Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
07:15 - 08:00 45 mins
Info
NGON & DCI Run

Join your fellow running enthusiasts as your course will take you along the Promenade des Anglais including a prize for the fastest runner!

08:00 - 08:45 45 mins
Plenary
Registration & Coffee
08:00 - 08:45 45 mins
Info
Breakfast Briefing
Carrier Forum - What is keeping you up at night?
  • Moderator Ian Redpath - Practise Leader - Components, Transport & Routing, Ovum

An invite-only forum for carriers to discuss the challenges, priorities and obstacles within the optical network field. Take the opportunitiy to share experiences, hear insights from industry peers and discuss the upcoming trends and technologies that is exciting your network. This forum will be observing Chatham House Rules.

To see if you qualify, please email charles.wagstaff@knect365.com 

08:45 - 08:50 5 mins
NGON & DCI World Team Welcome
08:50 - 09:00 10 mins
Plenary
Chair's Opening Remarks
  • Scott Wilkinson - Lead Analyst - Optical Hardware, Cignal AI
09:00 - 09:20 20 mins
Plenary
Use Case I Practical innovations in high-speed optical transmission technologies
  • Paul Hackett - Head of Network Design & Core Capacity, BT Ireland
09:20 - 10:00 40 mins
Info
Plenary
Present View I To the terabit & beyond – practicalities for coherant transmission
  • Panellist Javier Ger - Cloud Infrastructure Strategy Manager, Telecom Argentina
  • Panellist Karl Gass - Physical & Link Layer Working Group, OIF
  • Panellist Jörg-Peter Elbers - SVP - Advanced Technology, ADVA Optical Networks

Increasing the bandwidth has not come without its challenges. In this discussion, we look at the current operational demands and the potential offerings to support adoption through strategies and technologies

  • What is the degree of adoption on components for higher bandwidth?
  • Amplifying power sources to support higher bandwidth
  • Using timings, efficiency & viability as metrics to measure success
  • Optimization – how cost effective are you after application to deal with increased capacity?
  • The impact of software upgrades and the influence of interchangeable components
  • The ZR standard – looking at the differences and implications on metro & long-haul networks
  • Predictions and anticipated challenges for capacity increase
10:00 - 10:15 15 mins
Info
Plenary
Partner Presentation I Towards higher capacity
  • Yan Xia - PLM Director, ZTE Corporation

In this presentation, we will share with you our efforts to promote capacity with higher rate and wider spectrum.

10:15 - 10:30 15 mins
Info
Plenary
Future View I Bandwidth evolution to map the gigabyte increase and what lies ahead for optical networks

In this presentation, we look specifically at how networks have evolved to accommodate larger capacity of transmissions and prediction of management strategies for traffic and network resources.

  • Journey from 100G through to 1Tb – how will the network evolve?
  • Managing traffic and resources to support capacity increase
  • How can carriers and vendors support the next stages of technology development to support increase in network bandwidth?
10:30 - 10:45 15 mins
Info
Plenary
Partner Presentation I Pushing end to end bandwidth performance with a holistic R&D approach
  • Helen Xenos - Senior Director - Business Development, Ciena

In this presentation, hear how design control is operationally-critical across the full range of optical system elements and software control to innovate and deliver new levels of bandwidth, distance, efficiency and service agility. In addition, see how this will impact real life operator network design with a business comparison of previous and latest technologies.

10:45 - 11:15 30 mins
Plenary
Afternoon Refreshment Break & Networking
11:15 - 11:30 15 mins
Plenary
Partner Presentation
  • Scott Swail - Senior Vice President - Business Development, Lumentum
11:30 - 12:10 40 mins
Info
Plenary
The Limit Does Not Exist I Assesing solutions to overcome bandwidth limitations
  • Panellist Saad Naseer - Senior Manager - Product Manager, Pakistan Telecommunications Company Limited
  • Panellist Sergei Makovejs - High-Data-Rate Optical Fiber Market & Technology Development Manager, Corning
  • Panellist Shuai Zhao - Technical Director, ZTE Corporation

Carriers need to get the most out of their infrastructure, however with increased demand, come limitations to the architecture. In this session, we discuss the Shannon Limit principal and potential options to solve the challenges it presents.

  • How can carriers get the most out of existing infrastructure?
  • What are the viable technology solutions that can mitigate the limit?
  • The use of non-linear shaping
12:10 - 12:25 15 mins
Info
Plenary
Partner Presentation I Flexrate solutions for capacity increase
  • Guillaume Crenn - Product Line & Marketing Director, Ekinops

In this case study, hear feedback from customer deployments on FlexRate solutions to assist with network design optimization. Examples of use cases for 100, 200 & 400G deployment over new networks, helping to add capacity over the network.

12:25 - 12:55 30 mins
Info
Plenary
Partner Presentation I Maximising optical network lifecycles

This presentation will focus on the challenges, pressures and solutions of running an optical network with diverse equipment with the ever increasing drive for bandwidth and QOS with a downward pressure on costs.

12:55 - 13:00 5 mins
Plenary
Chair's Closing Remarks
  • Scott Wilkinson - Lead Analyst - Optical Hardware, Cignal AI
13:00 - 13:50 50 mins
Networking Lunch
13:50 - 14:00 10 mins
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
Track A Chair’s Opening Remarks
  • Heidi Adams - Senior Research Director - Transport Networks, IHS Markit
13:50 - 14:00 10 mins
Track B - Data Centre Interconnect
Track B Chair’s Opening Remarks
  • Tim Doiron - Principal Analyst - Intelligent Networking, ACG Research
14:00 - 14:20 20 mins
Info
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
Use Case I WDM disaggregation at Telefonica
  • Ralf Kattner - Lead - Optical Networks, Telefonica

Partial disaggregation is an interesting option for all network operators. Gaining significantly flexibility in engineering connections and concurrently reducing the dependencies on given WDM suppliers are huge benefits of this approach. On the other hand, complexity increases regarding the operational view and additional effort to prepare the sites has to be considered. Whether the benefits overcome the drawbacks depends on parameters such as transponder prices, bandwidth demands, quantities and environmental preconditions (e.g. availability of space in data centers). At Telefónica Germany the decision was obvious. 

14:00 - 14:40 40 mins
Info
Track B - Data Centre Interconnect
The Data Centre 2.0 I New models & business strategies
  • Panellist Helen Xenos - Senior Director - Business Development, Ciena
  • Panellist Stijn Grove - Managing Director, Dutch Data Centre Association
  • Panellist Ayotunde Coker - Managing Director, Rack Centre

This discussion will open the conversations around data centres, focusing on how existing infrastructures and data houses are accommodating the higher capacity demands and new investment from global players.

  • How are data centres approaching new models of operation? Comparing ring vs mesh models
  • Are data centres accounting for individual customer applications?
  • What does increased capacity mean for inside and outside data rate?
  • Edge computing – what are the next steps?
14:20 - 14:35 15 mins
Info
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
Partner Presentation I Disaggegated cell site gateways
  • Stephan Rettenberger - SVP - Marketing & Investor Relations, ADVA Optical Networking

The next generation of mobile networks need disaggregated open infrastructures that offer coice, innovation and cost efficiencies. This presentation will cover the concept, use cases and roadmap of disaggregated cell site gateaways as defned by the Facebook initiated Telecom Infra Project. 

14:35 - 15:15 40 mins
Info
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
The Open Source Approach I Looking at disaggregation as a pathway for multi-vendor cooperation, interoperability and driving enhanced network interfaces
  • Panellist Dave Brown - Director of Communications & Director - Optical Networking Product Marketing, OIF & Nokia
  • Panellist Jani Myyry - Data Communication Specialist, CSC - IT Center for Science
  • Panellist Yan Xia - PLM Director, ZTE Corporation

This discussion will focus on the open approach that carriers are favouring across the global landscape, and the requirements from the value chain to support and integrate this across the OTN.

  • What are the specifications to make the network open?
  • Balancing hardware and software – what are the costs involved to bring these elements together?
  • Considering size, distance and network management quality as parameters
  • How much control do you really gain – ensuring visability across network functions
  • How will 5G technology development influence open source models?
  • The vendor view – expectations and concerns
14:40 - 14:55 15 mins
Track B - Data Centre Interconnect
Partner Presentation
14:55 - 15:15 20 mins
Info
Track B - Data Centre Interconnect
The Data Centre Perspective I A view from a DCO on how they have overcome key operational challenges

In this case study, hear from a data centre operator as they discuss some of the trends they have observed  through their operations in the past 12 months and how they anticipate new technologies and trends will be affecting them in the coming year.

  • Key traffic trends
  • Working with vendors on optimised solutions specific to the needs of individual data centres
  • Perspectives on pluggable networks
15:15 - 15:30 15 mins
Info
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
Partner Presentation

Reserved

15:15 - 15:30 15 mins
Track B - Data Centre Interconnect
Extended Q&A
15:30 - 16:15 45 mins
Info
Afternoon Refreshment Break featuring Speed Networking

15:40 - 16:10

Speed Networking

Get your business cards ready and join this structured and fast-paced networking format where every minute, the bell will ring and participants shift places. It is designed to accelerate the number of business contacts made, maximising every minute of networking time available. 

16:15 - 16:55 40 mins
Info
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
Orchestrating Via Transport SDN I What are the carrier operational priorities to support SDN solutions?
  • Panellist Frank Miller - EMEA - CTO, Ciena
  • Panellist Juan Fernandez - Head of Unit, Telefonica

In this unique discussion key experts will consider the architectural approaches to support SDN solutions and toolsets.

  • How is SDN simplifying operations?
  • Determining hardware compatibility with SDN practises
  • Creating an end-to-end interface for the carrier and the rest of the supply chain
  • How can SDN be applied to achieve a higher degree of automation?
  • Application of SDN to different types of networks
16:15 - 16:55 40 mins
Info
Track B - Data Centre Interconnect
The Hyperscaler Roadmap I The view from the top

With the new breed of companies termed the ‘hyperscaler’, investment is on the rise from some of the big players in the market, being a major contributor to some of the busiest data centre traffic trends that the industry has ever seen. We ask the key players, questions relating to their ambitions in the optical networking space, and the cooperation needed from the value chain.

  • Perspectives on emergence of new network models from their viewpoint
  • What are traffic trends indicating? 
  • The hyperscaler software vision – simplifying networks, increasing control and driving interoperability
  • Predicting the impact of 5G on data centre operations
16:55 - 17:15 20 mins
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
Use Case I Towards multi vendor interoperability to allow openess & flexibility in the optical networks
  • Yann Loussouarn - Head – Network Transport Evolution Studies, Orange
16:55 - 17:10 15 mins
Track B - Data Centre Interconnect
Partner Presentation
17:10 - 18:00 50 mins
Info
Track B - Data Centre Interconnect
Intra-Connect I Lessons learnt from improving the connect inside the data centre

In this format, presenters take to the stage in a quickfire format, discussing the challenge they were presented with and delivering the solution that was used to overcome it. An extended Q&A will follow. Key challenges to be discussed include:

  • Optimal connectivity
  • Reducing a component heavy infrastucture & adopting an open architecture
  • The demands for capacity increase
  • The impact of distance on data centre performance
17:15 - 17:35 20 mins
Info
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
The Network Management System I Bringing together multiple components and architecture to deliver a consolidated interface

In this specialised case study, we examine the specific needs & demands from the carriers that they require from the network management view and the metrics they can put in place for a higher degree of automation and performance monitoring.

  • Ranking the parameters – price, performance, failure rate and functionality
  • Increasing operational control ability – what is the payoff and cooperation required between vendors, components and architecture?
  • Seperating analytics and feeding in insights to drive automation
  • How can the network build in the solution sets to break down the silos for effective monitoring purposes
  • Automation challenges in legacy networks
  • Assessing the impact of 5G on the network management view
17:35 - 18:00 25 mins
Info
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
Machine Based Learning I An carrier’s experience of using AI and associated tools to drive enhanced network automation
  • Saad Naseer - Senior Manager - Product Manager, Pakistan Telecommunications Company Limited

In this closing session we ask a carrier to desribe their participation with machine based learning tools and what their key takeaways would be to note. 

18:00 - 18:15 15 mins
Track A - Network Visibility, Management & Intelligence
Track A Chair's Closing Remarks
  • Heidi Adams - Senior Research Director - Transport Networks, IHS Markit
18:00 - 18:15 15 mins
Track B - Data Centre Interconnect
Track B Chair's Closing Remarks
  • Tim Doiron - Principal Analyst - Intelligent Networking, ACG Research
18:15 - 19:30 75 mins
Drinks Reception & NGON & DCI World Awards Ceremony
19:30 - 22:00 150 mins
NGON & DCI World Beach Party
07:15 - 08:00
Info

NGON & DCI Run

Join your fellow running enthusiasts as your course will take you along the Promenade des Anglais including a prize for the fastest runner!

More
Showing of Streams
08:45 - 08:50
NGON & DCI World Team Welcome

NGON & DCI World Team Welcome

More
Showing of Streams
13:00 - 13:50

Networking Lunch

More
Showing of Streams
15:30 - 16:15
Info

Afternoon Refreshment Break featuring Speed Networking

15:40 - 16:10

Speed Networking

Get your business cards ready and join this structured and fast-paced networking format where every minute, the bell will ring and participants shift places. It is designed to accelerate the number of business contacts made, maximising every minute of networking time available. 

More
Showing of Streams
18:15 - 19:30

Drinks Reception & NGON & DCI World Awards Ceremony

More
19:30 - 22:00

NGON & DCI World Beach Party

More