Telecoms, Media & Technology is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 20
Show Filter
08:00 - 09:00 60 mins
Main agenda
Registration and exhibition opens
09:00 - 09:10 10 mins
Main agenda
KNect365 Welcome
09:10 - 09:20 10 mins
Main agenda
Chair’s Introduction: Nigeria’s digital landscape: challenges and opportunities for telco and ICT players
  • Dobek Pater - Telecoms Analyst, Africa Analysis
more
09:20 - 09:40 20 mins
Main agenda
Operator keynote: Targeting growth in difficult economic conditions
  • Godfrey Efeurhobo - Managing Director, Smile Telecoms
more
  • Identifying the profitable Niches
  • Cost effective network build out via collaboration
  • A long term 4G data vision: satisfying the digital consumer in Nigeria
09:40 - 10:00 20 mins
Main agenda
Regulatory keynote: The regulator perspective on boosting digital inclusion
  • Fidelis Onah - Director, Technical Standards and Network Integrity, Nigerian Communications Commission
more
  • Moving from enforcement to enablement for ICT stakeholders
  • Creating a level playing field with Regulatory levers
  • Stimulating economic growth with ICT policies: key concerns and responsibilities
10:00 - 10:20 20 mins
Main agenda
Yahsat - Connecting Africa
  • Boyd Chislett - Executive Director - Sales, Africa, Yahsat
more
10:20 - 11:00 40 mins
Main agenda
Panel Discussion: What can policymakers and regulators do to create an enabling environment for ICT players?
  • Moderator Dobek Pater - Telecoms Analyst, Africa Analysis
  • Godfrey Efeurhobo - Managing Director, Smile Telecoms
  • Hassan El Chami - CTO, MTN Nigeria
  • Awadhesh Kalia - CTO, Airtel Nigeria
  • Fidelis Onah - Director, Technical Standards and Network Integrity, Nigerian Communications Commission
  • Kamal Tamawa - Spectrum Policy Manager, SSA, GSMA
more

In this panel our experts will explore how regulators can assist Telcos and ISP’s to create a conducive investment friendly playing field for Telcos and OTT with respect to Spectrum sharing, Interconnection regime, encourage the build out of fibre optic backbones, stabilising the power grid and investment incentives. Our experts will analyse GDP growth and job opportunities opportunities facilitated by Digital services.

11:00 - 12:00 60 mins
Main agenda
Coffee and Exhibition Visit and Speed Networking
12:00 - 12:20 20 mins
Main agenda
The Business of Airtime Mining in Africa
  • Vikas Dixit - Founder & CEO, Vasonomics
more
  • The story of Vasonomics
  • Key things you need to know about airtime mining


12:20 - 12:40 20 mins
Main agenda
Investment briefing for telcos and ICT players
  • Oulufunso Fasetire - Investment Officer, IFC/ World Bank
more
  • Balancing CAPEX and OPEX for data networks
  • Identifying the profit enhancers in data business
  • Investment strategies for rural broadband deployment
12:40 - 13:00 20 mins
Main agenda
Seizing and monetising the IoT opportunity for telcos
  • Lanre Kolade - Managing Director, Vodacom Business Nigeria
more
  • Understanding IoT and M2M in age of declining ARPU
  • How to re-use of legacy GSM infrastructure to power up the machine age
  • IoT Customer segments: Smart City, Utilities, etc.
13:00 - 13:20 20 mins
Main agenda
Roaming IoT Without Bill Shock
  • Debbie Wilkins - GM Africa, UROS
more
  • Current state: backed with industry research (Bill Shock Strategy report, Roaming IoT report)
  • Case studies
  • Solutions, way forward
13:20 - 14:00 40 mins
Main agenda
Networking Lunch & Exhibition Visit
14:00 - 14:20 20 mins
Main agenda
Satellite Technology: The Key to Delivering Universal Services across Sub-Saharan Africa
  • Srinath Logasubramanian - Senior Government Manager, Avanti Communications Group
more
14:20 - 14:40 20 mins
Main agenda
Presentation: The Role of TowerCos in the ICT Value Chain
  • Olabode Adeloye, IHS Towers Nigeria
more
  • The economic rationale of network sharing
  • Weaning off diesel: hybrid power sources
  • Overcoming the challenges in providing national coverage
14:40 - 15:10 30 mins
Main agenda
Panel Discussion: Overcoming the on Grid Challenge
  • Moderator Somze Agama - Founder and Managing Consultant, iDeensker
  • Olabode Adeloye, IHS Towers Nigeria
  • Wiebe Boer - CEO, All On Technology Fund
  • Aremu Olajide - Chairman, Technology Committee, ALTON
more

In this panel our experts will explore ideas on how to overcome the Diesel challenge, propose new ideas on green energy solutions, the role of Government to facilitate the growth of Independent power producers. The industry as a whole must work harder and more closely than ever with governments and policy leaders globally to overcome key inhibitors to industry and societal value.

15:10 - 16:00 50 mins
Main agenda
Coffee and Exhibition Visit
16:00 - 16:20 20 mins
Main agenda
Delivering digital services in Nigeria
  • Bola Afuye - Head, Digital Services, Etisalat Nigeria
more
  • Formulating Telco digital portfolios and go2market strategies 
  • The role of Fermium / OTT content to reduce churn 
  • Data monetisation: a review of savvy pricing
16:20 - 17:00 40 mins
Main agenda
Creating new economic opportunities in the digital era
  • Moderator Somze Agama - Founder and Managing Consultant, iDeensker
  • Godfrey Efeurhobo - Managing Director, Smile Telecoms
  • Wole Abu - Head of Indirect Sales, Airtel Nigeria
  • Valentine Utoh - Account Director, Orange Business Services
more

In consumer applications, telecom operators must focus on developing business models in video and entertainment, healthcare (virtual care), mobile financial services, location-based or lifestyle services including retail, and on-demand information services such as maps, travel services or restaurant bookings. In this panel our experts will analyse GDP growth and job opportunities facilitated by Digital services

17:00 - 17:00 0 mins
Main agenda
Close of Nigeria Com day one
17:10 - 18:10 60 mins
Main agenda
Networking Reception