Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

10:00 10:15 (15 mins)

Main agenda

Welcome to Hong Kong – The Most Connected City in the World

  • Gary McLaren - CTO, Hong Kong Broadband Network

10:15 10:30 (15 mins)

Main agenda

Transforming Next Generation Networks

10:45 11:00 (15 mins)

Main agenda

Embarking on the Smart Nation Journey

  • Lim Ming Soon - Chief Marketing Officer, Telekom Brunei

11:00 11:30 (30 mins)

Main agenda

Morning Refreshment Break

11:30 11:50 (20 mins)

Main agenda

Welcome & Opening Remarks

  • Andrew Schmitt - Founder, Cignal AI

11:50 12:20 (30 mins)

Main agenda

The Strategy and Planning Behind Building a FTTH-based Network for a National Telco

  • Wajeeh Anwer - EVP Tech North, PTCL

12:15 13:45 (90 mins)

Main agenda

Lunch, Networking & Exhibition Visit

13:45 14:05 (20 mins)

Main agenda

Building Future Optimised Networks Delivering Scalable, Efficient and Intelligent Transport

14:05 14:25 (20 mins)

Main agenda

The Role of Optical, OTN, IP, and Control Plane on the Road to Improved Network Efficiency

  • Norisah Kalam - Head Network Planning and Engineering, Fibrecomm Network

14:25 14:45 (20 mins)

Main agenda

Transforming Metro Economics with Coherent 100G

14:45 15:30 (45 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Next Generation Metro and Fttx Drivers, Technology and Services

  • Moderator Peter Macaulay - President , FTTH Council Asia-Pacific
  • Panelist Thomas Dragono - Director, FIBERSTAR
  • Panelist Wajeeh Anwer - EVP Tech North, PTCL
  • Panelist Akter Ul Am - Chief Technical Officer, Fiber@Home

15:30 16:30 (60 mins)

Main agenda

Afternoon Refreshments, Networking & Exhibition Visit

16:30 16:50 (20 mins)

Main agenda

Outlining the Field Trial of 1 Terabit Optical Transmission over 1,400 km from Wuhan to Shanghai Supporting Video Service

  • Bo Liu - Professor, President of Photoelectric Research Institute, Nanjing University of Information Science & Technology

16:50 17:10 (20 mins)

Main agenda

Photonic integration for next generation optical transport systems

17:10 17:45 (35 mins)

Main agenda

Panel Discussion: Increasing optical networking capacity, 100G and beyond

100G, 200G 400G - How and when will this evolution be achieved, what are the potential challenges and solutions?

When to use 100G and when to use 200G?

Will 200G cannibalise or complement 100G? Sweating existing assets and technologies


  • Ashwin Jaiswal - Head - IT Business Consulting & Practice , Reliance Communications, India
  • Christopher Rezentes - Network Planning Manager, Verizon

18:00 19:00 (60 mins)

Main agenda

Broadband Forum Party - open to all!