Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 26
Show Filter
08:45 - 10:00 75 mins
Pre-Conference Workshop
Light Reading Hosted Breakfast Workshop: How to build a dynamic and adaptive infrastructure
  • Sterling Perrin - Senior Analyst, Heavy Reading
more

Scale and performance requirements dictated by the 5G radio network are forcing a radical re-think of the fronthaul, midhaul, and backhaul networks that support 5G. There is strong industry consensus that the physical medium for 5G “xhaul” will be fiber. However, beyond this consensus point, there are many options being put forward and much debate – including choice of transport protocols and even basic physical layer decisions for fiber. This breakfast workshop will explore the range of 5G xhaul transport options with the goal of mapping each to the specific requirements of the 5G RAN and anticipated applications.

10:00 - 12:00 120 mins
Pre-Conference Workshop
The OIF Workshop:
  • Speaker Lyndon Ong - OIF MA&E Committee Co-Chair-Networking, CIENA
  • Speaker Jonathan Sadler - OIF Board Member, Coriant
  • Speaker Dave Brown - OIF President, Nokia
  • Speaker Karl Gass - Physical & Link Layer Working Group Vice Chair – Optical, Optical Interworking Forum (OIF)
  • Speaker David Ofelt - OIF PLL WG Vice Chair Protocol, Juniper Networks
  • Keynote Speaker Juan Pedro Fernandez Palacios - Head of Unit, Telefonica
more

Learn how OIF is assuring interoperability in open, agile next generation optical networks. Get updates from OIF experts on critical projects including CEI-56G and CEI-112G, FlexE 2.0, 400ZR, and Transport SDN.

  • Welcome & Overview
  • Physical & Link Layer Working Group Overview
  • FlexE 2.0
  • Networking Projects Overview
  • SDN Transport API Work/Interoperability Demonstration
  • Summary and closing
12:00 - 13:20 80 mins
Pre-Conference Workshop
SM-Optics Workshop
  • Speaker Stefano Schiavoni - Optical Sales Director, SM Optics
  • Speaker Giorgio Cazzaniga - Product Line Director, SM Optics
  • Speaker Juan Pedro Fernandez Palacios - Head of Unit, Telefonica
more

The workshop targets the new optical micro nodes market segment and its adoption for 5G ready network,

as well as fix/business applications, and how to address the expected 10 fold capacity growth with a fraction of the costs.

The A,B,C of a new metro network: highly interconnected, neat and SDN centric

- The drivers of a new metro network

- micro-nodes: growing adoption of OTN full flexible nodes with WSS-free micro-ROADMS

- Network transformation: complete decommission of legacy with micro-OTN technology

- Homelight: an SDN centric vision of automation

- Presentation of the progresses on the European Project "Passion" by Juan Pedro Fernandez Palacios from Telefonica (http://www.passion-project.eu/) about photonic technology innovation for extreme high capacity optical connections.


*PLEASE NOTE THIS WORKSHOP IS FOR OPERATORS ONLY

13:20 - 14:30 70 mins
Networking Lunch with Operator Hosted lunch Tables
14:30 - 14:45 15 mins
Keynotes
Market Outlook: Optical Networks 2018 & Beyond
  • Speaker Heidi Adams - Senior Research Director, IHS Markit
more
14:45 - 15:05 20 mins
Keynotes
CloudOptiX – Towards Optical Networking 2.0
  • Speaker Alex Duan - General Manager of WDM Domains, Transmission Network Product Line, Huawei
more
15:05 - 15:25 20 mins
Keynotes
Artificial Intelligence: Hype vs Reality and the Impact to Optical Networks
  • Speaker Brad Booth - Principal Engineer, Microsoft
more
15:25 - 15:45 20 mins
Keynotes
Innovation on Fast Forward
  • Speaker Geoff Bennett - Director, Solutions & Technology, Infinera
more
15:45 - 16:05 20 mins
Keynotes
Is the Industry Ready for Autonomous, Self-learning Optical Networks? How Advanced Software is Paving the Way
  • Speaker Stefan Voll - VP Product Management, Coriant
more
16:05 - 16:20 15 mins
Keynotes
Coffee Break and opportunity to Network with your peers
16:20 - 17:00 40 mins
Keynotes
Meeting the capacity/cost challenge; what will future terrestrial fiber networks look like
  • Moderator Merrion Edwards - Optical Fiber and Cable Market and Technology Development Director, Corning Incorporated
  • Panelist Mark Filer - Optical Network Architecture and SDN Development, Microsoft
  • Panelist Sergejs Makovejs - High-Data-Rate Optical Fiber Market and Technology Development Manager, Corning Incorporated
  • Panelist Oriol Bertran Pardo - 1830 WDM Product Manager, Nokia
  • Panelist Kevin Smith - Transmission Futures and Innovation, BT
more
  • Do operators need >200G single carrier capacity advancement, and if yes, where and why?
  • Are we reaching the fundamental limits of active equipment and fiber?
  • What will have the most impact: advanced equipment, advanced fiber, or the synergistic advancement of both?
  • Would 1000+ fiber count cables (as used in some DCIs) ever be seen in long-haul terrestrial networks?
  • What is the optimum fiber choice for long-haul: Recommendation ITU-T G.654.E vs. G.652 fiber?
  • What can terrestrial networks learn from submarine networks?
  • Fast forward 10 years: how will terrestrial network architecture, systems, and fiber have evolved?


*Please note a Cloud Provider will be joining this panel shortly. 

17:00 - 17:20 20 mins
Keynotes
Scaling Broadband Access Networks with Datacenter Technologies
  • Speaker Cedric Lam - Engineering Director, Google
more
17:20 - 17:40 20 mins
Keynotes
Moving Beyond Autonomous and Intent-Based to What Service Providers Want: An Adaptive Network
  • Speaker Mervyn Kelly - EMEA Marketing Director, Ciena
more

Moving Beyond Autonomous to what Service Providers Want: An Adaptive Network

Abstract: While automation is important, and a fully autonomous network is a nice concept, what is really needed is an adaptive network that allows customers to quickly adapt to changing business needs, and can self-configure, self-monitor, self-heal and self-optimize, but is bound and supervised by the rules and policies set by the network provider.

17:40 - 18:00 20 mins
Keynotes
A Revolutionary Era for Long-haul Fibre: Advanced Submarine Technology Goes Terrestrial
  • Speaker Sergejs Makovejs - High-Data-Rate Optical Fiber Market and Technology Development Manager, Corning Incorporated
more
  • Notable optical fibre revolutions in long-haul networks included multimode to single-mode fibre, 1310 to 1550nm operation, and more recently, ultra-low-loss fibres
  • Another change in long-haul networks is underway. Recommendation ITU-T G.654.E terrestrial fibre has evolved from large effective area G.654 submarine grade fibres
  • G.654.E fibres combine ultra-low attenuation and large effective area for maximum reach and capacity for 100G and beyond
  • G.654.E will set a new standard for long-haul terrestrial deployments
18:00 - 18:20 20 mins
Keynotes
GEANT Project: Testing DCI boxes for transport purposes as a replacement for traditionally vendor specific integrated transponder line systems
  • Speaker Guy Roberts - Senior Network Architect, GEANT
  • Speaker Kurosh Bozorgebrahimi - Senior Advisor, Optical Network, Uninett
more
18:20 - 20:50 150 mins
Welcome Drinks Hosted by Ekinops
Showing of Streams
13:20 - 14:30

Networking Lunch with Operator Hosted lunch Tables

Showing of Streams
18:20 - 20:50

Welcome Drinks Hosted by Ekinops