling. Get your phones and tablets ready to vote!

3:30 pm 4 pm (30 mins)

Optical DCI Conference

INTER OPTICAL DCI – CAPACITY & CONNECTIVITY SCENARIOS - Interconnecting Distributed DCs

  • What are the needs and requirements?
  • Rao Lingampalli - Optical Network Architect, Equinix

4 pm 4:45 pm (45 mins)

Main agenda

Refreshments and Exhibition Visit

4:45 pm 5:30 pm (45 mins)

Main agenda

Round tables session: Round tables Which Applications will Drive Higher DCI Requirements

  • Discussing Data Center usage applications
  • Discussing redesigning the data center for gains in efficiency, to meet the emergence of mega DCs and the impact of Cloud computing
  • Virtualizing DC architecture and the impact of SDC
  • Lisa Huff - Principal Analyst, Discerning Analytics
  • Rao Lingampalli - Optical Network Architect, Equinix
  • Vladimir Kozlov - Founder & CEO, LightCounting
  • Jimmy Yu - VP Optical Transport Research, Dell’Oro Group

5:30 pm 6:30 pm (60 mins)

Main agenda

5.30pm Drinks Reception in Exhibition